Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Κούβα: Φωτεινό παράδειγμα για τους λαούς του κόσμου – Μέτρα συντονισμού από τις υγειονομικές αρχές της αμερικανικής ηπείρου κατά του «Έμπολα»


Κούβα: Μέτρα συντονισμού από τις υγειονομικές αρχές της αμερικανικής ηπείρου κατά του «Έμπολα»
Δημοσίευση: Σάβ, 01/11/2014 - 09:23 
Από τις εργασίες της Συνόδου (πηγή: ΑΡ)
Με την κατάρτιση «Σχεδίου Δράσης 30 σημείων» ενάντια στην επιδημία του ιού «Έμπολα» ολοκληρώθηκε στην Αβάνα της Κούβας η Σύνοδος των Υγειονομικών Αρχών 34 χωρών της Αμερικής, με τη συμμετοχή 278 επιδημιολόγων από χώρες της αμερικανικής ηπείρου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά.
Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν είναι:
  • Θέσπιση επιδημιολογικών ελεγκτικών κέντρων κατά του ιού,
  • Συντονισμός στις διαδικασίες μεταφοράς βιολογικών δειγμάτων για εξέταση και έρευνα και
  • Σύσταση μιας επιδημιολογικής ομάδας που θα παρακολουθεί πρόσωπα που προέρχονται από χώρες μετάδοσης της νόσου.
Από τις εργασίες της Συνόδου (πηγή: ΑΡ)
Η συνάντηση των επιδημιολόγων από χώρες της Αμερικής πραγματοποιήθηκε μετά την έκτακτη σύνοδο της ALBA - TCP (Mπολιβαριανή Συμμαχία της δικής μας Αμερικής - Συμφωνία Εμπορίου των Λαών) την προηγούμενη βδομάδα, επίσης στην Αβάνα, και αποτέλεσε μια πρωτοβουλία για το συντονισμό και τη συνεργασία των επιστημόνων όλης της ηπείρου.
Επίσης, η στάση της σοσιαλιστικής Κούβας να σπεύσει, από τις πρώτες χώρες, να στείλει ως τώρα 256 γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στις χώρες της Δυτικής Αφρικής για την αντιμετώπιση του φονικού ιού αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, τόσο για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής όσο και όλου του κόσμου.
Επισημάνσεις, προσθήκη φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο
 Από Μποτίλια επίσης με Ετικέτα: Έμπολα (11)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.