Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ανατολική Ουκρανία: Η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου κλιμακώνει την επίθεση ‒ Δύο νεκρά παιδιά από βομβαρδισμό σχολείου στο Ντονέτσκ ‒ Φουντώνουν οι μάχες


ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Δύο νεκρά παιδιά από βομβαρδισμό σχολείου στο Ντονέτσκ
Οι μάχες μεταξύ ουκρανικού στρατού και πολιτοφυλακών φουντώνουν
Η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, μετά τις εκλογές που διοργάνωσαν οι πολιτοφυλακές στην Ανατολική Ουκρανία, στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ (περιοχή Ντονμπάς), κλιμακώνει τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και τους βομβαρδισμούς.
Χτες το πρωί, το 63ο Δημοτικό Σχολείο, στη συνοικία Κουιμπισέβσκι στο Ντονέτσκ χτυπήθηκε από οβίδες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 παιδιά και να τραυματιστούν άλλα, που εκείνη τη στιγμή έπαιζαν ποδόσφαιρο στο προαύλιο.
Ενα από τα πολλά βομβαρδισμένα κτίρια στο Ντονέτσκ
Επίσης, σε μάχες γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης σκοτώθηκαν 2 στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 9, ενώ σκοτώθηκε και ένας πολίτης και τέσσερις τραυματίστηκαν.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, πάντως, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εφοδιάζει τους «αυτονομιστές» με «σημαντικές ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού και σημαντικό αριθμό ανδρών».
Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μετακίνηση ισχυρών δυνάμεων του στρατού που κινούνται προς τις ανατολικές περιοχές, ενώ ο προσωρινός πρωθυπουργός (που αναμένεται να παραμείνει στη θέση του) Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του Κιέβου δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει οικονομικά τις ελεγχόμενες από τους φιλορώσους αυτονομιστές περιοχές στα ανατολικά της χώρας, γιατί η κυβέρνηση αρνείται να χρηματοδοτήσει τρομοκράτες». Όπως είπε, θα συνεχίσει να προμηθεύει με φυσικό αέριο αυτές τις περιοχές, αλλά δε θα σταλούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, που μιλώντας σε στρατιωτικοτεχνική συνάντηση της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, σημείωσε ότι
«μια εμφύλια σύρραξη, η οποία στην πραγματικότητα είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, μαίνεται στην Ουκρανία, κοντά στα ρωσικά σύνορα. Παρά τις συμφωνίες του Μινσκ, ειρηνικές πόλεις γίνονται στόχος και πολίτες σκοτώνονται». Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι η Ρωσία έχει δεσμούς με Ουκρανούς επιχειρηματίες που έχουν ζημιωθεί ως αποτέλεσμα του εμφυλίου πολέμου.
Απάντηση από τις νέες αρχές του Ντονμπάς
Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, και ο αντίστοιχος του Λουγκάνσκ, Ιγκόρ Πλοτνίτσκι κατηγόρησαν τον Πρόεδρο Ποροσένο που ανήγγειλε ότι πρόκειται να πάρει πίσω το νόμο για μερική αυτονομία σε αυτές, ότι ακυρώνει στην πράξη τη συμφωνία του Μινσκ.
Ενδιαφέρον έχει και η τοποθέτηση του συμβούλου της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Κριστόφ Χόισγκεν, που πρότεινε στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας να προστεθούν και νέες κατά των νέων ηγετών του Ντονμπάς και χαρακτήρισε τις εκλογές που έγιναν πρόσφατα ως «αμφιλεγόμενες που παραβιάζουν την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 6/11/2014

Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή λοιπών φωτό (THETOC εδώ και εδώ), τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.