Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Δήμοι και Δήμιοι ‒ Πάτρα: Διεκδίκηση των οικονομικών απαιτήσεων εργαζομένων από τα δικαστήρια & Ακύρωση της ιδιωτικοποίησης για την επεξεργασία απορριμμάτων ‒ Λάρισα: Στα σκουπίδια 41 σχολικοί φύλακες, μετά και από τις αριστερές αλυσίδες της Ρένας

1 Μαΐου 2014: Αχ, πού 'σαι Ρένα που 'δειχνες πως θα γινόσουν άλλη...
«Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών. Θα ήταν όμως λαϊκισμός και υιοθέτηση πελατειακής λογικής να τις προσλάβουμε στην Περιφέρεια Αττικής. Δεν υπήρχε προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην Περιφέρεια ή για προσλήψεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ειδικά...»
ΛΑΡΙΣΑ
Αγωγή κατά των σχολικών φυλάκων από τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ

Αγωγή κατά της δικαστικής απόφασης, με την οποία οι 41 σχολικοί φύλακες πέτυχαν να παραμείνουν στη δουλειά τους και να αμείβονται, θα ασκήσει η νέα δημοτική αρχή της Λάρισας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, (εξελέγη με τη συνεργασία των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ).
Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, όπου συζητήθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα, σύσσωμη η δημοτική πλειοψηφία, αλλά και οι εκπρόσωποι όλων των άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην αρμόδια επιτροπή -Καραλαριώτου (ΝΔ), Τζανακούλη (ΝΔ), Νασιώκα (Ανεξ. ΠΑΣΟΚ)- ψήφισαν υπέρ της άσκησης αγωγής εναντίον της πρωτόδικης θετικής απόφασης του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους.

