Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ και καλό μήνα: «Η δική μας φωνή δυνατά» – Πάνω από 100.000 στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο – Η νεολαία κυριαρχεί και δείχνει το δρόμο – Δημήτρης Κουτσούμπας: Δεν υπάρχουν νέοι σωτήρες – Ανακοίνωση ΠΑΜΕ: Ισχυρό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης το συλλαλητήριο – Επόμενος μεγάλος σταθμός η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη (3 VIDEO - ΦΩΤΟ) - Ανανέωση


Ολόκληρη τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

«Η δική μας φωνή δυνατά» αντήχησε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Σάβ, 01/11/2014 - 14:33
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 01/11/2014 - 16:01
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 02/11/2014 - 20:01

Αρχική Μποτίλιας: Σαβ, 1/11/2014 - 16:36
Ανανέωση της Μποτίλιας
με την Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: Δευ, 03/11/2014 - 00:10
Πανεπιστημίου από τα Προπύλαια, όλη η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι, στην Αμαλίας μέχρι την Ξενοφώντος, στη Β. Σοφίας μέχρι πάνω από τη Βουλή και στη Σταδίου μέχρι τη Βουκουρεστίου. Επί εποχής Αντρέα μίλαγαν για 1.000.000
«Βούλιαξε» η πλατεία Συντάγματος και οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας από δεκάδες χιλιάδες λαού από όλη την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και 1.000 σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, οργανώσεων και φορέων.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (VIDEO)


Δημοσίευση: Σάβ, 01/11/2014 - 13:13
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 01/11/2014 - 15:06
Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα τόνισε:
«Για να μην έχουμε άλλα χαμένα χρόνια, για να αντιμετωπίσουμε τον εμπαιγμό, τον αποπροσανατολισμό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τα διάφορα δικομματικά παιχνίδια, ένας είναι ο δρόμος:
Το δείχνει σήμερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αυτό που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα και που το αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους πάνω από 1.000 οργανώσεις των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων των πόλεων, των αγροτών, της νεολαίας, των φοιτητών, των σπουδαστών, των γυναικών.
Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή είναι η λύση. Αντίσταση, αγώνας, Λαϊκή Συμμαχία για να υπάρξει σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και για όλες, για να καταργηθεί η φοροληστεία, για να έχουμε ανάκτηση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων σε μισθούς, συντάξεις, σε όλα τα κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ο δρόμος που ανοίγει με αυτή την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ θα πρέπει να ακολουθηθεί και τις επόμενες μέρες.
Τέρμα πια οι αυταπάτες, δεν υπάρχουν νέοι σωτήρες.
Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους υπόσχονται νέες δήθεν κυβερνητικές λύσεις, νέους Μεσσίες, που θα μας οδηγήσουν σε νέους αντιλαϊκούς κατήφορους.
Ανανεώνουμε από σήμερα, απ’ αυτή την ώρα το ραντεβού μας για τις 27 Νοέμβρη, για τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία, για τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνες τις ημέρες. Οργανώνουμε την πάλη μας ο καθένας στο πόστο του, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε τόπο μόρφωσης και κατοικίας, έτσι ώστε να ανοίξουμε ένα δρόμο για το συμφέρον του λαού και το καλό του τόπου».
Με μία μεγαλειώδη συγκέντρωση χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της χώρας έστειλαν μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης της ζωής που τους ανήκει, μήνυμα αποφασιστικότητας για μια άλλη κοινωνία, όπου η εργατική τάξη θα απολαμβάνει τον πλούτο που η ίδια παράγει. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ (βλέπε πιο κάτω), ήταν ένα συλλαλητήριο που αποτέλεσε ισχυρό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης.
Η συγκέντρωση αποτελεί παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες, για την ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος, για την οργάνωση της αντεπίθεσης στην κυρίαρχη πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους. 
Επόμενος μεγάλος σταθμός είναι η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη. Να αποτελέσει η συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος συνέχεια του σημερινού πανελλαδικού συλλαλητηρίου, να αξιοποιηθεί η δυναμική του για την κλιμάκωση της εργατικής - λαϊκής πάλης. Κάθε αναμονή και εφησυχασμός δίνουν χρόνο στον αντίπαλο να οργανώσει καλύτερα την επίθεσή του.
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Πιερ Πάολο Λεονάρντι, επικεφαλής της Ένωσης Συνδικάτων Βάσης της Ιταλίας, ο οποίος τόνισε ότι το ευρωπαίκό εργατικό κίνημα με την καθοδήγηση των ταξικών οργανώσεων και της ΠΣΟ, πρέπει να εντείνει τους αγώνες, να αντιπαλέψει την ανεργία, την επίθεση του κεφαλαίου στα διακαιώματα της εργατικής και να θέσει το ζήτημα ρήξης με την ΕΕ.

