Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΣ: Έτσι σπάμε την τρομοκρατία! ‒ Τα κλαδικά συνδικάτα στο υπ. των ΜΑΤ (VIDEO)

Φωτό από την πρωτοβουλία του ΜΑΣ
Φοιτητές, με πρωτοβουλία του ΜΑΣ, έσπασαν την τρομοκρατία και ανάρτησαν πανό στο Πολυτεχνείο
Δημοσίευση: Παρ, 14/11/2014 - 16:05
Με πρωτοβουλία του ΜΑΣ δεκάδες φοιτητές μπήκαν με πορεία στο Πολυτεχνείο και ανάρτησαν πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα: «Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τις σχολές. Αγώνας ενάντια στην αυταρχική πολιτική και καταστολή».
Αποφασιστικά έσπασαν στη πράξη την τρομοκρατία που καλλιεργείται αυτές τις μέρες από την κυβέρνηση με το κλείσιμο των σχολών οι φοιτητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα και ενόψει του εορτασμού της επετείου των 41 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Δημόσιας Τάξης από κλαδικά συνδικάτα για τη χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές

 902
Δημοσίευση: Παρ, 14/11/2014 - 17:58
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 14/11/2014 - 19:31

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 4 το απόγευμα αντιπροσωπείες των Συνδικάτων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων, Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών, Φαρμάκου, Εργαζομένων στους ΟΤΑ, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη χθεσινή επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος των φοιτητών.
Αντιπροσωπεία των Συνδικάτων συναντήθηκε με τον ΓΓ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε δώσει εντολή να μην ασκηθεί βία, παρά μόνο αν αυτό είναι απαραίτητο, ωστόσο αυτό παίρνει πολλές ερμηνείες. Ο ΓΓ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι θα διαταχθεί ΕΔΕ για την επίθεση των ΜΑΤ.

Όμως το εργατικό κίνημα έχει πείρα από τέτοιου είδους πρακτικές και ελιγμούς. Παράλληλα στη συζήτηση που έγινε για τη γενικότερη ποινικοποίηση της δράσης του λαϊκού κινήματος, ο ΓΓ σημείωσε ότι και οι εργοδότες έχουν το «δικαίωμα» να καλούν την αστυνομία για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους.

Η κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής δε θα μείνει αναπάντητη τόνισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων. Και πρώτη απάντηση θα δοθεί με τη μεγάλη συμμετοχή στην πορεία τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, αλλά και στην απεργία στις 27 Νοέμβρη.

***


Δημοσίευση: Παρ, 14/11/2014 - 13:5
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 14/11/2014 - 14:53

Σε ανακοίνωσή τους τα κλαδικά συνδικάτα αναφέρουν: «Παραμονές του γιορτασμού για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές έδωσαν το μήνυμα ότι μπροστά στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν διστάζουν να οργανώσουν την καταστολή σε βάρος της συλλογικής δράσης.
Το χθεσινό απρόκλητο χτύπημα των ΜΑΤ στους φοιτητές αποτελεί υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη» και εντείνει το κλίμα αυταρχισμού με το πρόσχημα της «πρόκλησης επεισοδίων». Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την «ομαλή λειτουργία» των ιδρυμάτων περικυκλωμένα από τις δυνάμεις καταστολής, με απόφαση των ίδιων των πρυτανικών αρχών.
Καταγγέλλουμε αυτές τις προκλητικές ενέργειες που δεν θα πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.
Οι εργατικές οικογένειες που βλέπουν τα παιδιά τους να καταδικάζονται από την ανεργία, την κακοπληρωμένη κι ανασφάλιστη δουλειά, που συναντούν όλο και περισσότερα αδιέξοδα στη μόρφωση και στην ίδια τους τη ζωή δεν θα κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα.

Οργανωμένα μέσα από τα ταξικά τους Συνδικάτα θα σταθούν στο πλευρό των νέων, των φοιτητών-σπουδαστών στον αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, διεκδικώντας Δωρεάν Δημόσια Παιδεία, σταθερή δουλειά με δικαιώματα».

Επισημάνσεις κειμένου, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.