Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Για την εργατική Τάξη της Τουρκίας - Για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών: Δύο ψηφίσματα διεθνιστικής αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ από το μεγάλο Συλλαλητήριο της 1 Νοέμβρη 2014

Από το μεγάλο συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ, 1/11/2014

Δύο ψηφίσματα διεθνιστικής αλληλεγγύης εγκρίθηκαν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚ Τουρκίας
Δημοσίευση: Σάβ, 01/11/2014 - 15:49
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 01/11/2014 - 20:36
Δύο ψηφίσματα διεθνιστικής αλληλεγγύης ενέκρινε η συγκέντρωση. Το πρώτο αφορούσε την έκφραση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη της Τουρκίας, ενώ το δεύτερο το αίτημα για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚ Τουρκίας με επικεφαλής τον Κεμάλ Οκουγιάν. 
Τα ψηφίσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισμα Αλληλεγγύης στην εργατική Τάξη της Τουρκίας
«Οι εργάτες, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι σύλλογοι φοιτητών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, το λαϊκό κίνημα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και διαδηλώνει σήμερα στην Αθήνα, εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στα ταξικά μας αδέρφια της Τουρκίας που βιώνουν ακόμη μια τραγωδία.
18 εργάτες, αδέρφια μας, στον αγώνα για το μεροκάματο αγνοούνται κάτω από τόνους χώμα και νερό μετά από το νέο εργοδοτικό έγκλημα που συνέβη σε ορυχείο της επαρχίας Καραμάν της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, μετά το προηγούμενο εργοδοτικό έγκλημα στο ορυχείο της Σόμα με τους 300 νεκρούς, η Κυβέρνηση της Τουρκίας δήθεν πήρε μέτρα υπέρ των ανθρακωρύχων. Νομοθέτησε αυξήσεις και μέτρα ασφαλείας. Οι εργοδότες όμως έδειξαν ποιος έχει την πραγματική εξουσία στον καπιταλισμό. Στις αυξήσεις απάντησαν με κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς και σίτισης των εργαζομένων. Με εντατικοποίηση και καθυστέρηση των μισθών. Με μέτρα ασφαλείας, σφραγίδες και ορυχεία, ανοιχτούς τάφους.
Η προστασία της ζωής του εργάτη, η βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου και των συνθηκών εργασίας του δεν μπορεί να γίνει πράξη από κυβερνήσεις που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και υποκλίνονται στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Μόνο ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο μπορεί να κατακτήσει πραγματικές αυξήσεις, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να προστατέψει την ίδια την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.
Αυτές τις δύσκολες ώρες, η καρδιά μας και η σκέψη μας είναι στις οικογένειες και στους συναδέλφους των αγνοουμένων. Από το βήμα του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στέλνουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Τουρκίας και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους στον κοινό μας αγώνα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την ταξική εκμετάλλευση».
Ψήφισμα για την Απελευθέρωση των 5 Κουβανών
«Σήμερα, 1η Νοέμβρη του 2014, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σύλλογοι Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων, Γυναικών, Μαθητών και Φοιτητών, συγκεντρωθήκαμε στην Αθήνα, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην αδικία και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στον εφιάλτη της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Ταυτόχρονα όμως, δεν ξεχνάμε τους αγωνιστές που έθεσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία του λαού τους, για την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, για το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει και να ρυθμίζει ο ίδιος την τύχη, τη ζωή και το μέλλον του, όπως είναι το παράδειγμα των 5 Κουβανών Πατριωτών.
Από το 1998 οι πέντε Κουβανοί πατριώτες Χεράρδο Ερνάντες, Ρενέ Γκονσάλες, Ραμόν Λαμπανίνιο, Φερνάντο Γκονσάλες και Αντόνιο Γκερέρο συνελήφθησαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σύρθηκαν σε δίκη-παρωδία στο Μαϊάμι, μέσα σε κλίμα αντικουβανικής υστερίας που υποστηρίχθηκε μάλιστα με κρατικά κονδύλια σε δημοσιογράφους του Τύπου και της τηλεόρασης και σύρθηκαν στην φυλακή.
Σήμερα οι 3 από τους 5 είναι ακόμα δεσμώτες στις αμερικανικές φυλακές σε συνθήκες απομόνωσης που καταπατούν τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά τους, και τα οποία έχουν καταγγελθεί από μεγάλο αριθμό προσωπικοτήτων και οργανώσεων σε όλο τον κόσμο.
Αποδεικνύεται ακόμα περισσότερο ότι η όλη υπόθεση είναι μέρος και κλιμάκωση της εγκληματικής πολιτικής των ΗΠΑ, ενάντια στη Σοσιαλιστική Κούβα με τον εδώ και πάνω από 50 χρόνια πολύμορφο αποκλεισμό.
Μέρος της επίθεσης είναι και η Κοινή Θέση που έχει υιοθετήσει η ΕΕ από το 1996, σε πλήρη σύμπλευση με την εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ, που συνιστά απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά της.
Η επίθεση στην Κούβα είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει και να ρυθμίζει ο ίδιος το μέλλον του.
Είναι μέρος της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και στη ζωή των εργαζομένων, της αντικομουνιστικής υστερίας και της έντασης του αυταρχισμού ενάντια στο εργατικό κίνημα στην ΕΕ και τα κράτη - μέλη της, σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας έχει πρωτοστατήσει με πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχτεί το ζήτημα και να τερματιστεί η κράτηση των αγωνιστών. Σήμερα για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα για την απελευθέρωση και των άλλων 3 Κουβανών Αγωνιστών γιατί είναι ο μόνος τρόπος άσκησης πίεσης για να σταματήσει η άδικη και εκδικητική κράτησή τους στις ΗΠΑ.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλες τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος με ψηφίσματα, ανακοινώσεις, μηνύματα αλληλεγγύης και με άλλες πρωτοβουλίες να εκφράσουν μαζικά την καταδίκη τους στην άδικη και βάρβαρη φυλάκιση των 5 Κουβανών Πατριωτών. Να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης για την αποφυλάκιση τους.
Λευτεριά στους Κουβανούς Πατριώτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.