Για να δικαιολογήσει τη στάση της, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τη «νομιμότητα» και το «γράμμα του νόμου»! Και να σημειωθεί ότι μόλις πριν μερικές εβδομάδες, διοργάνωνε «φιέστες» συμπαράστασης στους σχολικούς φύλακες που τελείωνε η διαθεσιμότητά τους!!
Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισε την απόφαση για την αγωγή, σημειώνοντας ότι
«η νομοθεσία είναι σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και υπηρετεί την κυρίαρχη πολιτική. Η στάση κάθε πολιτικής δύναμης κρίνεται από την αντιστοιχία λόγων και έργων. Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αναντιστοιχία λόγων και έργων της νέας δημοτικής αρχής, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί μ' αυτή την αντεργατική πολιτική και στην πράξη αποδεικνύεται ο πιο πιστός εφαρμοστής της».
Σε ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει:
«Συνεχίζουμε έμπρακτα και όχι στα λόγια στο πλευρό των σχολικών φυλάκων, αλλά και όλων των εργαζόμενων που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι, αναλογιζόμενοι τη στάση όλων των δυνάμεων, ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα».
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της επεξεργασίας απορριμμάτων
Tην ακύρωση του υπάρχοντος σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπει τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων του νομού Αχαΐας, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, στην προχτεσινή του συνεδρίαση.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η σταδιακή απεμπλοκή από τον κορεσμένο ΧΥΤΑ Ξερόλακκα, μέχρι την οριστική λύση, η οποία σύμφωνα με την πρόταση της διοίκησης του Δήμου προβλέπει τη δημιουργία νέου κυττάρου επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φλόκα και τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Πάτρα.
Βασικό κριτήριο του νέου σχεδιασμού, όπως παρουσιάστηκε από τη διοίκηση, είναι η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης που θα επιβαρύνει τα λαϊκά εισοδήματα και το περιβάλλον.
Ο νέος σχεδιασμός απαιτεί κοινοτικούς ή εθνικούς πόρους που δε θα υπερβαίνουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα διετίθετο για συμμετοχή του κράτους στο έργο που σχεδιαζόταν μέσω ΣΔΙΤ.
«ο νέος σχεδιασμός είναι σύγχρονος και έχει φιλολαϊκά χαρακτηριστικά κατά το ότι δε θα επιβαρυνθούν οι δημότες μας με τα τεράστιου ύψους πρόσθετα ανταποδοτικά τέλη και θα αυξήσει κατά εκατοντάδες εργαζόμενους την απασχόληση. Σημαντικό, επίσης, είναι ότι θα θέσει σε κίνηση χιλιάδες μαθητές, δημότες κ.λπ., θα βελτιωθεί η συνειδητοποίηση της ανάγκης για προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος».
Συμπλήρωσε ότι
«η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι ζήτημα κατά βάση τεχνικό αλλά κυρίως πολιτικό. Είναι γνωστό ότι η γενική κατεύθυνση που δίνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ελληνικές κυβερνήσεις αλλά και Περιφέρειες και Δήμους υπηρετεί την ιδιωτικοποίηση του τομέα, ιδιαίτερα μέσω κατασκευής και λειτουργίας με την μέθοδο των ΣΔΙΤ, «Εργοστασίων» επεξεργασίας σύμμεικτων σκουπιδιών με μεγάλα κέρδη για το κεφάλαιο, που θα φορτωθούν στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας μέσω των ανταποδοτικών τελών».
Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο νέος σχεδιασμός που αποφασίστηκε δίνει προτεραιότητα σε
  • ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή,
  • μονάδα αερόβιας επεξεργασίας προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων (κομποστοποίηση),
  • χρήση και από την Πάτρα του ΧΥΤΑ Φλόκα, με ουσιαστική βελτίωση των όρων λειτουργίας του, σταθμό μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) κ.λπ.
Ο Κ. Πελετίδης το πρωί βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στους ΟΤΑ που πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Δημαρχείο Πατρέων ενάντια στην αξιολόγηση εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Δήμου. (Από την κινητοποίηση της 30/9/2014)
Όπως επισημάνθηκε, δεν είναι άμεσα δυνατό το εδώ και τώρα κλείσιμο του ΧΥΤΑ Ξερόλακκα, επειδή δεν έχουν μέχρι τώρα προηγηθεί οι διαδικασίες προμήθειας μέσων για τη μεταφορά αλλού των σκουπιδιών.
Η Νέα Δημοτική Αρχή διεκδικεί από την κυβέρνηση κονδύλια ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για το κόστος μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων, παρά τον ισχυρισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος ότι δε διαθέτει.
Μέχρι δε την οριστική λύση του προβλήματος, προτείνεται η δημιουργία των αναγκαίων έργων στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκα και η μείωση άμεσα του όγκου των απορριμμάτων.
Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με την εισήγηση που παρουσίασε η δημοτική αρχή, απαιτείται
  • να χρηματοδοτηθεί καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών,
  • να συστηματοποιηθεί η συλλογή του χαρτιού συσκευασίας και να αναθεωρηθεί πλήρως το σύστημα ανακύκλωσης και
  • να καταγγελθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις για το κέντρο Ανακύκλωσης (ΚΔΑΥ) και την εταιρεία ΕΕΤΑΑ ΑΕ.
Παραθέτοντας στοιχεία για την κατάσταση που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή, ο Χρ. Σκορδάς, σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι απουσίαζε στο δήμο ειδικά στελεχωμένη υπηρεσία ή κάποιο έστω «επιτελείο» που να μεριμνά για το γενικότερο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την προώθηση των διαδικασιών υλοποίησης έργων και δράσεων, «πράγμα που ήδη συγκροτήσαμε, αλλά βρίσκεται στα πρώτα - πρώτα βήματα», όπως είπε.
Από την κινητοποίηση της 30/9/2014
Πάτρα:
Την διεκδίκηση των οικονομικών απαιτήσεων εργαζομένων που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ενέκρινε η δημοτική αρχή
Δημοσίευση: Παρ, 07/11/2014 - 19:23
Την έκτακτη επιχορήγηση από το Κράτος, ώστε να ικανοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις των εργαζομένων που έχουν προσφύγει δικαστικά ήταν το θέμα που εισηγήθηκε, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Προσόδων Τοπικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Μελάς.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση, που έχει ως εξής:
«Οι εκκρεμείς υποθέσεις ξεκινούν από το 2004 και ανέρχονται σε 62 αγωγές συνολικού ύψους 5.746.342 ευρώ. Από αυτές, 14 δεν έχουν ακόμα συζητηθεί, ύψους 1.505.986 ευρώ. Σε όσες υπάρχουν αποφάσεις, το ύψος είναι 4.240.356 ευρώ.
Η απόφαση με αριθ. πρωτοκόλλου 2/54630/0022 του υπουργείου Οικονομικών το 2006, που απευθύνεται στους ΟΤΑ και στα αντίστοιχα νομικά Πρόσωπα, αναφέρει ότι "δεν είναι δυνατή η παραίτηση από άσκηση ένδικων μέσων, ο δικαστικός και εξώδικος συμβιβασμός σε κάθε μορφή μισθολογικής απαίτησης", "ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα". Επιπλέον, επισημαίνει ότι "η μη τήρηση των προαναφερόμενων επισύρει διοικητικές, ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις".
Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση διεκδίκηση από την Κυβέρνηση, με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χρηματικού ποσού που να καλύπτει το σύνολο των εργατικών διαφορών.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους για τις εργατικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια, για πλήρη κρατική χρηματοδότηση και εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και μισθοδοσίας των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ζητάμε να γίνει η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εξαντλούμε όλα τα ένδικα μέσα και να δίνονται οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους με την πρωτόδικη απόφαση».
902

Διαμόρφωση κειμένων, επιλογή λοιπών φωτό, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.