Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι δένεται το ατσάλι!

Το κόκκινο και το μαύρο

Να πάρουν απάντηση!
Πάμπολλες φορές ο «Ριζοσπάστης» έχει δημοσιεύσει παραδείγματα από αρχαιρεσίες σε σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, όπου τα ψηφοδέλτια που συγκροτεί ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμόςτους χωράνε όλους.
Αρκεί να δημιουργείται μια «δύναμη πυρός» ικανή να αντιπαρατεθεί στις ταξικές δυνάμεις για λογαριασμό της εργοδοσίας, να υπονομεύει θετικές διεργασίες στον κλάδο ή στον τόπο δουλειάς, να ανακόπτει αγωνιστικές διαθέσεις.
Η περίπτωση όμως του Συνδικάτου Μετάλλου είναι ένα βήμα πιο μπροστά, καθώς ρίχνει κυριολεκτικά τις μάσκες των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύει τον υπονομευτικό τους ρόλο στο κίνημα.
Το ψηφοδέλτιο που «κατεβάζουν» οι εργοδοτικοί στο Συνδικάτο Μετάλλου φέρει τον τίτλο του συνδυασμού με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε όλες τις αρχαιρεσίες στο Μέταλλο.
Επίσης, ένα από τα πρώτα στελέχη του στον κλάδο είναι υποψήφιος με τον ίδιο συνδυασμό.
Άρα, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότηση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.
Σ' αυτό συναντιούνται με τον πρόεδρο της ΠΟΕΜ και ένα από τα πρώτα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στα ΕΑΣ.
Για τις θέσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕΜ, οι εργάτες ξέρουν πολλά.
Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός απ' όταν η Ομοσπονδία τους καλούσε να απεργήσουν και να κινητοποιηθούν με αίτημα να πάρουν οι βιομήχανοι φτηνότερο ρεύμα, για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να γλιτώσουν τάχα οι εργαζόμενοι τις μαζικές απολύσεις.
Ο ταξικός χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ

Την εποχή που τα έλεγαν αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε σε ημερίδα του για την Ενέργεια τη χαιρετιστήρια επιστολή από τους βιομήχανους - μεγάλους καταναλωτές Ενέργειας και υποσχόταν να στηρίξει τα αιτήματά τους.
Την ίδια περίοδο, βέβαια, ο Μάνεσης
  • έκανε ομαδικές απολύσεις στη «Χαλυβουργία Ελλάδος»,
  • το «Χαλυβουργείο» της Θεσσαλονίκης ήταν ένα βήμα πριν το λουκέτο
  • και η «Χαλυβουργία» στο Βόλο ξεκινούσε νέα επίθεση σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο για τους μεταλλεργάτες.
Κι αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις από το κράτος, ως μέτοχος της ΔΕΗ, πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μειώσει το κόστος του ρεύματος για τα μονοπώλια του Μετάλλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και στηρίζει πολιτικά και συνδικαλιστικά τους βιομήχανους στον κλάδο του Μετάλλου.
Αυτό είναι το σημείο συνάντησης των συνδικαλιστών του με τους παραδοσιακούς εκπροσώπους του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και αυτό πρέπει να «διαβάσουν» οι εργαζόμενοι πίσω από τις κολεγιές τους στα συνδικάτα.
Την ίδια περίοδο, όμως, γινόταν και η δίκη των ηρωικών χαλυβουργών.
Ανάμεσα σ' αυτούς που κατέθεσαν τη μήνυση και εμφανίστηκαν σαν μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο, είναι δύο εργαζόμενοι της «Χαλυβουργίας» του Μάνεση στον Ασπρόπυργο.
Οι δυο τους βρήκαν θέση στο ψηφοδέλτιο που κατεβάζουν οι εργοδοτικοί στο Συνδικάτο Μετάλλου.
Το γεγονός ότι τους απέσυραν κακήν κακώς και κατόπιν εορτής, σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία.
Για την πλειοψηφία της ΠΟΕΜ, που στηρίζει το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών στο Συνδικάτο Μετάλλου, καμιά έκπληξη δεν προκαλούν οι εξελίξεις.
Η ΠΟΕΜ στάθηκε από την πρώτη ώρα εχθρικά απέναντι στον αγώνα των χαλυβουργών και στη διάρκεια των διώξεων δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση.
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, προσπάθησαν να φανούν ότι στηρίζουν τάχα τον αγώνα των χαλυβουργών, ότι αντιτίθενται στις διώξεις.
Οι εξελίξεις τούς αποκαλύπτουν
Τα τσιράκια της εργοδοσίας, οι απεργοσπάστες βρήκαν τη θέση τους στο ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτό δεν πρέπει να το αφήσουν αναπάντητο οι μεταλλεργάτες, κάθε τίμιος και καλοπροαίρετος εργαζόμενος, ανεξάρτητα αν δε συμφωνεί σε όλα με τις ταξικές δυνάμεις.
Μια πρώτη απάντηση πρέπει να δοθεί την Πέμπτη, με μαζική συμμετοχή των μεταλλεργατών στην απεργία και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.
  • Επόμενος κορυφαίος σταθμός είναι οι εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου. Να ξεπεράσει κάθε προσδοκία η συμμετοχή, να γίνει με τη συμβολή όλων το Συνδικάτο ο πραγματικός εκφραστής των εργαζομένων, των μεταλλεργατών της Αττικής.
  • Η απάντηση όμως πρέπει να ξεπεράσει τα όρια του κλάδου, επειδή αφορά συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα, τη στάση και το ρόλο κάθε δύναμης που δρα σ' αυτό.
Αποδεικνύεται ότι ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, παλιός και νέος, δεν έχει όρια στην προσπάθεια να φέρει σε πέρας την αποστολή του.
Η γραμμή του πρέπει να ηττηθεί παντού
  • Είναι όρος αναγκαίος για την ανασύνταξη του κινήματος το να πετάξουν οι εργαζόμενοι τους εργοδοτικούς έξω από τα σωματεία τους.
Π.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 25/11/2014

Από Μποτίλια:
Για την αγαστή συνεργασία βλέπε και στα ΕΛΠΕ, όπου υπό τον τίτλο Ενιαία Ενωτική Συνδικαλιστική κίνηση κατεβαίνουν μαζί  η αντιμνημονιακή ΔΑΚΕ και ο αριστερός(!) ΣΥΡΙΖΑ:
Προς ΚΟΚKΙΝΟΣ ΜΑΙΣΤΡΟΣ: Γιατί σύντροφε από τις αναδημοσιεύσεις σου λείπει επιμελώς η προηγούμενη αράδα;
Όταν αναδημοσιεύουμε κείμενα (από οπουδήποτε) αναφέρουμε και τη δευτερογενή πηγή από την οποία τα βρήκαμε, όταν μάλιστα τα κείμενα έχουν υποστεί επεξεργασία
Ενδεικτικά το τελευταίο μόνο από Μποτίλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.