Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τσίπρας: Είμαστε όλοι Αμερικάνοι! ‒ Άλλος για Μιζούρι!


Να πάει ο Τσίπρας στο Μιζούρι…
Δημοσίευση: Τρί, 25/11/2014 - 20:46
Από τα πρώτα θέματα σήμερα στην ειδησεογραφία είναι η έκρηξη οργής χιλιάδων Αμερικανών, που βγήκαν στους δρόμους σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου να μην αποδώσει καμία δίωξη στο λευκό αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον, που πριν λίγους μήνες με 6 πυροβολισμούς είχε ρίξει νεκρό το μαύρο Μάικλ Μπράουν, στο Μιζούρι των ΗΠΑ.
Διαδηλώσεις δεν πραγματοποιούνται μόνο στο Φέργκιουσον, αλλά και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ (Ουάσιγκτον, Σιάτλ, Όκλαντ, Σικάγο, ακόμα και στη Νέα Υόρκη).
Η απόφαση αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης και της οργής για όσα ζει η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού.
Από τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ (φωτό ΑΡ)
Οι οργισμένες και δίκαιες αντιδράσεις αποκαλύπτουν ότι το «αμερικανικό όνειρο» είναι εφιάλτης για το λαό και τη φτωχολογιά των ΗΠΑ.
Και για να μην ξεχνιόμαστε…
Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα παρουσίαζαν τον Ομπάμα σαν αγγελούδι και τις ΗΠΑ σαν χώρα πρότυπο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Θυμίζουμε ότι το Γενάρη του 2013, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings είχε πει τα εξής:
«Ένα πράγμα που ως Έλληνας παρατηρώ περπατώντας στους δρόμους σας είναι ότι η Αμερική δεν βρίσκεται στην κατάσταση κατάθλιψης την οποία δυστυχώς η χώρα μου βιώνει σήμερα. Δεν είδα κλειστά καταστήματα, βλοσυρά πρόσωπα, σημάδια απελπισίας...».
Πάλι διάνα έπεσε… Θα του συστήναμε να πάει μία βόλτα και από το Φέργκιουσον να τα πει αυτά…

Επισημάνσεις, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο 
__________________

Προς Γιατί σύντροφε από τις αναδημοσιεύσεις σου λείπει επιμελώς η προηγούμενη αράδα;

Όταν αναδημοσιεύουμε κείμενα (από οπουδήποτε) αναφέρουμε και τη δευτερογενή πηγή από την οποία τα βρήκαμε, όταν μάλιστα τα κείμενα έχουν υποστεί επεξεργασία

Ενδεικτικά, το τελευταίο σου μόνο από Μποτίλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.