Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Σοσιαλδημοκρατίας αφήγημα: Ο κατά Τζάκρη "λαϊκισμός" του ΣΥΡΙΖΑ, το κατα ΣΥΡΙΖΑ "γυαλισμένο" προφίλ της Τζάκρη και το ειδικό δικαστήριο του Παναγούλη

Όχι παιδιά. Ο Τσίπρας είναι, με καράφλα

Η Τζάκρη, τα μνημόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσίευση: Τρί, 25/11/2014 - 18:40
Στον απόηχο των δηλώσεων Μητρόπουλου, πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει αυτοδύναμος στις εκλογές μπορεί να ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές, η Θεοδώρα Τζάκρη φώναξε «παρούσα» και μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τόνισε:
«Τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης, καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας. Θεωρώ λοιπόν πατριωτικό καθήκον μου την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και αυτοδύναμη νίκη».
Η Θεοδώρα Τζάκρη, εκλέγεται βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ από το 2004, ενώ το 2009 ήταν υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πρόκειται για βουλευτή που έχει δώσει... μάχες στο πλάι του κινήματος, ψηφίζοντας μεταξύ άλλων και τα τρία μνημόνια.
Αξίζει να σημειωθεί πως ένα χρόνο πριν, όταν οι πρώτες φήμες για ενδεχόμενη ένταξη της κ. Τζάκρη στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οργάνωση Γιαννιτσών του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε σε ανακοίνωσή της:
«Απεγνωσμένα προσπαθούν οι μικρές και μεγάλες μονταζιέρες είτε να "γυαλίσουν" το προφίλ πολιτικών προσώπων, όπως της Θ. Τζάκρη, ή/και να προεξοφλήσουν συμμαχίες και συνεργασίες [...] Το σχέδιο της κεντροαριστερής ανασύστασης που προσπαθεί να προωθήσει το μνημονιακό κατεστημένο φαίνεται να βαλτώνει».
Η νυν στρατευμένη με την υπόθεση της κυβέρνησης της Αριστεράς κ. Τζάκρη, έλεγε κάποτε:
«Μέσα από αυτή τη διαφαινόμενη απαξίωση του πολιτικού συστήματος ξεπήδησε μια νέα λαϊκίστικη πολιτική δύναμη, ο ΣΥΡΙΖΑ».
Με κομμένη την ανάσα αναμένεται η στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, ο οποίος δήλωνε τον Μάη του 2014, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει στο ειδικό δικαστήριο όσους ψήφισαν τα μνημόνια...
Επισημάνσεις κειμένου, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο
__________________
Προς Galaxidi news: Γιατί σύντροφε από τις αναδημοσιεύσεις σου αφαιρείς επιμελώς την προηγούμενη αράδα;
Όταν αναδημοσιεύουμε κείμενα (από οπουδήποτε) αναφέρουμε και τη δευτερογενή πηγή από την οποία τα βρήκαμε, όταν μάλιστα τα κείμενα έχουν υποστεί επεξεργασία
Ενδεικτικά, και μόνο από τη Μποτίλια, τα 3 τελευταία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.