Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Εμποροϋπάλληλοι: Λευκές νύχτες για τα μονοπώλια, μαύρες μέρες για τον λαό – Η απεργία (2/11/2014) και οι συγκεντρώσεις – 8χ5=40 (VIDEO)


Απεργία την Κυριακή στο Εμπόριο - Συγκεντρώσεις των εμποροϋπαλλήλων (VIDEO-ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Κυρ, 02/11/2014 - 14:32
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 03/11/2014 - 09:28
Με 24ωρη απεργία απάντησαν την Κυριακή οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο στο άνοιγμα των καταστημάτων. 


Η Κυριακή 2 Νοέμβρη ήταν η πρώτη της «ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου», κατά την οποία ο νόμος 4177/2013 έδωσε τη δυνατότητα λειτουργίας όλων των καταστημάτων. Την απεργία είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Στην Αθήνα, οι εμποροϋπάλληλοι ύστερα από κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Καπνικαρέας, όπου μίλησε η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου. Ακολούθησε πορεία μέσω της Αιόλου, ενώ έγινε παρέμβαση στα «Notos», όπου οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κόσμο για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους.
Αμέσως μετά και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκαν στο πολυκατάστημα «Attica», όπου εκεί αποδείχτηκε ακόμα μια φορά ότι η Αστυνομία είναι στην υπηρεσία των μονοπωλίων και της εργοδοσίας καθώς είχαν βάλει μονάδες καταστολής σε όλες τις εισόδους ώστε να εμποδίσουν την είσοδο των διαδηλωτών στο κτίριο.
Στον Πειραιά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε κινητοποίηση στο εμπορικό τρίγωνο στην Πειραιώς και παρέμβαση στο πολυκατάστημα «Notos». Με την ανακοίνωση στο χέρι ενημέρωσαν τον κόσμο για τα αιτήματά τους.
Στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησε συγκέντρωση στον πεζόδρομο Αριστοτέλους - Τσιμισκή (δείτε βίντεο ΕΔΩ).
Στην απεργία συμμετείχαν και το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου (Διαβάστε στο συνημμένο την ανακοίνωση του Σωματείου) καθώς το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων (Διαβάστε στο συνημμένο την ανακοίνωση) και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λέσβου (Διαβάστε στο συνημμένο την ανακοίνωση). 
«Στις 2 Νοέμβρη υπερασπίζουμε ξανά την κυριακάτικη αργία, αντιστεκόμαστε στην πολιτική που τα δίνει όλα στα πολυκαταστήματα και τους μεγαλέμπορους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, ενόψει της απεργίας που είχε κηρυχθεί στο Εμπόριο. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Τα σωματεία διεκδικούν μεταξύ άλλων: Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο - 8ωρο - 5ήμερο. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, υποχρεωτικά εκτελεστέας, με κατώτερο μισθό 920 ευρώ. Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ. Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα των απλήρωτων εργαζομένων. Όχι στη μετατροπή του επικουρικού ταμείου σε επαγγελματικό.
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας 
«Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, οι υπερασπιστές του μέτρου, δηλαδή κυβέρνηση, μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, παρατρεχάμενοί τους, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ρίχνουν διάφορα ιδεολογήματα στην αρένα της αντιπαράθεσης με τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που είμαστε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι "η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, θα εξυπηρετούνται εκατομμύρια τουρίστες που περνούν από την Αθήνα, θα αυξηθεί ο τζίρος, θα εφαρμόσουμε το μοντέλο των ευρωπαϊκών χωρών που είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές", έχουν καταρριφθεί στην πράξη.
  • Η κατάργηση της Κυριακής αργίας οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.
  • Δεν έχει αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων, αντίθετα είναι χιλιάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό.
  • Δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, οι άνεργοι στον κλάδο μας είναι χιλιάδες, χιλιάδες επίσης είναι και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ. Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα τη μετατροπή του εργαζόμενου σε "απασχολήσιμο", δηλαδή την "απελευθέρωση" της εργασιακής σχέσης.
  • Δεν τόνωσε την "αγοραστική δύναμη", δεν εξυπηρέτησε τους "καταναλωτές" που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματός μας.
  • Η κατάργηση της Κυριακής αργίας έστρωσε το δρόμο και για τις "Λευκές νύχτες" που υποχρεώνονται οι εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουν μέχρι τα χαράματα.
  • Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.
  • Οι μεγαλοξενοδόχοι του ΣΕΤΕ, οι μεγαλέμποροι του ΣΕΛΠΕ και οι μεγαλοβιομήχανοι του ΣΕΒ έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ, ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του απόφαση, που αναστέλλει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μέχρι νεότερης απόφασης.
Αυτό και μόνο αποδεικνύει περίτρανα ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές, τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο.
Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τους εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους.
Ό,τι αντεργατικό μέτρο εφαρμόζεται στο Εμπόριο, σε σύντομο χρονικό διάστημα εφαρμόζεται στο σύνολο των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.
Σήμερα που οι εμποροϋπάλληλοι απεργούν πανελλαδικά με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας και σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, χρειαζόμαστε την έμπρακτη ταξική σας αλληλεγγύη από όλους εσάς που είτε είστε εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους, είτε άνεργοι, πληρώνετε τις συνέπειες μιας βάρβαρης αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που μας αφορά όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.