Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Aπήργησαν οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο ‒ Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Συσπείρωσης για την Αλλαγή (ΣΕΑΜ και Δυνάμεις ΟΤΑ με τον Μπαλασόπουλο) απέρριψαν πρόταση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) για ψήφισμα συμπαράστασης ‒ Ανακοίνωση των εργαζομένων ‒ Ανακοίνωση της ΔΑΣ Αχαΐας


Πάτρα: Aπήργησαν σήμερα [χθες] οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο
Δημοσίευση: Πέμ, 20/11/2014 - 19:52
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 20/11/2014 - 19:59
Απήργησαν χθες (20/11/2014) οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πάτρας ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που οδηγούν στην απόλυσή τους και στο κλείσιμο του Βρεφοκομείου, που θα οδηγήσει στην έξωση 230 παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό.
Το πρωί έγινε συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, από την οποία όμως έλειπε ο γενικός γραμματέας της.
Το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι και γονείς με τα παιδιά τους συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
  • Να μην κλείσει το Βρεφοκομείο,
  • άμεση καταβολή των δεδουλευμένων,
  • σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα,
  • αποκλειστικά δημόσιους - κρατικούς παιδικούς σταθμούς, σύγχρονους και ασφαλείς.
Την Παρασκευή (21/11) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών ενάντια στη διαθεσιμότητα.
Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας.
Ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία των 21 εργαζομένων που δουλεύουν στο βρεφοκομείο 8-10 χρόνια, επειδή δεν αναγνωρίζει τη μονιμότητα των συμβάσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν οι σημερινοί εργαζόμενοι και το Βρεφοκομείο θα κλείσει, στην αόριστη προοπτική να ξαναλειτουργήσει, αν και όποτε προσληφθεί προσωπικό. 
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αυτών, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Τρίτη συνάντηση με το δήμαρχο Πατρέων.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μην κλείσει το Βρεφοκομείο, να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, αποκλειστικά δημόσιους - κρατικούς παιδικούς σταθμούς, σύγχρονους και ασφαλείς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στο Βρεφοκομείο για την απεργία, και κάτω από την πίεση των γεγονότων, το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας αποφάσισε να κηρύξει για χθες (20/11) δίωρη στάση εργασίας σε όλο το δήμο ως έκφραση αλληλεγγύης.
Όμως αυτή η απόφαση, όχι μόνο δεν γνωστοποιήθηκε στους εργαζόμενος, αλλά αντίθετα -όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ- η πλειοψηφία του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ και ΣΕΑΜ)  άλλαξαν σήμερα πραξικοπηματικά την απόφαση!
Ματαιώνουν τη στάση εργασίας, αλλά... εξαγγέλλουν την ήδη αποφασισμένη από τη γενική συνέλευση των εργαζόμενων απεργία στο Βρεφοκομείο! Ενώ δεν λένε κουβέντα για συγκέντρωση, γεγονός που σχετίζεται με την προσπάθεια κάποιων αυτή να μεταφερθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο δήμο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου είναι η ίδια που αρνείται να εγγράψει στο Σύλλογο τους εργαζόμενους στο Βρεφοκομείο.
Οι ίδιες δυνάμεις αρνήθηκαν στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ να βγει ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους, όπως πρότεινε η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Η πρόταση απορρίφθηκε από την «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) και τη «Συσπείρωση για την Αλλαγή». Η τελευταία αποτελείται από δυνάμεις του ΣΕΑΜ (το οποίο στηρίζει ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέλη του δραστηριοποιούνται και στις «Παρεμβάσεις» - ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά. στην ΑΔΕΔΥ) αλλά και από πρώην ΠΑΣΚίτες. (Ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Νομαρχιακό Τμήμα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ στο συνημμένο στο τέλος.) Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΑΣ Αχαΐας
Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ, πρώην ΠΑΣΚίτης αποκάλεσε τους εργαζόμενους του Βρεφοκομείου «ιδιώτες», γιατί απασχολούνται με συμβάσεις έργου, ενώ το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Κ. Ροπαλίδης («Παρεμβάσεις») «αποχώρησε από τη συνεδρίαση  όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα». Ο ίδιος συνδικαλιστής είναι μέλος του ΣΕΑΜ και γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων.
Ανακοίνωση των εργαζομένων
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Βρεφοκομείο αναφέρουν:
«Ο κίνδυνος να κλείσει το Βρεφοκομείο είναι άμεσος και απειλεί τους 21 εργαζόμενους του Βρεφοκομείου να πεταχτούν στο δρόμο μαζί με τα 230 παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό.
Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ενώ έχουν υπογράψει Σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων για το τρέχον έτος ο επίτροπος και ο πρόεδρος του Εκλεκτικού Συνεδρίου προκειμένου να εφαρμόσουν κατά γράμμα το νόμο και την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλει να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο Βρεφοκομείο 8-10 χρόνια και να προσλάβουν άλλους στη θέση αυτών προκειμένου να μην αποκτούν οι εργαζόμενοι δικαιώματα και χωρίς να ενδιαφέρονται για το κόστος της απόφασής τους, για την τύχη των οικογενειών, των παιδιών που φιλοξενούνται στο Βρεφοκομείο, αλλά ούτε και των εργαζομένων στο τι θα απογίνουν.
Αυτή η πολιτική είναι η βάρβαρη, είναι η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που επιβάλλει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που κουρελιάζει τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών της, προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των μονοπωλίων.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους γονείς των παιδιών μαζί με το Συνδικάτο να μπούνε μπροστά στον αγώνα
για την υπεράσπιση βασικών μας δικαιωμάτων,
για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Για το δικαίωμα και την ανάγκη των παιδιών για προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν.
Δεν θα ανεχτούμε να ζήσουμε τον εφιάλτη της ανεργίας. Όχι άλλα θύματα από την ανεργία».
Για το θέμα συνέντευξη τύπου έδωσε ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης (Διαβάστε περισσότερα και από Μποτίλια).
902

Επισημάνσεις, τίτλος, επιλογή φωτό: Μποτίλια Στον Άνεμο

_________

Προς Γιατί σύντροφε από τις αναδημοσιεύσεις σου λείπει επιμελώς η προηγούμενη αράδα;
 
Όταν αναδημοσιεύουμε κείμενα, (από οπουδήποτε) αναφέρουμε και τη δευτερογενή πηγή από την οποία το βρήκαμε, όταν μάλιστα το κείμενο έχει υποστεί επεξεργασία

Ενδεικτικά από Μποτίλια μόνο:
(τα δύο τελευταία)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.