Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πακέτο Γιούνκερ: Κρατικό χρήμα και αναδιαθρώσεις για την ανάκαμψη των μονοπωλίων ‒ Το ξεπούλημα των υποδομών, οι Ευρωπαίοι βιομήχανοι και ο ΣΕΒ ‒ Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: "Πακέτα" για τον λαό, κρατική βία και καταστολή, με ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει λάδι την ΕΕ

Προϋπόθεση για την παροχή επιπλέον κεφαλαίων στα μονοπώλια που επιδιώκει το «πακέτο Γιούνκερ» είναι να συνεχίσουν να ματώνουν οι λαοί

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ»
Κρατικό χρήμα και αναδιαθρώσεις για την ανάκαμψη των μονοπωλίων
Οι κρατικές ενισχύσεις και η φτηνή χρηματοδότηση προς τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, καθώς και η κλιμάκωση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων είναι οι βασικοί άξονες του νέου «Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων», που παρουσίασε την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ.
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ανάπτυξη για την οποία πασχίζουν φέρνει μεγαλύτερα βάσανα στο λαό

Δήλωση για το λεγόμενο «επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ»
Σε δήλωσή της, για το λεγόμενο «επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ», η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Το λεγόμενο "επενδυτικό πακέτο", με δημιουργία ενός ταμείου που θα διαχειρίζεται τις επενδύσεις, που παρουσίασε σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ, επιδιώκει να προσφέρει επιπλέον κεφάλαια στους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επενδύσεις, με κρατική χρηματοδότηση, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Αυτή η χρηματοδότηση θα προέλθει από την ακόμη μεγαλύτερης έκτασης λεηλασία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος.
Σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό, στοιχισμένο στις επιταγές του κεφαλαίου, απαίτησε τη συνέχιση των "διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", να συνεχίσει δηλαδή να ματώνει ο εργαζόμενος λαός για να δημιουργηθεί "ελκυστικό περιβάλλον" για τα μονοπώλια, με πάμφθηνη εργατική δύναμη, χωρίς εργασιακά και κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα.
Στην ίδια ρότα της καπιταλιστικής διαχείρισης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση, αφού εκθείασε την "αναπτυξιακή" πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, διαμαρτυρήθηκε γιατί τα χρήματα στους "υγιείς επιχειρηματίες" είναι λίγα, απαιτώντας περισσότερο "φρέσκο" χρήμα για κερδοφόρες επενδύσεις των μονοπωλίων.
Αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη για την οποία πασχίζουν τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές παραλλαγές διαχείρισης, θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερα βάσανα και δυστυχία για τους λαούς.
Διέξοδος και ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι να βάλουν αυτοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις.
Με ισχυρή κοινωνική συμμαχία που θα τους λυτρώσει από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, με την εξουσία και την οικονομία στα χέρια αυτών που παράγουν τον πλούτο».
Το συνολικό πακέτο υπολογίζεται σε 315 δισ. ευρώ, από τα οποία 16 δισ. με τη μορφή παροχής εγγυήσεων θα εισφερθούν μέσω του προϋπολογισμού της ΕΕ, ενώ ακόμη 5 δισ. είναι τα κεφάλαια που θα καταβάλει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ), ο λεγόμενος επενδυτικός βραχίονας της ΕΕ.
Με αυτή τη «μαγιά» (21 δισ. ευρώ) και με βάση το «συντελεστή μόχλευσης» στο 15πλάσιο, η Κομισιόν εκτιμά ότι θα κινητοποιηθούν κεφάλαια συνολικού ύψους 315 δισ. ευρώ σε νέες επενδύσεις στην ΕΕ, στη διάρκεια της 3ετίας 2015-2017.
Τα διαχειριστικά ζόρια του κεφαλαίου ωστόσο σε ό,τι αφορά τους στόχους για νέες κερδοφόρες επενδύσεις αποτύπωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕΠ, Β. Χόγερ, δηλώνοντας πως
‒«ενώ διαθέτουμε άφθονη ρευστότητα στην Ευρώπη, δεν έχουμε αρκετές επενδύσεις. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κρίση εμπιστοσύνης και, ως εκ τούτου, το στοίχημα είναι να επανασυνδεθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις με ελκυστικά έργα».
Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της Κομισιόν, το ΑΕΠ στην ΕΕ (β' τρίμηνο 2014) διαμορφώνεται στα προ 7ετίας επίπεδα (έτους 2007), με τις συνολικές επενδύσεις να είναι χαμηλότερες κατά περίπου 15% σε σχέση με το 2007...
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ

Καταγγέλλει κλιμάκωση του αυταρχισμού
Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Σ' αυτή σημειώνει:
«H κλιμάκωση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση του νέου γύρου αντιλαϊκής επίθεσης που επεξεργάζονται και υλοποιούν στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και η τρόικα, για τη διασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Σε συνέχεια σωρείας διώξεων και καταδικών εργατών, αγροτών και μαθητών:
Σε δίκη παραπέμπεται ολόκληρο το πλήρωμα του πλοίου "SUPERFERRY II",γιατί προχώρησαν σε απεργία που είχαν κηρύξει τα σωματεία τους, με την κατηγορία της παραβίασης του απαράδεκτου, τρομοκρατικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης που είχε επιβάλει η κυβέρνηση.
Τον επόμενο μήνα, δικάζεται, ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά γνωστού βιομήχανου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, με την κατηγορία της "ηθικής αυτουργίας" στις κινητοποιήσεις εργαζομένων της Θεσσαλονίκης κατά των διοδίων, στις οποίες μάλιστα δεν ήταν καν παρών.
Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση με τις πρυτανικές αρχές έκλεισαν αυθαίρετα πανεπιστημιακά ιδρύματα και χτύπησαν με τα ΜΑΤ τους φοιτητές.
Η έξαρση της καταστολής συνοδεύει συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων σε όλα τα κράτη - μέλη της. Ερωτάται η Επιτροπή:
Πώς τοποθετείται απέναντι στις διώξεις αυτές σε βάρος απεργών, συνδικαλιστών, νεολαίων και άλλων λαϊκών αγωνιστών, που ποινικοποιούν το απεργιακό δικαίωμα και επιδιώκουν να αποδυναμώσουν την εργατική πάλη ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική;».
Στο επίκεντρο οι υποδομές
Σύμφωνα με την Κομισιόν, το «επενδυτικό ταμείο» θα εστιάζει στην «πραγματοποίηση επενδύσεων σε υποδομές,ιδίως σταευρυζωνικάκαιενεργειακά δίκτυα,καθώς και σευποδομές μεταφορών σε βιομηχανικά κέντρα,στηνεκπαίδευση, στηνέρευνα και την καινοτομία,σεανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνεται ότι «θα δοθεί προτεραιότητα στην άρση των φραγμών που υπάρχουν σε όλους τους βασικούς τομείς υποδομών, όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, τα ψηφιακά μέσα και οι μεταφορές, καθώς και οι φραγμοί στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών». Παράλληλα, τον ερχόμενο μήνα, η Κομισιόν θα προτείνει τον «κατάλογο των πρωταρχικών πρωτοβουλιών που συνδέονται ειδικά με το επενδυτικό σχέδιο», στη βάση και των κατευθύνσεων που θέτει ο λεγόμενος «10λογος Γιούνκερ».
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλά έργα ελληνικού ενδιαφέροντος, που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν (...) Αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, ενεργειακά δίκτυα».
Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, σημείωσε ότι η κυβέρνησή της «στηρίζει το πακέτο επενδύσεων», το οποίο αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της οικονομικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ο δε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Ε. Μακρόν, σημείωσε ότι «το σχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», ενώ ο Ιταλός ομόλογός του, Π. Παντοάν, αναφέρθηκε στο «πρώτο βήμα προς μια στροφή υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης».
«Θέλαμε να προωθηθεί μια θεραπεία - σοκ», δήλωσε ο Τζ. Πιτέλα της ευρωομάδας των σοσιαλδημοκρατών, προτείνοντας σχέδιο ύψους 800 δισ. ευρώ, καλώντας τα κράτη - μέλη να συνεισφέρουν 100 δισ. μέσα σε 6 χρόνια, ενώ ανάλογες προτάσεις στήριξης των μονοπωλίων εξέφρασαν και άλλες ευρωομάδες.
Οι Ευρωπαίοι βιομήχανοι και ο ΣΕΒ
Παράλληλα, το προεδρείο των Ευρωπαίων βιομηχάνων της BUSINESSEUROPE, μαζί και ο ΣΕΒ, σε συνδυασμό με το «πακέτο Γιούνκερ», έχουν καταθέσει «πρόταση» για νέες φοροελαφρύνσεις, προκειμένου
«να ενθαρρυνθούν η καινοτομία, η νέα επιχειρηματικότητα και η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου», ενώ σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζουν το επενδυτικό πακέτο ως μια «καλή αρχή».
Στο πλαίσιο της παραπέρα «διευκόλυνσης» των επενδύσεων για το εγχώριο κεφάλαιο εντάσσεται και χθεσινή παρέμβαση του ΣΕΒ στην οποία σημειώνει ότι
«η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης αποτελεί πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας» και «χαιρετίζει ως ένα θετικό βήμα την υπογραφή από τον υπουργό Ανάπτυξης της απόφασης με βάση την οποία εκπληρώνονται οι προβλέψεις του Νόμου 4262/14 σε σχέση με τις μεταποιητικές δραστηριότητες χαμηλής όχλησης».
Πλέον, σημειώνει,
«αυτό που τώρα προέχει είναι η επέκταση της μεταρρύθμισης στην αδειοδότηση μεταποιητικών δραστηριοτήτων, που καλύπτουν τα δύο επόμενα επίπεδα του Ν. 4262, από πλευράς μεγέθους αλλά και ρίσκου».
Να σημειωθεί ότι το επόμενο βήμα αφορά στη σύντμηση των διαδικασιών αδειοδότησης, για λιμενικά έργα, χερσαίες υποδομές, εξορυκτική δραστηριότητα κ.ά.
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ:

