Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες ‒ Να δυναμώσουν οι αγώνες και η ταξική απάντηση ‒ Απεργούμε στις 27 Νοέμβρη

ΠΑΜΕ: Κανείς στη δουλειά! Όλοι στην απεργία στις 27 Νοέμβρη
Δημοσίευση: Τρί, 18/11/2014 - 12:56
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 18/11/2014 - 15:05
Κανείς στη δουλειά! Όλοι στην απεργία στις 27 Νοέμβρη, τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια απεργία συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των αγώνων, της αντίστασης, των διεκδικήσεων.
Όλοι εμείς που αποφασίσαμε, συμμετείχαμε και οργανώσαμε το μεγάλο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, οι πάνω από 1.000 συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, να πάρουμε μεγάλη ευθύνη. Να δυναμώσουμε την παρέμβασή μας, να οργανώσουμε την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας.
Έχουμε το καθήκον να απαντήσουμε άμεσα και μαχητικά στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς, να σπάσουμε το κλίμα της αδράνειας του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονομεύει και "θάβει" την απεργία. Να απαντήσουμε στην ακινησία και την απραξία του, με μαζική συμμετοχή σε κάθε πόλη, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς.
Έρχεται νέα, συντονισμένη, πανευρωπαϊκή αντεργατική επίθεση!
Μας θέλουν μόνιμα στη φτώχεια και στην ανέχεια, αλυσοδεμένους!
Η απεργία στις 27 Νοέμβρη, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι. Ανοίγουν νέα μέτωπα σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Δυναμώνουν την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των γυναικών.
Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, η μεγαλοεργοδοσία απαιτούν νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Έχουν έτοιμη παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο. Επιδιώκουν να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή στους κλάδους και στους εργασιακούς χώρους. Θέλουν να χτυπήσουν κάθε εργατική διεκδίκηση, τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.
Έτσι σχεδιάζουν την έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι η ανάκαμψη που προσδοκούν και ετοιμάζουν. Τέτοιο σχέδιο υπάρχει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Μας την έχουν στημένη!
Να μη μας πιάσουν απροετοίμαστους!
Αν δεν απαντήσουμε δυναμικά, έρχονται ακόμα χειρότερα! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Τσεκάρουν τις αντοχές μας και προκαλούν. Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, συζητούν ανοιχτά για τη σύνδεση της υγείας με τον αριθμό των ενσήμων ή των ημερών ασφάλισης κάθε εργαζόμενου. Δηλαδή να εξασφαλίζουν για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και των ανέργων, μια γάζα και ένα παυσίπονο.
Κανένας εργάτης, άνεργος δεν πρέπει να λείψει!
Κανένας να μη γίνει απεργοσπάστης!
Να πυκνώσουν οι γραμμές των αγώνων. Να οργανωθούμε όλοι στα σωματεία μας, να οργανώσουμε δυναμικά την αγανάκτηση και την οργή μας. Να μη δώσουμε ανοχή, να μην "πουλήσουμε" την ελπίδα μας. Να μην παραδώσουμε τα όπλα, να μη ρίξουμε τον πήχη της ζωής μας. Να μη μείνουμε στη ζωή με τα ψίχουλα για να ταΐζεται η κοιλιά των αφεντικών.
Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και το λαό και τους επιχειρηματικούς ομίλους!
Η ανάπτυξη και η ανάκαμψη που επιδιώκουν δεν είναι για όλους. Από τη μία εξασφαλίζουν την προστασία και τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη σπέρνουν φτώχεια, ανέχεια, μισθούς των 200 και 300 ευρώ, περιπλάνηση και κακοπληρωμένα προγράμματα, ευέλικτες μορφές εργασίας και ακριβοπληρωμένη υγεία, ασφάλιση και παιδεία για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες
Δεν έχουμε άλλη επιλογή!
Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά για να σωθούν και να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη των μονοπωλίων ή θα απαντήσουμε με νέους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Ή θα συγκρουστούμε σε κάθε επίπεδο ή θα πληρώσουμε ακριβά αυτήν την ανοχή.
Να υψώσουμε τείχος στις απόψεις που μας θέλουν αιώνιους σκλάβους!
Όσοι βάζουν σε προτεραιότητα την κερδοφορία των ομιλών και αναφέρονται στον υγιή ανταγωνισμό και μια δήθεν δίκαιη φορολογική πολιτική, καταδικάζουν το λαό σε ψίχουλα.
Όσοι μπαίνουν σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης του χρέους, το αναγνωρίζουν, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό του εργαζόμενου λαού.
Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική κερδοφορία, την κρίση και το χρέος, αρκετά πληρώσαμε για την προσαρμογή της χώρας μας, στην ΕΕ! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. 
Όσοι δεν ανοίγουν πόλεμο με την ΕΕ και την πολιτική της, στηρίζουν με χεριά και με πόδια την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τις σαρωτικές επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη. Η ΕΕ δημιούργημα και στήριγμα του κεφαλαίου προωθεί αυτές τις πολιτικές σε βάρος του λαού.
Αν δεν ηττηθούν αυτές οι απόψεις που αγιοποιούν και δίνουν άλλοθι στο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται συνεχώς χειροπόδαρα δεμένοι, η φτώχεια θα εξαπλώνεται παντού. Δεν πρέπει για κανένα λόγο και με καμία δικαιολογία να δεχθούμε τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Να δυναμώσουν οι αγώνες και η ταξική απάντηση!
Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!
Καμία ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση!
Ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να αποκρούσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Να διαμορφωθούν παντού εστίες αντίστασης, πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναμώσει η πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθεί το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική. Να απορριφθούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους αγώνες και τη συμμαχία τους, διεκδικώντας τη ζωή που δικαιούνται με ανατροπή της βαρβαρότητας.
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη
Στην Αθήνα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.