Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΚΚΕ - ΚΝΕ: «Έξω από της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, οργάνωση και αγώνας για άλλη εξουσία» ‒ Μαζική και δυναμική η αντιιμπεριαλιστική πορεία (2 VIDEO)

Γιάννης Ρίτσος
 ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Όσοι έπεσαν στο χώρο ετούτο, εγείρονται
και προχωρούν στην ιστορία, κι ο λαός μαζί τους,
εκεί που σμίγουν φως και χώμα κι όνειρο,
εκεί που λευτεριά κι Ελλάδα είν' ένα.

ΑΘΗΝΑ, Νοέμβρης 1978
(Ριζοσπάστης, 18/11/1979)

Γιάννης Ρίτσος

Συντροφικά Τραγούδια
Αφιέρωμα στα 40χρονα του ΕΑΜ
(Σύγχρονη Εποχή, 1988)

Μαζική και δυναμική η αντιιμπεριαλιστική πορεία του KKE και της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: Δευ, 17/11/2014 - 20:01
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 17/11/2014 - 21:12
Μεγάλη και δυναμική ήταν η αντιιμπεριαλιστική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την 41ή επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου που κατέληξε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Συμμετείχε πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι.
Τα συνθήματα «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» αντήχησαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και στην αμερικάνικη πρεσβεία. Για αρκετή ώρα τα μαζικά και μαχητικά μπλοκ του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της Λαϊκής Συμμαχίας, περνούσαν μπροστά από την πρεσβεία.
 
Στην κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν το πανό της ΚΟ Αττικής που ανέγραφε «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις της ΕΕ». Ακολουθούσε το μπλοκ της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας του ΚΚΕ, με το πανό της να αναγράφει «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όχι στις διώξεις αγωνιστών - συνδικαλιστών. Έξω τα ΜΑΤ από τα Πανεπιστήμια». 

Πάτρα
Τα συνθήματα «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός», «Έξω από της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, οργάνωση και αγώνας για άλλη εξουσία», «ΚΚΕ ανατροπή, εξουσία λαϊκή» ακούγονταν ασταμάτητα, από την αρχή της πορείας. Στην πορεία παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
«Η σημερινή επέτειος του Πολυτεχνείου μάς καλεί σε ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα, επαγρύπνηση, κινητοποίηση και αγώνα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και των επικείμενων εξελίξεων στην περιοχή μας, γενικότερα σε όλη την Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στην Αν. Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή.
Ο λαός δεν πρέπει να προσδοκά τίποτα από τις κυβερνήσεις, από την τάξη που έχει την εξουσία.
Λαϊκή κυριαρχία, κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας δεν διασφαλίζονται με τη συμμετοχή σε επιθετικούς οργανισμούς, σε συμμαχίες, όπως είναι η ΕΕ, όπως είναι το ΝΑΤΟ.
Σαράντα ένα χρόνια τώρα, το μήνυμα είναι αυτό:
  • Ενότητα, λαϊκή συμμαχία, εργατική - λαϊκή πάλη
  • ενάντια στην τάξη που έχει την εξουσία,
  • ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στους αντιλαϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς τους στην περιοχή».
Θεσσαλονίκη
Μπροστά από το μπλοκ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πορεύονταν τα μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, των Σχολείων της Αττικής, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου και του ΠΑΜΕ. Στο πανό του μπλοκ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αναγραφόταν «Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική - Οργάνωση παντού για να μην περάσει η βαρβαρότητα».
Νωρίτερα κόσμος κάθε ηλικίας με τις κόκκινες σημαίες στο χέρι κατέφθανε στα καθορισμένα σημεία των προσυγκεντρώσεων, σχηματίζοντας μαζικά και δυναμικά μπλοκ. 
Συγκεντρώσεις και πορείες για το Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα και σε άλλες πόλεις της χώρας (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα). 
902

Επισημάνσεις κειμένου - ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ Γ.Ρ., επιλογή φωτό (από 902), τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.