Αποπροσανατολιστικές διαδικασίες
Με την πρόταση κατά Γιουνκέρ ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει λάδι την ΕΕ
Στο μεταξύ, όπως αναμενόταν, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απέρριψε χθες κατά πλειοψηφία την πρόταση μομφής κατάτης Κομισιόν και του προέδρου της Ζ. Κ. Γιούνκερ, που είχε καταθέσει μερίδα ευρωβουλευτών, κύρια εθνικιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών πολιτικών δυνάμεων, στο πλαίσιο των εντεινόμενων ανταγωνισμών στο εσωτερικό της λυκοσυμμαχίας και της προσπάθειας αποπροσανατολισμού του λαού.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη φοροδιαφυγή μονοπωλίων στο Λουξεμβούργο επί πρωθυπουργίας Γιούνκερ, ανέδειξε από την πρώτη στιγμή όχι μόνο τις ευθύνες Γιούνκερ, αλλά συνολικά της ΕΕ που υπηρετεί την - με κάθε τρόπο - κερδοφορία του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ καταψήφισε την Επιτροπή και τον πρόεδρό της κατά την εκλογή τους, όπως έκανε και με όλες τις προηγούμενες Επιτροπές της ΕΕ, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει ταυτόχρονα το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και αντιπαλεύει συνολικά αυτή τη διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση.
Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ δεν συμμετείχε στη αποπροσανατολιστική διαδικασία ψηφοφορίας ενός ψηφίσματος που κατέθεσαν κατά κύριο λόγο εθνικιστικές, ρατσιστικές και φασιστικές πολιτικές δυνάμεις του αστικού τόξου.
Αυτές οι δυνάμεις εμφανίζονται προκλητικά ότι δήθεν διαμαρτύρονται για τις φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων, ενώ βγάζουν λάδι την ΕΕ και την αντεργατική στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στις οποίες υποκλίνονται και οι εμπνευστές του ψηφίσματος, ζητώντας ταυτόσημα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 28/11/2014 

Επισημάνσεις κειμένου, πρόσθετες φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Κι εσύ Galaxidi news άλλη φορά να ψάχνεις και να κοπιάρεις τα πρωτότυπα.



Από Μποτίλια επίσης:

 Επισημάνσεις κειμένου, πρόσθετες φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Κι εσύ Galaxidi news άλλη φορά να ψάχνεις και να κοπιάρεις από τα πρωτότυπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.