Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Οι Στυλιοβάτες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Άθλια επίθεση του υφυπουργού Παιδείας εναντίον της Λιάνας Κανέλλη (Τι κι αν τον απέπεμψε ο Σαμαράς;) ‒ Οι φιλάνθρωποι επιχειρηματικοί όμιλοι και η εκπόρνευση της Παιδείας (VIDEO)


Ολόκληρη η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης
 Άθλια επίθεση του Γ. Στύλιου εναντίον της Λιάνας Κανέλλη (VIDEO) - Ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Πέμ, 06/11/2014 - 13:28
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 06/11/2014 - 14:34

 Σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον της Λιάνας Κανέλλη προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος, αντί να απαντήσει επί της ουσίας στο σοβαρό ζήτημα του παιδικού υποσιτισμού, φτάνοντας στο σημείο να «δικαιώσει» το χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.
«Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης», ανέφερε ο Γιώργος Στύλιος. «Θέλετε Κασιδιάρη κ. Κανέλλη αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης», συμπλήρωσε.
Οι άθλιες αυτές αναφορές έγιναν κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ σχετικά με το πρόβλημα του υποσιτισμού στον παιδικό πληθυσμό.
Με αυτό τον τρόπο ο Γιώργος Στύλιος επιχείρησε να δημιουργήσει συνειρμούς ότι η Λιάνα Κανέλλη ήταν υπεύθυνη που την χτύπησε ο Ηλίας Κασιδιάρης και όχι ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης.
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη, που απάντησε: «Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σαν δεν ντρέπεστε…». Η βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε την παρέμβαση του προεδρείου και επισήμανε στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δριβελέγκα ότι πρέπει «να ντρέπεται» που δεν αντιδρά.
ΚΚΕ: Ανακοίνωση της ΚΟ για την προκλητική συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας
Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ του ΚΚΕ για την προκλητική συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας αναφέρει:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας Γ. Στύλιου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη για τον υποσιτισμό των παιδιών ζητώντας δωρεάν γεύματα στα σχολεία, κατέφυγε -σε πρωτοφανή για τα αστικά κοινοβουλευτικά ήθη- σε κακοήθη φραστική επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ. Η απαράδεκτη αυτή στάση που επιβραβεύει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, η οποία έχει ευθύνη να τοποθετηθεί δημόσια». 
Την παραίτηση του υφυπουργού παιδείας Γ. Στύλιου ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Λιάνας Κανέλλη. 
Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε εκ των υστέρων ότι ζητάει συγγνώμη από τη βουλευτή του ΚΚΕ, αλλά επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία των όσων είπε, κάνοντας λόγο για... λεκτικές υπερβολές.
«Οι εντάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς, δεν ήθελα να θίξω την κ. Κανέλλη και της ζητώ συγγνώμη. Ήταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του, τις οποίες καταδικάζω», ανέφερε.
Να δοθεί ένα γεύμα σε κάθε παιδί
Πριν ο υφυπουργός Παιδείας εκτοξεύσει αυτές τις αθλιότητες, η Λιάνα Κανέλλη ζήτησε να δοθεί ένα γεύμα σε όλα τα παιδιά, αντί να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά το πρόβλημα του υποσιτισμού. Επίσης στηλίτευσε το γεγονός ότι διάφορες ΜΚΟ, επιχειρήσεις και άλλοι χορηγοί εκμεταλλεύονται το πρόβλημα και στο όνομα της χορηγίας διαθέτουν για λόγους διαφήμισης ανέλεγκτα και πιθανά επικίνδυνα προϊόντα.
Ο Γιώργος Στύλιος εξέφρασε την υποστήριξή του στο «φιλάνθρωπο» έργο των επιχειρηματικών ομίλων και των ιδρυμάτων τους, ενώ περιορίστηκε να απαριθμήσει κάποια αποσπασματικά προγράμματα που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του υποσιτισμού, ανάμεσά τους και η πρωτοβουλία «Βάλε το φρούτο στη ζωή σου». 
Η Λιάνα Κανέλλη του απάντησε ότι με αυτά «θυμίζει την Μαρία Αντουανέτα», λέγοντας στα παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα να φάνε ένα φρούτο.
902

Διαμόρφωση κειμένου, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.