Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Απρόκλητη επίθεση ΜΑΤ κατά φοιτητών στη Νομική ‒ ΜΑΣ: Νόμος και τάξη, αυταρχισμός και τρομοκρατία για το χτύπημα των φοιτητικών αγώνων ‒ ΚΚΕ: Πανεπιστήμια - επιχειρήσεις και στρατόπεδα για καταστολή ττης συλλογικής δράσης ‒ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών σε ΕΚΠΑ - ΑΣΟΕΕ και τη στάση της κυβέρνησης
Δημοσίευση: Πέμ, 13/11/2014 - 11:58
Ανακοίνωση για την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την ΑΣΟΕΕ, καθώς και για τη στάση της κυβέρνησης εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Επισημαίνει τα εξής:
«Καταγγέλλουμε την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να αναστείλουν τη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολών με το πρόσχημα της "πρόκλησης επεισοδίων", μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Την απόφασή τους αυτή δεν δίστασαν να την υλοποιήσουν επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ, με τα οποία περικύκλωσαν τις σχολές και τους φοιτητές, στους οποίους μάλιστα επιτέθηκαν και χτύπησαν τη στιγμή που προσπάθησαν να μπουν στις σχολές τους για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων και δραστηριοτήτων των συλλόγων τους.
Η κυβέρνηση είναι η βασική υπεύθυνη αυτής της κατάστασης γιατί καλλιεργεί το δόγμα "νόμος και τάξη" στις σχολές, εντείνει το κλίμα αυταρχισμού και οργανώνει την καταστολή σε βάρος της συλλογικής δράσης. Επιβεβαιώνεται και με τις ενέργειες αυτές πως οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών δεν είναι η "ομαλή λειτουργία" των ιδρυμάτων, όπως επικαλούνται, αλλά να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια - επιχειρήσεις σε στρατόπεδα, όπου θα καταστέλλονται οι αγωνιστικές και συλλογικές δραστηριότητες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις σπουδές και στη ζωή των φοιτητών, καθώς και των εργαζομένων στα ιδρύματα.
Τα συγχαρητήρια του κ. Σαμαρά και του κ. Λοβέρδου στον κ. Φορτσάκη αποδεικνύουν πως η αντιλαϊκή πολιτική είναι "νύχι - κρέας" με την καταστολή.
Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης στα ΑΕΙ - ΤΕΙ , που υποβαθμίζει τις σπουδές και καταδικάζει μαζικά τους φοιτητές στην ανεργία και την κακοπληρωμένη εργασία, πρέπει να βρει απέναντί της το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Καλούμε τους φοιτητές 
  • να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και
  • να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σ’ αυτά τα μέτρα και την καταστολή που τη συνοδεύει, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων και των σύγχρονων δικαιωμάτων τους.
  • Να πάρουν μέρος στο γιορτασμό για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία». 

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά φοιτητών στη Νομική (ΦΩΤΟ)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια
Δημοσίευση: Πέμ, 13/11/2014 - 12:26
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 13/11/2014 - 12:26
Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών που επιχείρησαν να συναντηθούν με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο λοκ-άουτ της Νομικής ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου. 
Σύμφωνα με απόφαση της Πρυτανείας κλειστό είναι από σήμερα επίσης το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών ενώ με απόφαση της Πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ κλειστή θα είναι και η ΑΣΟΕΕ.
Αυτή την ώρα συνεδριάζουν τα Διοικητικά Συμβούλια σχολών προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω δράση τους ενώ αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια, μετά από πρόταση που κατέθεσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Απόφαση συμμετοχής έχει πάρει μέχρι στιγμής η Νομική. 
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜΑΣ αναφέρει αναλυτικά:
«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις Πρυτανείες του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ που σήμερα Πέμπτη 13/11 απέκλεισαν με δυνάμεις των ΜΑΤ τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ και χτύπησαν φοιτητές. 
Αυτές οι ενέργειές τους συνδέονται άμεσα με την απρόσκοπτη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ ενάντια στην οποία παλεύουν οι φοιτητές. Οι Πρυτανείες εφαρμόζουν το κυβερνητικό δόγμα "νόμος και τάξη" γι΄ αυτό εντείνουν τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, το χτύπημα των αγώνων των φοιτητών.
Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους, όλους τους φοιτητές 
  • να καταδικάσουν με αποφάσεις και με τη στάση τους την ένταση του αυταρχισμού και
  • να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή.
Καλούμε να πάρουν απόφαση για
  • συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 17:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας ενάντια στον αυταρχισμό».
Επισημάνσεις, τίτλοι Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.