Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Χαλυβουργία Μάνεση: ΠΑΣΚΙΤΕΣ, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και εργοδοτικοί ρουφιάνοι, στο ίδιο ψηφοδέλτιο

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΠΑΣΚΕ, συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ, τσιράκια Μάνεση στο ίδιο ψηφοδέλτιο!
Έπεσαν οι μάσκες των εργοδοτικών, παρά την προσπάθεια να τα «μαζέψουν» άρον άρον μετά την κατακραυγή
Συναγερμός σήμανε στις τάξεις της εργοδοσίας, μετά τη μαζική Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του νεοσύστατου Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, την περασμένη Τετάρτη. Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων από πολλούς μεγάλους χώρους δουλειάς, ο ενθουσιασμός για το νέο σωματείο, που καταγράφηκε και στη Συνέλευση, έβαλαν «φωτιά στα μπατζάκια» των εργοδοτικών συνδικαλιστών.
Μέχρι τότε, η κοινή τους «γραμμή» ήταν να απομονωθεί το Συνδικάτο, να απαξιωθεί, να μη μαζικοποιηθεί. Αλλωστε, στις γενικές συνελεύσεις των κλαδικών Συνδικάτων, όπου συμμετέχουν οι λιγοστές δυνάμεις τους, ψήφιζαν κατά της προσχώρησης στο ενιαίο κλαδικό της Αττικής και συκοφαντούσαν εδώ και ενάμιση χρόνο κάθε προσπάθεια για το συντονισμό του κλάδου σε επίπεδο Αττικής, για τον οποίο πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις.
Τώρα, προσπαθούν να δηλώσουν παρουσία στις εκλογές, μ' ένα συνονθύλευμα από εργοδοτικούς συνδικαλιστές, απεργοσπάστες, τσιράκια του Μάνεση από το εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αναμασούν εδώ και χρόνια τα ίδια με τους χρυσαυγίτες για τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Πρωτομάστορες σ' αυτήν την προσπάθεια, είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΟΕΜ, Γιάννης Στεφανόπουλος, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ο Βίκτωρας Γεράρδης, συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, πρόεδρος του εργασιακού συμβουλίου στα ΕΑΣ Υμηττού και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΜ και ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος, συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζώνη και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.
Είναι γνωστοί στους εργάτες
Ο Αλεβιζόπουλος και ο Γεράρδης είναι υποψήφιοι με τη «Ριζοσπαστική Ενότητα Μεταλλεργατών», που θα συμμετάσχει στις εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής το Δεκέμβρη. Να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο τίτλος του συνδυασμού με τον οποίο οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες στα σωματεία του Μετάλλου.
Οι αιτήσεις, με τις οποίες τα τσιράκια του Μάνεση δήλωναν υποψήφιοι στις εκλογές του Συνδικάτου, για να τις αποσύρουν μετά την κατακραυγή
Ειδικά για τον Αλεβιζόπουλο, οι εργαζόμενοι της Ζώνης έχουν «πολλά ράμματα για τη γούνα του». Είναι αυτός που, σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» τον Οκτώβρη του 2013, έλεγε με αφορμή τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στους κομμουνιστές συνδικαλιστές της Ζώνης: «Μετά το 2005, όταν εμφανίσθηκε η κρίση, το ΠΑΜΕ πίεζε τους εργοδότες, δίνοντας κατάλογο εργαζομένων που έπαιρναν για εργασία. Ετσι δημιουργήθηκε ένα κλίμα για τα μέλη που είχαν ευνοϊκή μεταχείριση».
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόνταν ότι η δράση των ταξικών συνδικάτων έφερε στη Ζώνη τη Χρυσή Αυγή και ότι λειτουργούσαν ως «μαφία» που «πίεζε» τους εργοδότες να δίνουν δουλειά σε «ευνοημένους» από το ΠΑΜΕ. Τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούσαν για χρόνια οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και οι εργολάβοι στη Ζώνη. Αυτά έλεγαν όμως και οι χρυσαυγίτες, όπως ο Λαγός, λίγα 24ωρα μετά το δολοφονικό χτύπημα στο Πέραμα.
