Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΚΝΕ - Ανακοίνωση: Αγωνιζόμαστε για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα, για το σχολείο που έχουμε ανάγκη

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών
ΚΝΕ: Αγωνιζόμαστε για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα, για το σχολείο που έχουμε ανάγκη
Δημοσίευση: Πέμ, 20/11/2014 - 11:53
Με τετρασέλιδη ανακοίνωση η ΚΝΕ απευθύνεται στους μαθητές καλώντας τους σε συνέχιση της πολύμορφης πάλης που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ενάντια στο «Νέο Λύκειο» και την τράπεζα θεμάτων και σε οργάνωση του μαθητικού κινήματος μπροστά στον αγώνα για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.
Στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ αναφέρει εισαγωγικά:
«Νόμος για το Νέο Λύκειο και το Νέο Τεχνολογικό Λύκειο. Ένας χρόνος μετά… αποδεικνύεται πως ήρθε για να αποτελειώσει όποιο μορφωτικό δικαίωμα είχε απομείνει από τους προηγούμενους.
Το "Νέο Λύκειο" αποδείχτηκε ότι είναι ένα σχολείο - φίλτρο που μας ξεσκαρτάρει με βάση την τσέπη των οικογενειών μας.
Είναι το σχολείο της παπαγαλίας, των αποσπασματικών γνώσεων και των σκόρπιων δεξιοτήτων, ένα σχολείο ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο, όπως φωνάζουν οι μαθητές στις πορείες "εεε, οοο… βάλτε εξετάσεις και στο δημοτικό!".
Χιλιάδες μαθητές από την αρχή της χρονιάς κινητοποιούμαστε ενάντια στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργήσει, για το παρόν και το μέλλον μας, τα όνειρά μας. Κάνουμε γενικές συνελεύσεις και συζητήσεις, μαθητικά συλλαλητήρια, συγκροτούμε συντονιστικά σχολείων.
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θέλουμε να φουντώσουν οι αγώνες σε κάθε δήμο, πόλη και πανελλαδικά. Να δυναμώνει το μαθητικό κίνημα, να πατάει πιο γερά στα πόδια του με αγωνιστικά 15μελή και 5μελή. Να στοχεύουμε στην αιτία και στους ενόχους των προβλημάτων μας, να μην είναι οι αγώνες μας μια τουφεκιά στον αέρα!
Αγωνιζόμαστε γιατί δε θέλουμε να ζήσουμε έτσι!».
Οι μαθητές οργανώνουν τον αγώνα τους και απαιτούν: 
  • Όχι στο “Νέο Λύκειο”!
  • Να καταργηθεί η “Τράπεζα Θεμάτων”. Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό-προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.
  • Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια και τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.
  • Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές. Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για την κάλυψη όλων των αναγκών.
  • Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη μας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών σε όλους τους μαθητές.
  • Καμία κατάργηση ειδικότητας στα ΕΠΑΛ. Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία που λείπουν.
  • Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές και για όλες τις ώρες της ημέρας.
  • Έκτακτο κονδύλι στους ∆ήμους για να εξασφαλιστεί ένα γεύμα στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος για όλους τους μαθητές.
  • Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές. Οι εκλογές και η λειτουργία των μαθητικών οργάνων είναι υπόθεση των μαθητών, όχι του Υπουργείου και των διευθυντών.
  • Κανένας μαθητής χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Εξασφάλιση υποδομών για τη λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών μαθητικών ομάδων.
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση στο συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου.
902







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.