Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Κάρλος Ταμπλάδα: Η σοσιαλιστική οικονομία στη σκέψη του Τσε (VIDEO)

Μήνυμα του Κάρλος Ταμπλάδα στην παρουσίαση του βιβλίου του στην Ελλάδα

Το Σάββατο, 22/11/2014, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κουβανού οικονομολόγου Κάρλος Ταμπλάδα Πέρες "Τσε Γκεβάρα: Η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του σοσιαλισμού" που εκδόθηκε το 2014 από τις Εκδόσεις Διεθνές Βήμα. 
Πλήθος  φίλων και συναγωνιστών γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου της Νέας Ιωνίας, ανάμεσά τους ο πρέσβης της Κούβας Οσβάλντο Κοβάτσο Μαρτίνες, ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες, και ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Νίκος Καρανδρέας. 

Η εκδήλωση  άνοιξε η Νατάσα Τερλεξή από τις Εκδόσεις Διεθνες Βήμα, που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση καθώς και όλους τους συντελεστές της έκδοσης και ακολούθησε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα  του συγγραφέα προς τους έλληνες αναγώστες.
Μετά τις σύντομες παρεμβάσεις των Β. Γονατά (από τους μεταφραστές του βιβλίου), Π.Κατσαρού (χαλυβουργός) και Θ.Νάνου (συνταξιούχος), χαιρέτησαν οι δύο πρέσβεις και ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες.
Στο αίθριο του Συνεδριακού Κέντρου υπήρχε η Εκθεση των έργων του Αντόνιο Γκερέρο, ενός από τους 3 κουβανούς που παραμένουν ακόμα άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ. Η έκθεση  αυτή, περιοδεύει στην Ελλάδα από τις αρχές Μαίου του 2014 και αυτή ήταν η 14η παρουσίασή της.
Υπήρχαν επίσης τα βιβλία του Διεθνούς Βήματος, κείμενο υπογραφών υποστήριξης στους Πέντε κουβανούς φυλακισμένους στις ΗΠΑ και φωτογραφικό - ενημερωτικό υλικό για την Μπριγάδα Αλληλεγγύης που θα πάει στην Κούβα τον Ιούλιο.
Στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, πριν την έναρξη της παρουσίασης προβλήθηκε βίντεο με υποτιτλισμένες ομιλίες του Τσε Γκεβάρα και του Φιντέλ Κάστρο, σχετικές με την θεματολογία του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.