Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Χαλαρώνουν τις τράπεζες και τους μονοπωλιακούς ομίλους (ξανα)φορτώνοντας τον λαό ‒ ΚΚΕ: Η μόνη κόκκινη γραμμή


Οι δύο πόλοι
«Δεν είναι ούτε αναγκαία, ούτε χρήσιμη στην παρούσα στιγμή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Οι μεταρρυθμίσεις άρχισαν να αποδίδουν καρπούς, αλλά πρέπει να συνεχιστούν...»,
με αυτήν τη δήλωση ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες στις 17.11.2014, θέτει το πρόσταγμα της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας - της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Ο Μ. Ντράγκι, τοποθετούμενος με τον τρόπο αυτό για το χρέος, δηλώνει ότι:

«η δημοσιονομική πολιτική (σ.σ.: αυστηρή ή πιστωτικής χαλάρωσης, περιοριστική ή επεκτατική) δεν μπορεί να αποδώσει χωρίς το κύριο, τη συνέχιση και ένταση των αναδιαρθρώσεων».
Δηλαδή ζητά ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, επιτάχυνση των διαδικασιών για την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, για:
  • παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης,
  • ομαδικές απολύσεις και «ευελιξία της αγοράς εργασίας»,
  • νέες δραματικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση,
  • άγρια φορολογία - λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος,
  • χτύπημα της απεργίας και των λαϊκών ελευθεριών.
***
Η χαλάρωση που επιζητούν και οι δυο πόλοι, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί την αύξηση των πιστώσεων από τις τράπεζες και τις χρηματοπιστωτικές αγορές προς τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, για τις οποίες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι λαοί.
Είναι χαρακτηριστική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης:
  • Με δημαγωγικά πυροτεχνήματα μιλούσε για την κατάργηση των μνημονίων, όμως συμφωνούσε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε βάρος του λαού, που αποτελεί την οικονομική βάση των μνημονίων.
Σ' αυτήν την επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού συμμετέχουν ενεργά όλες οι «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ, καθεμία με τη δική της στόχευση στο εκλογικό σώμα, όπως το «αριστερό ρεύμα» που έχει αναλάβει το ρόλο του χαμαιλέοντα να απευθυνθεί σε αριστερούς, ριζοσπάστες εργαζόμενους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στις «εκκλήσεις» του συστήματος για «εθνική συνεννόηση» μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, και άλλες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις), που, παρά τις αντιπαραθέσεις για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και το χρόνο των εκλογών, έχουν κοινή βάση:
  • Την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
***
Αυτή πρέπει να είναι και η βάση της στάσης του λαϊκού παράγοντα:
Καταδίκη μιας ακόμα προσπάθειας του συστήματος να «τσουβαλιάσει» την αγανάκτησή του σε δρόμους ακίνδυνους για το κεφάλαιο, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνους για τον εργαζόμενο λαό και το κίνημά του.
Μέσα σε καιρό κρίσης, καταιγιστικών αντιλαϊκών αλλαγών, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες διαψεύσεις, άλλες καθυστερήσεις.
Θα είναι σε βάρος της εργατικής τάξης, των μικρών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων και της νέας γενιάς των λαϊκών στρωμάτων.
Σ' αυτήν τη συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων, κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός ένα δρόμο έχει:
  • Ενίσχυση του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος.
  • Οργάνωση και κλιμάκωση της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής πάλης, στο δρόμο της ανασύνταξης του κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας, για να μπορεί να πάρει ανάσες, να ανακουφιστεί ο λαός, αλλά και για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να έρθουν ο λαός, οι εργαζόμενοι στην εξουσία.
Χ.

Επισημάνσεις, τίτλος, επιλογή φωτό: Μποτίλια Στον Άνεμο

_________

Προς Γιατί από τις αναδημοσιεύσεις σου λείπει επιμελώς η προηγούμενη αράδα;
 
Όταν αναδημοσιεύουμε κείμενα, (από οπουδήποτε) αναφέρουμε και τη δευτερογενή πηγή, πολύ περισσότερο όταν το κείμενο έχει υποστεί επεξεργασία

Ενδεικτικά μόνο από Μποτίλια:
(τα δύο τελευταία)
ΚΝΕ - Ανακοίνωση: Αγωνιζόμαστε για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα, για το σχολείο που έχουμε ανάγκη


ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Κεφαλαίου ‒ ΚΚΕ: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.