Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Φεύγει το μνημόνιο, μένουν τα μέτρα, έρχονται και νέα – Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Υπ. Οικονομικών


Στα σκαριά τα νέα αντιλαϊκά μέτρα από κυβέρνηση και τρόικα - Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Υπ. Οικονομικών
Δημοσίευση: Τρί, 04/11/2014 - 11:37
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 04/11/2014 - 15:08
Εντατικές διαβουλεύσεις έχει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της τρόικας για να κλείσουν τα «ανοικτά» ζητήματα και να επιστρέψουν στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση».
Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε τις προτάσεις του στα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ για όλα τα σκληρά μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Τη Δευτέρα έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών της τρόικας και του υπουργείου Εργασίας, ενώ ξεκίνησαν και οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στο ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις και το συνδικαλιστικό νόμο.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατεθούν για το 2015 κάποια από τα αντιλαϊκά μέτρα που θα ληφθούν στο ασφαλιστικό, ενώ για τις ομαδικές απολύσεις προβάλλει την άποψη ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι αρκετά «ελκυστικό» για τους εργοδότες, αφού η ευθύνη έχει μετατεθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Απασχόλησης και τους περιβόητους «κοινωνικούς εταίρους».

Αντίθετα, έχει αποφασίσει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και θα επιφέρει νέο πλήγμα στη δράση των συνδικάτων, αλλάζοντας το συνδικαλιστικό νόμο.
Φεύγει το μνημόνιο, μένουν τα μέτρα
Τα παζάρια με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς αφορούν και την «προληπτική γραμμή στήριξης», το μεταβατικό μηχανισμό χρηματοδότησης που θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το μνημόνιο.
Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε ότι η συμφωνία για την επόμενη μέρα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν.
Μιλώντας στο «Mega» δήλωσε ότι αυτή η «περίοδος προσαρμογής» μέχρι την οριστική έξοδο από το μνημόνιο θα είναι έξι μήνες, ίσως ένα χρόνο. Επίσης ανέφερε ότι η σχέση με τους δανειστές θα κρατήσει πάρα πολλά χρόνια, μιας και θα συνεχιστεί μέχρι την αποπληρωμή του 75% του χρέους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτή η σχέση δεν θα είναι ίδια με αυτήν της μνημονιακής περιόδου.
Σε κάθε περίπτωση, η επάνοδος στη «μεταμνημονιακή εποχή» δεν σημαίνει χαλάρωση των αντιλαϊκών μέτρων, αφού για όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης ισχύουν μηχανισμοί ενισχυμένης δημοσιονομικής εποπτείας, ανεξάρτητα εάν βρίσκονται σε πρόγραμμα «στήριξης».
Ο Γκίκας Χαρδούβελης εκτίμησε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμία κόντρα μαζί τους, αλλά «διαρκής επικοινωνία» και «αγαστή» συνεργασία.
Επίσης υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει η πολιτική αβεβαιότητα γιατί τρομάζουν οι «επενδυτές». «Δεν μου αρέσουν οι πρόωρες εκλογές, γιατί χαλάνε το κλίμα. Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα διαλύσουμε όλα τώρα», είπε.
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 

«Ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι την «επόμενη ημέρα» θα είναι παρόντα τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και η μόνιμη επιτήρηση, όπως επίσης και οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέα αντιλαϊκά μέτρα.
 Άλλωστε, ο ΣΕΒ ήδη ζητάει νέες σαρωτικές ανατροπές σε εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη, την οποία σχεδιάζουν από κοινού με τους βιομήχανους κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, πάει χέρι-χέρι με την εργασιακή ζούγκλα».
Στο Eurogroup τα επίσημα παζάρια
Οι επίσημες συζητήσεις για τη διαμόρφωση της «προληπτικής γραμμής στήριξης» θα ξεκινήσουν στο Eurogroup της Πέμπτης 6 Νοέμβρη και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο Eurogroup της 8ης Δεκέμβρη.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα της ΕΕ, το ενδεχόμενο «καθαρής» εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές, φαντάζει «εξαιρετικά απίθανο».
Ο ίδιος παράγοντας δήλωσε ότι η «νέα σύμβαση - σχέση» της ΕΕ με την Ελλάδα, θα είναι «δομημένη, επίσημη, προβλέψιμη, με συγκεκριμένη νομική μορφή» και με τη χρήση των κεφαλαίων από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς σταθερότητας. Ο ίδιος δεν απέκλεισε την «αξιοποίηση» των κεφαλαίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Σε σχέση με το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ, υπενθύμισε ότι ορισμένες κυβερνήσεις της ΕΕ θεωρούν απαραίτητη την παρουσία του, προσθέτοντας ότι οι διαβουλεύσεις δεν πρόκειται να είναι εύκολες και ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν αποτελεί το κεντρικό ζήτημά τους.

902
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.