Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Δήμοι Καισαριανής και Μάνδρας-Ειδυλλίας: Επαναληπτικές εκλογές ‒ Η ενίσχυση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στήριγμα στη λαϊκή πάλη

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και Μάνδρας - Ειδυλλίας Μπάμπης Θεοδώρου

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ
Σήμερα οι επαναληπτικές εκλογές στους δήμους Καισαριανής και Μάνδρας-Ειδυλλίας
Δημοσίευση: Κυρ, 30/11/2014 - 08:24
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 30/11/2014 - 08:24
Εκλογές διεξάγονται σήμερα Κυριακή, από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, στους Δήμους Καισαριανής και Μάνδρας - Ειδυλλίας.
Στο Δήμο Καισαριανής επαναλαμβάνεται ο β' γύρος των δημοτικών εκλογών, με το λαό της πόλης να έχει την ευκαιρία, ενισχύοντας αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, να εκλέξει μια αγωνιστική δημοτική αρχή που θα είναι στήριγμα στην πάλη του και όχι διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής εναντίον του.
Στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας, όπου επαναλαμβάνεται ο α' γύρος των εκλογών, ο λαός της περιοχής έχει την ευκαιρία να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στη δύναμή του, στηρίζοντας πιο μαζικά το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Μπάμπη Θεοδώρου.
Αν και έχει περάσει λίγος καιρός από τις τελευταίες εκλογές, υπάρχει πείρα σημαντική, που πρέπει να προβληματίσει τα εργατικά - λαϊκά στρώματα πηγαίνοντας στην κάλπη. 
Μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα

Στους Δήμους όπου ο λαός εμπιστεύτηκε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές του Μάη, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί της σύμβουλοι:
  • Mπαίνουν μπροστά στις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, στηρίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας.
  • Έχουν ως πρώτη τους προτεραιότητα τα μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.
  • Δε διστάζουν να απειθαρχήσουν στις εντολές κυβέρνησης και υπουργείου Εσωτερικών για την «αξιολόγηση».
  • Δεν επικαλούνται τους αντιλαϊκούς νόμους για να αποφύγουν τη λήψη φιλολαϊκών μέτρων.
Στο Δήμο Καισαριανής
Ο λαός της Καισαριανής μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του από τα δείγματα γραφής του νέου δημάρχου και διεκδικητή του δήμου, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ: 

Στους μόλις δύο μήνες θητείας
  • έδειξε ότι παραμένει πιστός και υπάκουος υπηρέτης της λογικής «δήμος - επιχείρηση, με δημότες - πελάτες»,
  • αρνήθηκε μέτρα ανακούφισης των πιο φτωχών νοικοκυριών κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, επικαλούμενος τις «απαγορεύσεις» της «αποκεντρωμένης διοίκησης», αποφεύγοντας το δρόμο της διεκδίκησης.
Ο δεύτερος γύρος διεξάγεται μεταξύ της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, και της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής» (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ).
Επομένως, οι εκλογείς στην Καισαριανή δε βάζουν σταυρό στο ψηφοδέλτιο που επιλέγουν (αν βάλουν σταυρό το ψηφοδέλτιο καταμετράται στον αντίστοιχο συνδυασμό). Για περισσότερες πληροφορίες οι εκλογείς μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 210.72.35.267 και 6977.077.985.
Στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας
Στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τη λογική της «χαμένης ψήφου» που σπέρνουν οι άλλες δυνάμεις για να αποδυναμώσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαμένη για το λαό είναι η στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής, όποιο μανδύα κι αν φορά αυτή. Οι κομμουνιστές αποτελούν τη μόνη εγγύηση ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης των εργαζομένων και στην αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδιασμών. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα αποτελέσει την πιο ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, θα βάλει εμπόδια στα νέα επώδυνα μέτρα που έρχονται.
Στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας διεξάγεται ξανά ο πρώτος γύρο των δημοτικών εκλογών με τη συμμετοχή όλων των συνδυασμών.

Επομένως, απαιτείται και σταυρός στο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Ψηφίζουν οι εγγεγραμμένοι στις δημοτικές ενότητες Μάνδρα, Βίλλια, Ερυθρές (Κριεκούκι) και Οινόη (Μάζι). Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταθέτει ψηφοδέλτιο σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με υποψήφιο δήμαρχο τον Μπάμπη Θεοδώρου.
Η ψηφοφορία και στους δύο Δήμους ξεκινά στις 7.00 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 7.00 το βράδυ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις εκλογές του Μάη 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.