Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μαζική η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα - Δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: «Για να οικοδομήσουμε τη μεγάλη λαϊκή κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο σύστημά τους, για ριζικές αλλαγές και ανατροπές μέχρι και το επίπεδο της εξουσίας» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Βίντεο από την προσυγκέντρωση
Μαζική η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα - Δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Δημοσίευση: Πέμ, 27/11/2014 - 13:25
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 27/11/2014 - 14:53
Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών, γυναικών, συνταξιούχων, μεταναστών, φοιτητών και μαθητών από την Ομόνοια, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στου ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.
«Κλιμακώνουμε την πάλη μας. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει. Σπάμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς» το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες απεργοί.
Στην απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δήλωση Δημήτρη Κουτσούμπα



«Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση, κανείς πλέον δεν μπορεί να ζήσει με ψίχουλα. Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του δυνάμεις για ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την αλλαγή των συσχετισμών -των πολύ αρνητικών συσχετισμών- μέσα στο εργατικό κίνημα, σε αρχαιρεσίες, στις εκλογές, ενάντια σε όσες ηγεσίες υπονομεύουν τη λαϊκή πάλη, υπονομεύουν τη λαϊκή συμμετοχή. Για να οικοδομήσουμε τη μεγάλη λαϊκή κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο σύστημά τους, για ριζικές αλλαγές και ανατροπές μέχρι και το επίπεδο της εξουσίας».
Με συνθήματα όπως «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω κάτω» και «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» να δονούν την ατμόσφαιρα, χιλιάδες απεργοί πορεύτηκαν δυναμικά από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα.
Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ενώ ιδιαίτερα δυναμικό «παρών» έδωσαν οι αγωνιζόμενοι μαθητές, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής 5μελών και 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων.
Με το πανό τους και τα συνθήματά τους συμμετείχαν εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα απασχόλησης. Κεντρικό τους σύνθημα: «Η ζωή μας δε χωράει σε 5μηνα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Οι νέοι εργαζόμενοι στα προγράμματα απασχόλησης διεκδικούν: Δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ, μηνιαία καταβολή του μισθού, καμία παρακράτηση από την εφορία στους ήδη πενιχρούς μισθούς που παίρνουν από τα προγράμματα, να έχουν δικαίωμα σε άδειες ασθενείας, κατάργηση των ΚΕΚ - των σύγχρονων δουλεμπορικών, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. (Δείτε παρακάτω φωτό)
Μαζική η συγκέντρωση στην Ομόνοια
Πλημμύρισε η πλατεία Ομονοίας από τη συγκέντρωση. Στέλνουμε μήνυμα αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους και προς την κυβέρνηση, την τρόικα και την ΕΕ ότι δεν θα δεχτούμε την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, τη φτώχεια και την ανέχεια, τόνισε στο χαιρετισμό του ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Coca Cola», όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται 14 μήνες σε απεργία διεκδικώντας ακύρωση των απολύσεων και επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)
Ο Στάθης Σαχινίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πάνω από 400 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ χρωστούν στον ΟΑΕΕ και τόνισε ότι η ΠΑΣΕΒΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ, καμία κατάσχεση α΄ κατοικίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% και δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.
Εκ μέρους της ΕΓ του ΜΑΣ ο Ανδρέας Πούλος τόνισε ότι η θέση των σπουδαστών είναι μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την κυβερνητική πολιτική και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Παράλληλα κατήγγειλε τον αυταρχισμό κυβέρνησης και πρυτανικών αρχών. (Δείτε το βίντεο ΕΔΩ)
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων: «Προχωράμε και κλιμακώνουμε με κίνημα οργανωμένο - συγκροτημένο - με ταξική ενότητα. Με πίστη στο δίκιο μας και στη δύναμή μας, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει. Να κάνουμε τα δικά μας όνειρα και τους εφιάλτες των εκμεταλλευτών μας πραγματικότητα!». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Λίγο μετά τις 11 π.μ. οι προσυγκεντρώσεις που είχαν οριστεί στις πλατείες Κάνιγγος, Βάθης, Καραϊσκάκη, Εθνικής Αντίστασης, στα Χαυτεία και τα Προπύλαια κατέφθασαν στην πλατεία Ομονοίας. Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στο ΠΑΜΕ εκφράζουν πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις του εξωτερικού. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες πόλεις. Συγκεκριμένα:
Θεσσαλονίκη
Σε  Πειραιά, Ελευσίνα και Λαύριο, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Αταλάντη, Βόλο, Γιάννενα και Πρέβεζα, Γιαννιτσά, Γρεβενά, Δράμα, Έδεσσα, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Θήβα, Ικαρία, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κάρυστο, Καστοριά, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες και Βέροια,Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κόρινθο, Κως, Λαμία,  Λάρισα, Λιβαδειά, Μέγαρα, Μυτιλήνη, Νάξο, Νάουσα, Ξάνθη και Καβάλα, Οινόφυτα, Πάτρα, Πολύγυρο, Πτολεμαΐδα, Πύργο, Ρόδο, Σάμο, Σπάρτη, Τρίκαλα, Τρίπολη, Φλώρινα, Χαλκίδα, Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.