Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Αλκυονίς: 5 κομμουνιστές δημιουργοί του κινηματογράφου ‒ Συνεχίζεται το τριήμερο αφιέρωμα της ΤΟ Καλλιτεχνών του ΚΚΕ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται το τριήμερο αφιέρωμα της ΤΟ Καλλιτεχνών του ΚΚΕ σε πέντε κομμουνιστές δημιουργούς του κινηματογράφου (VIDEO-ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Σάβ, 08/11/2014 - 08:47
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 08/11/2014 - 09:40

Η ομιλία της Ελ. Μηλιαρονικολάκη

Ξεκίνησε την Παρασκευή και συνεχίζεται μέχρι τις 9 Νοέμβρη, το τριήμερο αφιέρωμα της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στον κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ» σε πέντε κομμουνιστές (μέλη και στελέχη του ΚΚΕ) δημιουργούς και συνδικαλιστές του κινηματογράφου που δεν ζουν πια.
Οι εκδηλώσεις γίνονται προς τιμήν του σκηνοθέτη Νίκου Αντωνάκου (1942-2009), του διευθυντή φωτογραφίας Γρηγόρη Δανάλη (1916-1993), του σκηνογράφου - ενδυματολόγος Μικέ Καραπιπέρη (1933-1991), του σκηνοθέτη Λάμπρου Λιαρόπουλου (1936-1983), καθώς επίσης και του σκηνοθέτη Στέλιου Τατασόπουλου (1908-2000).
Σχέδιο του Μικέ Καραπιπέρη για τον Θίασο (φωτό)
Στη διάρκεια του αφιερώματος προβάλλονται ταινίες που σκηνοθέτησαν ή συμμετείχαν με την ιδιότητα τους και οι πέντε, ενώ των προβολών προγηούνται εισηγήσεις – παρεμβάσεις για τη ζωή και το έργο τους από συντρόφους, φίλους και συνεργάτες τους.
Η βωβή ταινία «Κοινωνική σαπίλα», προβλήθηκε με συνοδεία ζωντανής μουσικής, που γράφτηκε ειδικά για το φιλμ, από τον μουσικό Χριστόφορο Φλυτζάνη.
Στο φουαγιέ του κινηματογράφου λειτουργεί έκθεση με φωτογραφικό υλικό, ενώ καθημερινά από τις 19:00 έως τις 19:30 προβάλλονται οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από τη ζωή και το έργο τους.
Το πρόγραμμα του αφιερώματος:
Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου έγινε εναρκτήρια ομιλία από την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της (Δείτε βίντεο πάνω). Για τον Λάμπρο Λιαρόπουλο μίλησε ο σκηνοθέτης Κώστας Βάκκας ενώ για τον Στέλιο Τατασόπουλο μίλησε η Τζία Γιοβάνη κριτικός κινηματογράφου. 

Τζία Γιοβάνη και Κώστας Βάκκας
  • Επίσης, έγινε προβολή των ταινιών: «Κοινωνική Σαπίλα» του Στέλιου Τατασόπουλου, «Το άλλο γράμμα» του Λάμπρου Λιαρόπουλου.
Σάββατο 8 Νοεμβρίου
  • Παρεμβάσεις: Για το Νίκο Αντωνάκο θα μιλήσει ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Κολοβός και για τον Γρηγόρη Δάναλη ο Θανάσης Ρεντζής, σκηνοθέτης και θεωρητικός του κινηματογράφου.
  • Προβολή των ταινιών: «Δεξιότερα της δεξιάς» του Νίκου Αντωνάκου,«Ουρανός» σε σκηνοθεσία Τάκη Κανελλόπουλου και διεύθυνση φωτογραφίας Γρηγόρη Δανάλη.
Μικές Καραπιπέρης
Κυριακή 9 Νοεμβρίου
  • Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί με την ομιλία του διευθυντή φωτογραφίας Άκη Αποστολίδη, για τον Μικέ Καραπιπέρη.
  • Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Θίασος» σε σκηνοθεσία Θόδωρου Αγγελόπουλου και σκηνικά Μικέ Καραπιπέρη, με την οποία κλείνει το 3ήμερο αφιέρωμα στους πέντε κομμουνιστές δημιουργούς του κινηματογράφου.
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 19:00
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αρωγή τους:
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Παπανδρέου Α.Ε., Φοίβη Οικονομοπούλου, ΕΤΕΚΤ, Αναστασία Χριστοφορίδου.
Ξεχωριστά ευχαριστούμε τις οικογένειες των τιμώμενων προσώπων που δέχτηκαν να μας βοηθήσουν.

902

Από Μποτίλια επίσης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.