Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κόκκινη κατάθεση για τα «κόκκινα» δάνεια: Μανωλάκου, Μωραΐτης, Κατσώτης ‒ Διασφαλίζουν τις τράπεζες, συμβάλουν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου (3 VIDEO)

Οι ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ κατά τη δεύτερη μέρα συζήτησης για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια (VIDEO)
Κατήγγειλαν την επίθεση των ΜΑΤ κατά των φοιτητών στη Νομική
Δημοσίευση: Πέμ, 13/11/2014 - 17:05
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 13/11/2014 - 18:20
Την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ΑΣΟΕΕ και την επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές κατήγγειλε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με παρέμβαση που έκανε η Διαμάντω Μανωλάκου στη Βουλή, όπου συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» στοχεύει στο χτύπημα της συλλογικής δράσης και δεν πρέπει να περάσει.
Σφίγγει η θηλιά των τραπεζών
Σε σχέση με την τροπολογία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, τόνισε ότι είναι προς όφελος των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Όπως είπε, η ρύθμιση σφίγγει ακόμη περισσότερο τη «θηλιά των τραπεζών» στους αυτοαπασχολούμενους, καθώς δεν προβλέπει «κούρεμα» των τεράστιων χρεών τους. 
Η Διαμάντω Μανωλάκου υπογράμμισε ότι πραγματική ανακούφιση μπορεί να προσφέρει η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών.
Επίσης κατήγγειλε την παρακράτηση που γίνεται στις αγροτικές επιδοτήσεις για χρέη, επισημαίνοντας ότι η αγροτιά δεν θα μείνει με «σταυρωμένα χέρια».
Ο νόμος θα εφαρμοστεί...
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στήριξε την επίθεση των ΜΑΤ έξω από τη Νομική και τις απαράδεκτες αποφάσεις των πρυτανικών αρχών να κλείσουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ΑΣΟΕΕ.
Στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού και της καταστολής, ανέφερε πως πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. «Δεν θα επιτρέψουμε να καταλυθεί το κράτος δικαίου», είπε.  
Στο μεταξύ ο Θ. Δρίτσας κατέθεσε πρόταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας με την οποία εξαιρούνται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ.

Ομιλία του Νίκου Μωραΐτη
Την προκλητική, αυταρχική στάση της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών, για την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των φοιτητών σήμερα το πρωί στη Νομική, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, ξεκινώντας σήμερα την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Κάλεσε νέους, φοιτητές εργαζόμενους, ανέργους να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών τους με τη μαζική τους συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην αμερικάνικη πρεσβεία τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη.
Ο Νίκος Μωραΐτης επισήμανε ότι η ρύθμιση για τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια «είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζών, δεν πρόκειται να δώσει ανάσα σε εργαζόμενους, μικρούς επαγγελματίες, φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους αφού δεν προβλέπει το αναγκαίο "κούρεμα" των μεγάλων χρεών τους». Αντίθετα, επισήμανε, οδηγεί στον αφανισμό τους «για να εισπράξουν οι τράπεζες ό,τι έχει απομείνει από τα περιουσιακά τους στοιχεία».
«Η ρύθμιση δεν απαντά στα μεγάλα προβλήματα των λαϊκών νοικοκυριών, είναι στην απέναντι όχθη, στην πλευρά των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων, διασφαλίζει την κερδοφορία των τραπεζών μέσα από νέες εισπρακτικές διαδικασίες και νέες πρόσθετες επιδοτήσεις προς τις τράπεζες».
Καταλήγοντας ο Νίκος Μωραΐτης, επισήμανε ότι και σε αυτή τη συζήτηση «κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την καλύτερη διαχειριστική πρόταση για τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια», ωστόσο οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι καμία διαχειριστική πρόταση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των δανείων.
Τους κάλεσε να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους για να απαιτήσουν άμεσα μέτρα πραγματικής ανακούφισης ενάντια στα μέτρα των τραπεζών και των μονοπωλίων, σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης με την πολιτική της ΕΕ, για πραγματική προοπτική υπέρ του λαού.

Ομιλία του Χρήστου Κατσώτη
Την αντίθεση του ΚΚΕ στην τροπολογία της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης καθώς όπως σημείωσε «έρχεται να διασφαλίσει τις τράπεζες, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να συμβάλει στη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου».
Ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε ότι μια τετραμελής οικογένεια που δούλευαν και οι δύο, κανόνισαν τις δόσεις τους και τώρα, που δουλεύει ο ένας ή κανένας ή που οι μισθοί έχουν κατρακυλήσει στο 40%, δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο.
«Όλη αυτή η κατάσταση είναι απότοκος της πολιτικής σας που φορτώσατε την κρίση στο λαό και σήμερα έρχεστε και δίνετε το τελειωτικό χτύπημα, μέσα και από αυτή την τροπολογία που καταθέσατε», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.
Ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε ότι είναι καταιγιστικά τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ενάντια στο λαό. «Αυτό επιτάσσει η ΕΕ, έτσι θέλει το μεγάλο κεφάλαιο για να έχει πολύ φθηνή εργατική δύναμη», σημείωσε και τόνισε ότι πρέπει να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων.
Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι να κατέβουν μαζικά, καθολικά στην απεργία στις 27 Νοέμβρη, να βάλουν εμπόδια, να δυσκολέψουν, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.
Επισημάνσεις κειμένου, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Βλέπε και τα σχετικά από Μπ.:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.