Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Λιάνα Κανέλλη: Το Νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης ενσωματώνει αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ ‒ Τα ψέματα της Χρυσής Αυγής κατά του Δημάρχου Πατρέων πρέπει να έχουν κομμένα ποδάρια (2 VIDEO)

Τοποθέτηση της Λιάνας Κανέλλη σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση οδηγιών της ΕΕ (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 11/11/2014 - 22:28
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 12/11/2014 - 09:27
Στη μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου που ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο τρεις οδηγίες της ΕΕ, μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
Το νομοσχέδιο ενσωματώνει την Απόφαση - Πλαίσιο σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης σε ποινικές αποφάσεις, οι οποίες επιβάλλουν ποινές στερητικές της ελευθερίας ή μέτρα στερητικά της ελευθερίας, για το σκοπό της εκτέλεσής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης ενσωματώνει την Απόφαση - Πλαίσιο σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης σε ποινικές αποφάσεις που προβλέπουν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής ή απόλυση υπό όρους, και την Απόφαση - Πλαίσιο σχετικά με την εφαρμογή (μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης στις αποφάσεις περί μέτρων επιτήρησης εναλλακτικά προς την προσωρινή κράτηση. Όπως δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς περιέχει κατευθύνσεις αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές.
Ξεκινώντας την ομιλία της, η Λ. Κανέλλη καταδίκασε την προκλητική επίθεση που είχε εξαπολύσει νωρίτερα ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Μιχάλης Αρβανίτης, σε βάρος του δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη, ο οποίος είχε ζητήσει την απομάκρυνση των ΝΑΤΟϊκών πλοίων από το λιμάνι της πόλης. (παρατίθεται στη συνέχεια)
Ο χρυσαυγίτης αφού διέστρεψε (ως συνήθως) την αλήθεια, υποστηρίζοντας ότι ο Κ. Πελετίδης ζήτησε την απομάκρυνση του ελληνικού πλοίου για «λόγους ασφαλείας», προκλητικά είπε πως «τέτοιοι δήμαρχοι υπάρχουν: και διαφθοράς και ανθέλληνες».
Η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη ήταν άμεση, καθώς μίλησε για «ψεύδη» που «συνοδεύουν τους φιλοΝΑΤΟϊκούς, τους στρατολάτρεις των εισβολέων της Κύπρου», ενώ πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή «το ψέμα δεν πρέπει να έχει απλώς κοντά ποδάρια: Πρέπει να έχει κομμένα ποδάρια».
Στη δευτερολογία της έδωσε νέα απάντηση στην αθλιότητα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, διαβάζοντας ολόκληρη τη δήλωση του Κ. Πελετίδη.


Πάτρα: Δήλωση του Κώστα Πελετίδη για τα Νατοϊκά πλοία στο λιμάνι
Δημοσίευση: Παρ, 07/11/2014 - 21:14
Κοινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με μονάδες του ΝΑΤΟ διεξάγεται από τις 6 έως τις 17 Νοέμβρη στην ευρύτερη περιοχή Ιονίου και Πατραϊκού.
Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης σε δήλωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 7 Νοέμβρη για τα Νατοϊκά πλοία στο Λιμάνι της Πάτρας ανέφερε:
«Έκανα τηλεφωνική παρέμβαση στη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, ζητώντας να απομακρυνθούν τώρα τα Νατοϊκά πολεμικά σκάφη που ελλιμενίζονται στη Πάτρα. Αυτός ο στόλος βρίσκεται εδώ στα πλαίσια κοινής άσκησης που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό με μονάδες του ΝΑΤΟ, από τις 6 έως τις 17 Νοέμβρη και διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή Ιονίου και Πατραϊκού.
Ενώνουμε τη φωνή μας με το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό Κίνημα και απαιτούμε την αποδέσμευση της χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι νέες προκλητικές παραβιάσεις της Τουρκίας των ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και η ωμή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με φόντο τους ανταγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες, επιβεβαιώνουν ότι οι λεγόμενες ισχυρές συμμαχίες της χώρας με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αποτελούν εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

Βλέπε και
Επισημάνσεις, τίτλοι Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.