Επιπλέον, η παράταξη του Αλεβιζόπουλου είχε κεντρικό ρόλο στον «αντισύνδεσμο» που προσπάθησαν να συγκροτήσουν από κοινού με μεγαλοστελέχη της εργοδοσίας πριν από δύο χρόνια, για να χτυπήσουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά «από τα μέσα». Ο πυρήνας των παρεμβάσεών τους ως «αντισύνδεσμος», ήταν ότι «οι απεργίες και τα υψηλά μεροκάματα στη Ζώνη πλήττουν την ανταγωνιστικότητα και δεν φέρνουν τα καράβια οι εφοπλιστές»!
Τα τσιράκια του Μάνεση!
Τη μέρα που κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της «Ριζοσπαστικής Ενότητας Μεταλλεργατών», δύο μόλις μέρες μετά τη μαζική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου, ως υποψήφιοι εμφανίζονταν επίσης ο Περικλής Πατσιαούρας και ο Γιώργος Ζιοβίρης.
Οι δυο τους είναι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία του Μάνεση στον Ασπρόπυργο, μόνιμοι απεργοσπάστες, πολέμιοι της απεργίας, μηνυτές και μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη των ηρωικών χαλυβουργών. Αξιοποιώντας και τις δικές τους μαρτυρίες, τον περασμένο Απρίλη, το δικαστήριο καταδίκασε 24 από τους χαλυβουργούς σε 21 έως 23 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για να τους τιμωρήσει και να «παραδειγματίσει» όλους τους εργάτες που αγωνίζονται.
Ο Πατσιαούρας και ο Ζιοβίρης είναι ανάμεσα στους μόλις 29 εργαζόμενους που συνεχίζουν να δουλεύουν στον εργοστάσιο του Μάνεση στον Ασπρόπυργο, ύστερα από τις ομαδικές απολύσεις που έκανε ο βιομήχανος τον περασμένο Ιούνη. Ετσι τους αντάμειψε ο Μάνεσης για τις υπηρεσίες τους όλο το διάστημα της απεργίας και για το γεγονός ότι στις μηνύσεις κατά των ηρωικών χαλυβουργών φιγουράρει φαρδύ πλατύ το όνομά τους.
Αυτούς τους μπιστικούς της εργοδοσίας έβαλαν στο ψηφοδέλτιό τους οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, με πρώτο βιολί τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους μάζεψαν άρον - άρον
Το πράγμα, όμως, έχει και συνέχεια. Οταν στους εργαζόμενους του κλάδου διέρρευσε το «ποιόν» των υποψηφίων τους, σηκώθηκε κατακραυγή, υποχρεώνοντας τους επικεφαλής του συνδυασμού να αποσύρουν τα δυο τσιράκια του Μάνεση. Μάλιστα, ο Πατσιούρας και ο Σιοβίρης εμφανίστηκαν στην Εφορευτική Επιτροπή, για να καταθέσουν αίτηση ανάκλησης της υποψηφιότητάς τους, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΠΟΕΜ, Γ. Στεφανόπουλο, γεγονός που επιβεβαιώνει την άμεση και πρωταγωνιστική εμπλοκή του στα «μαγειρέματα» και τα αλισβερίσια για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.
Τελικά, με την απόσυρση των δύο και την προσθήκη ενός άλλου, το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο της «Ριζοσπαστικής Ενότητας Μεταλλεργατών» έφτασε να αριθμεί μόλις 12 άτομα, κυρίως στελέχη της ΠΑΣΚΕ και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστά για τους «αγώνες» τους στο πλευρό των μεταλλοβιομηχάνων - μεγαλοεργολάβων!
Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να πείσουν ούτε έναν εργαζόμενο να βάλει το όνομά του δίπλα στα δικά τους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών του κλάδου τούς γύρισε την πλάτη. Στον αντίποδα, στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, έχουν δηλώσει ότι θέλουν να συμμετέχουν πάνω από 200 εργαζόμενοι!

Ριζοσπάστης, 25/11/2014

Σχετική αναφορά για τους σπιούνους της εργοδοσίας, που βοήθησαν να καταδικαστούν σε 23 μήνες φυλάκιση οι συνάδελφοί τους, ως υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο της "Ριζοσπαστικής Ενότητας" και στη ραδιοφωνική "Ελληνοφρένεια", γύρω στο 12:50 λεπτό.
Μέσω Lenin Reloaded
 Προς  
Όταν αναδημοσιεύουμε κείμενα (από οπουδήποτε) αναφέρουμε και τη δευτερογενή πηγή από την οποία τα βρήκαμε, όταν μάλιστα τα κείμενα έχουν υποστεί επεξεργασία 
Ενδεικτικά μόνο από Μποτίλια:

2 σχόλια:

  1. Τι θα γένονταν και οι έρμοι αι εργοδόται δίχως τους κάθε λογής σπιούνους;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμ, το άλλο; Που θα 'μεναν χωρίς δουλειά οι σπιούνοι;

    ΄Ετσι δένεται το ατσάλι του (κάθε) Μάνεση!

    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.