Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Συρία - Ιράκ - Λίβανος: Ο «πιασάρικoς» ιμπεριαλιστικός τζιχαντισμός της Γαλλίας και οι παραινέσεις του ΥΠΕΞ Φαμπιούς για ανατροπή Άσαντ

Φαμπιούς: Μετά το Κομπάνι πρέπει να σώσουμε το Χαλέπι
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ - ΛΙΒΑΝΟΣ
Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός διεκδικεί ενεργότερο ρόλο
ΠΑΡΙΣΙ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Τη διεύρυνση της ιμπεριαλιστικής δράσης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και στο Χαλέπι πέρα από το Κομπανί της βόρειας Συρίας πρότεινε χτες με άρθρο του στη γαλλική «Φιγκαρό», στην αμερικανική «Ουάσιγκτον Ποστ» και στην παναραβική εφημερίδα «Αλ Χαγιάτ» ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει το έδαφος για τον επόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ. 
Το άρθρο του Φαμπιούς «συμπτωματικά» δημοσιεύεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Παρίσι με σκοπό τη διεύρυνση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και την ανατροπή του Προέδρου Ασαντ.
Ο Φαμπιούς στο επίμαχο άρθρο με κεντρικό τίτλο 
«Μετά το Κομπανί, πρέπει να σωθεί το Χαλέπι» καλεί το συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ») να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο Χαλέπι. Δε διστάζει να εξισώσει τον εκλεγμένο ηγέτη της Συρία με τους μισθοφόρους του «ΙΚ», λέγοντας πως πρόκειται για «τις δύο όψεις της ίδιας βαρβαρότητας».
Ο Φαμπιούς καταλήγει ότι εάν «εγκαταλειφθεί» το Χαλέπι θα δοθεί τέλος στις ελπίδες για «πολιτική λύση» στη Συρία υποστηρίζοντας ότι «η Γαλλία δεν μπορεί να δεχθεί ούτε τον κατακερματισμό της Συρίας, ούτε την εγκατάλειψη των κατοίκων του Χαλεπίου σε μία τρομακτική μοίρα».
Βέβαια, ο Γάλλος υπουργός εμφανίζεται λίγο «βιαστικός», αφού μέχρι στιγμής οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή δεν έχουν «σώσει» ούτε το Κομπανί, ούτε καν το Ιράκ, στο οποίο εισέβαλαν το 2003, επίσης για να «σώσουν» την ανθρωπότητα από τα δήθεν «όπλα μαζικής καταστροφής» του Σαντάμ Χουσεΐν...
Προσφυγόπουλα από το κουρδικό Κομπανί της Συρίας, στο τουρκικό Σουρούκ σε καταυλισμό
Κούρδοι αποστάτες - συνεργάτες των τζιχαντιστών
Το ίδιο 24ωρο, ο Σορς Χασάν, εκπρόσωπος των Δυνάμεων Αυτοάμυνας των Κούρδων της Συρίας (YPG) που μάχονται τους τζιχαντιστές στο Κομπανί, αποκάλυψε ότι εδώ και καιρό γνωρίζουν πως στο πλευρό των τζιχαντιστών του «ΙΚ» δρουν Κούρδοι και από διάφορες περιοχές της Συρίας –συμπεριλαμβανομένου του Κομπανί!και Κούρδοι από το αυτόνομο Κουρδιστάν του βορείου Ιράκ, δίνοντας στον αντίπαλο πληροφορίες για το έδαφος, τις ιδιομορφίες της περιοχής, δεδομένα που αφορούν στις λαϊκές δυνάμεις αντίστασης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ασοσιέιτεντ Πρες», που επικαλείται δηλώσεις του Χασάν, το Σεπτέμβρη δύο Κούρδοι με ιρακινή προφορά συνελήφθησαν στο Κομπανί να φορούν στολές και διακριτικά του YPG, οι οποίοι παραδέχθηκαν μετά από ανακρίσεις πως δρούσαν ως κατάσκοποι για λογαριασμό των τζιχαντιστών.
Ο Χασάν υποστήριξε ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός Κούρδων του Κομπανί που υπηρετεί τον αντίπαλο, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι συνεργάτες του «ΙΚ» είναι Κούρδοι του Ιράκ, όπως ο Αμπού Κχατάμπ Αλ Κούρντι που φέρεται ως ανώτερος διοικητής των περίπου 3.000 τζιχαντιστών που πολιορκούν το Κομπανί.
Θύματα των τζιχαντιστών ή του ιμπεριαλισμού;
(πηγή φωτό: THETOC)
Η αξιοποίηση των τζιχαντιστών καλά κρατεί...
Οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία υποχρέωσαν 14χρονα παιδιά που είχαν απαγάγει να παρακολουθούν βίντεο με αποκεφαλισμούς και τα έδερναν με καλώδια στη διάρκεια των έξι μηνών που τα κράτησαν αιχμάλωτα ανακοίνωσε χτες το «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (HRW) που εδρεύει στη Ν. Υόρκη.
Φυσικά, το συγκεκριμένο παρατηρητήριο έχει συγκεκριμένο ρόλο και τον έχει δείξει πολλές φορές συγκαλύπτοντας τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά 153, όπως λέγεται, παιδιά που απήχθησαν στο τέλος του περασμένου Μάη, ενώ επέστρεφαν στο Κομπανί της βόρειας Συρίας μετά από εξετάσεις στο Χαλέπι, ο στόχος είναι η αξιοποίηση των εγκληματιών τζιχαντιστών που είναι κατασκεύασμα των ιμπεριαλιστών για τους δικούς τους σκοπούς συνέχισης της επέμβασης στην περιοχή.
Έτσι, τέτοια «πιασάρικα» θέματα αξιοποιούνται καλύτερα για τη μαζική προπαγάνδα νομιμοποίησης της τακτικής των «καλών» ενάντια στους «κακούς».
Αργότερα χτες βράδυ επίσης ανακοινώθηκαν οι εκτελέσεις τεσσάρων δημοσιογράφων από το «ΙΚ» στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ, δίχως να γίνουν άμεσα γνωστές οι ταυτότητες των θυμάτων.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 5/11/2014

Διαμόρφωση κειμένου, προσθήκη φωτό, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.