Ο Νίκος Αγγέλου μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι «στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και φτωχοί αγρότες εργατιά και αγροτιά μια γροθιά για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας, και για να έχουμε καλά και φθηνά τρόφιμα και να γεύεται ο λαός μας ελληνικά προϊόντα». Κάλεσε την αγροτιά, να συμμετέχει μαχητικά στους επόμενους αγώνες στα μπλόκα, μαζί με την εργατική τάξη. 
Ο Ηλίας Κούκουρας πρόεδρος του Σωματείου των «Τσιμέντων Χαλκίδας», σημείωσε ότι κλείνουν 18 μήνες στο δρόμο του αγώνα. Από τους 238 εργαζόμενους, έμειναν 80 ενώ συνεχίζονται οι απολύσεις. Τόνισε ότι συνεχίζεται ο αγώνας και δεν θα υποχωρήσουν αν δεν ακυρωθούν οι απολύσεις και επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.  
Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν, ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, ο Βασίλης Αρτεμίου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών, ο οποίος μετέφερε τον απεργιακό χαιρετισμό των επί 13 μήνες αγωνιζόμενων εργαζομένων της Coca Cola, ενάντια στην εταιρεία σύμβολο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, η Μαιρήνη Στεφανίδη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και ο  Γιάννης Κονταργύρης εκ μέρους του ΜΑΣ, ο οποίος σημείωσε ότι «εβδομήντα σύλλογοι φοιτητών διαδηλώνουμε, στο πλευρό της εργατικής τάξης των γονιών μας και των αδελφών μας, θέλουμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια. Να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα, να θέτουμε τις γνώσεις μας και την επιστήμη στην υπηρεσία του λαού».  
Την κεντρική ομιλία στο πανελλαδικό συλλαλητήριο έκανε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Ανάμεσα στους χαιρετισμούς, ηθοποιοί διάβαζαν κείμενα μέσα από τα οποία ακουγόταν η «δική μας φωνή δυνατά»: Η φωνή του άνεργου πατέρα, η φωνή της γυναίκας που βρέθηκε στο δρόμο με την οικογένειά της, η φωνή του αυτοαπασχολούμενου που τον απειλεί με «ραβασάκι κατάσχεσης» το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, του μετανάστη από το Αφγανιστάν που βρέθηκε στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή, αφού στην πατρίδα του οι ιμπεριαλιστές διεξάγουν πόλεμο. Ακόμα η φωνή της νέας εργαζόμενης που δουλεύει ατελείωτες ώρες σε μία κερδοφόρα -για τα αφεντικά- επιχείρηση με άγνωστο το μέλλον για τη ζωή της. 
Ψηφίσματα
Στο τέλος του συλλαλητηρίου, οι σςυγκεντρωμένοι ενέκριναν δύο ψηφίσματα, ένα για την έκφραση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη της Τουρκίας και ένα υπέρ του αιτήματος για την απελευθέρωση των 5 αγωνιστών Κουβανών.
902

 

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: Ισχυρό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης το συλλαλητήριο

Δημοσίευση: Σάβ, 01/11/2014 - 16:17
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 01/11/2014 - 18:53


Σε ανακοίνωσή του για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε σήμερα το κέντρο της Αθήνας.

Πάνω από 100.000, ένα πολυπληθές εργατικό-λαϊκό ποτάμι που πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους με τις 9 τεράστιες προσυγκεντρώσεις των κλάδων και των περιοχών που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα.

Οι περίπου 1.000 αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και μαζικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την πραγματοποίηση του σημερινού Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου με κεντρικό σύνθημα "Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα", ένωσε στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία και μετανάστες.
  • Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που πήραν απόφαση συμμετοχής, μετέφεραν το μήνυμα του λαϊκού ξεσηκωμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.
  • Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ιδιαίτερα αυτούς που ταξίδεψαν από μακριά, από τα νησιά, από την Κρήτη, από τον Έβρο.
  • Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες ανέργων που συμμετείχαν στον Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, αρνούνται να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.
  • Χαιρετίζουμε τις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ και δεν αποπροσανατολίστηκαν από την προπαγάνδα του νέου και παλιού κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και άλλων δυνάμεων περί "κομματικού συλλαλητηρίου" και συνέβαλαν με τις αποφάσεις και τη συμμετοχή τους στη σημερινή μεγάλη-λαϊκή συγκέντρωση.
Το σημερινό μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο είναι λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης.

Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους. 

Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν την πάλη για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, στις 27 Νοέμβρη.

Να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συσκέψεις, να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα του σημερινού συλλαλητηρίου.

Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
  • Να διεκδικήσουμε παντού αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ουσιαστική προστασία των ανέργων, καμία παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
  • Να δυναμώσει η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.