Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Οι αντικομμουνιστικές φιέστες του Ευρωκοινοβουλίου για το τείχος ‒ Συκοφάντηση του σοσιαλισμού και παραχάραξη της ιστορίας

Τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 1989, όταν έπεσε το Τείχος
Από τότε ο καπιταλισμός υψώνει καθημερινά τα θεόρατα τείχη του ανάμεσα στην εργατική τάξη και στον παραγόμενο πλούτο της
Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για το τείχος του Βερολίνου
Δημοσίευση: Τετ, 12/11/2014 - 17:14
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζοντας τις προκλητικές εκδηλώσεις αντικομουνιστικού μίσους αποχώρησε από τους «πανηγυρικούς» που διοργανώθηκαν κατά την έναρξη της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για το τείχος του Βερολίνου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι αντικομμουνιστικές φιέστες για την "25η επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου" που διοργανώνει το Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρός του και όλο το φάσμα των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου έχουν στόχο την χυδαία συκοφάντηση του σοσιαλισμού, την παραχάραξη της ιστορίας.
Επιχειρούν να εμφανίσουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα σαν την μοναδική επιλογή των λαών.
Ο αντικομμουνισμός πηγαίνει χέρι -χέρι με την σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις και τα μονοπώλια ενάντια στους λαούς σε όλα τα κράτη- μέλη. Σε πείσμα των παραχαρακτών της, η ιστορική αλήθεια είναι αμείλικτη:
Η δημιουργία δύο γερμανικών κρατών υπήρξε συνειδητή επιλογή των ιμπεριαλιστών.
Χαρακτηριστική απόδειξη τα λόγια του πρώτου καγκελάριου της ΟΔΓ, αμέσως με την ίδρυσή της στα 1948 "Καλύτερα μισή Γερμανία και να είναι δική μας - παρά ολόκληρη και δική τους !"
Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους ενάντια στο σοσιαλισμό, η ανοιχτή υπονόμευση κι οι προβοκάτσιες σε βάρος του λαού του σοσιαλιστικού κράτους της ΓΛΔ, επέβαλλαν την κατασκευή του τείχους του Βερολίνου.
Τα πανηγύρια των αστών δεν μπορούν να διαγράψουν από την ιστορική μνήμη τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις που γνώρισαν οι εργαζόμενοι στην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ), στην ΕΣΣΔ και τις άλλες χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Στην "ενιαία" καπιταλιστική Γερμανία οι εργάτες από την πρώην ΓΛΔ δοκιμάζουν στο πετσί τους την "ελευθερία" που τους υπόσχονταν οι αστοί. Την ελευθερία στην ανεργία, στα βάσανα, στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, στην καταστολή, στο χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών.
Ο καπιταλισμός σηκώνει καθημερινά τείχη για τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που τους καταδικάζει να ζουν στη φτώχεια, τη σχετική κι απόλυτη εξαθλίωση.
Η ζωή έχει αποδείξει πως ο καπιταλισμός αλλάζει σύνορα και ματοκυλά τους λαούς, γεννά ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμικές συγκρούσεις, το φασισμό.
Αυτές είναι οι οδυνηρές συνέπειες που ζουν οι λαοί, στην πράξη, τα αδιέξοδα της ανατροπής του σοσιαλισμού και της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στη ΓΛΔ και στις άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες.
Οι λαοί σε αυτές τις χώρες αναπολούν το σοσιαλισμό, τη σιγουριά για το μέλλον και αναγνωρίζουν την ανωτερότητα των κοινωνικών δικαιωμάτων που απολάμβαναν στο σοσιαλισμό.
Οι γιορτές και τα πανηγύρια του πολιτικού προσωπικού δεν είναι σε θέση να σώσουν τον καπιταλισμό, από το ιστορικά αναπόφευκτο τέλος του.
Οι λαοί θα γυρίσουν τον τροχό της Ιστορίας μπροστά, σε ανώτερο κοινωνικό σύστημα.
Στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό που θα απαλλάξει την ανθρωπότητα από το αίσχος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αναδεικνύοντας τους εργαζόμενους ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν».
Βλέπε και από Μποτίλια Τείχη (7)

Επισημάνσεις κειμένου, επιλογή φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.