Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Παλιά και νέα διευρυμένα τζάκ(ρ)ια

- Έλα βρε, κουτό! Αφού όλοι εκεί θα καταλήξουμε!

ΣΥΡΙΖΑ: Διεύρυνση με «μνημονιακούς» και απεργοσπάστες
Αυτές τις μέρες που κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται» για το ποιος απ' τους δύο θα βάλει «τέλος στα μνημόνια και θα οδηγήσει το λαό και τη χώρα στη νέα εποχή» και αναζητούν οι μεν τους 180 και οι δε τους 121, οφείλει κανείς να παρακολουθήσει την πολιτική κατεύθυνση των «διευρύνσεων».
Και οφείλει κανείς να το κάνει κυρίως ως προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφενός γιατί τη σκληρή ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης τη βιώνει ο λαός κυριολεκτικά στο πετσί του και αφετέρου γιατί όλη η δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχει παραδιευρύνει και το ίδιο το φάσμα της «διεύρυνσης»(!) των συμμαχιών του...
Και εξηγούμε:
Στην αρχή, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοχαρακτηριζόταν πολιτικά ως κόμμα της «αριστεράς», που με την «αριστερή» κυβέρνησή του θα καταργούσε το μνημόνιο και επεδίωκε την ενότητα της «αριστεράς».
Στην πορεία, η «αριστερά» έγινε «αντιμνημόνιο» και επομένως στη διεύρυνσή του χωρούσαν όλοι όσοι διαφωνούσαν και δεν ψήφιζαν το μνημόνιο (βλέπε ΑΝΕΛ).
Στην ίδια πορεία, ο «ρεαλισμός» του ΣΥΡΙΖΑ του επέτρεψε να «διευρυνθεί» λίγο ακόμα και να αποκτήσει βουλευτές που «δε βαριέσαι ας έχουν ψηφίσει και κανένα μνημόνιο ή κανένα μακροπρόθεσμο, αρκεί να είχαν διαφοροποιηθεί έγκαιρα» (βλέπε Λούκα Κατσέλη, Βουδούρη, Μιχελογιαννάκη και λοιπούς)!
Τώρα πια, η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίτευξη των πολιτικών του επιδιώξεων έχει μόλις ένα προαπαιτούμενο:
  • Να μην προτίθεται κάποιος να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Επομένως, όπως ενημερωνόμαστε από τον Τύπο για τη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Θεοδώρας Τζάκρη, ο «διευρυμένος» ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει μεταγραφή και βουλευτές που έχουν ψηφίσει και 3 μνημόνια (ναι, και 3 μνημόνια!), αφού όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι η κ. Τζάκρη, μέχρι πριν από 1 χρόνο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε 3 φορές τη «μνημονιακή πολιτική» στις ομιλίες και 3 φορές την ψήφισε στις ψηφοφορίες!..
Και κάτι ακόμα:
  • Η πολυπόθητη διεύρυνση για το «Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς» δε γίνεται μόνο «στα πάνω», με τα πολιτικά παζάρια και τις μεταγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Γίνεται και «στα κάτω», όπως για παράδειγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπου στις εκλογές για το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής εμφανίζεται ψηφοδέλτιο με τίτλο «Ριζοσπαστική Ενότητα Μεταλλεργατών», το οποίο συναπαρτίζεται από συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ (σιγά το νέο...), αλλά και από «τσιράκια» του βιομήχανου Μάνεση, μόνιμους απεργοσπάστες, μηνυτές και μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη των ηρωικών απεργών χαλυβουργών!
Και μετά διαμαρτύρονται, όταν τους καταγγέλλει το ΚΚΕ ως υπονομευτές του εργατικού κινήματος και των αγώνων των εργαζομένων.
Η πορεία, λοιπόν, της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε βασικό κορμό του νέου αστικού διπόλου είναι ταχύτερη κι από τις ήδη δικαιωμένες προβλέψεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ.
Αυτό που έχει σημασία είναι οι εργαζόμενοι να μη χάσουν άλλο χρόνο, περιμένοντας βελτίωση της ζωής τους από τις συμμαχίες και τις κυβερνήσεις των κομμάτων του συστήματος και της ΕΕ, αλλά να εμπιστευτούν τη δική τους δύναμη, τη δική τους οργάνωση και συμμαχία και φυσικά το Κόμμα τους, το ΚΚΕ.
Θ. Μ.
Επισημάνσεις κειμένου, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο
__________________
Προς Galaxidi news: Γιατί σύντροφε από τις αναδημοσιεύσεις σου αφαιρείς επιμελώς την προηγούμενη αράδα;
Όταν αναδημοσιεύουμε κείμενα (από οπουδήποτε) αναφέρουμε και τη δευτερογενή πηγή από την οποία τα βρήκαμε, όταν μάλιστα τα κείμενα έχουν υποστεί επεξεργασία
Ενδεικτικά, και μόνο από τη Μποτίλια, τα 3 τελευταία:

2 σχόλια:

  1. Είπαμεεεε: Το τέλος του κατήφορου είναι ο πάτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο έτσι σταματάει ο κατήφορος, σύντροφε: http://eyrytixn.blogspot.gr/2014/11/blog-post_25.html.
      Οι πάτοι είναι για αντροφοδότηση της ελπίδας: Του λάκκου με φίδια, που λέει ο σοφός Καζάκος (http://zbabis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_28.html)
      Οι γραμμές των παραλλήλων που λέγαμε...

      Καλή συνέχεια
      Με δύναμη πάλι και πάλη

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.