Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

«Σπάμε τους κουμπαράδες φορέων της γενικής κυβέρνησης» ‒ Έτσι λέμε τώρα το «βάζουμε χέρι στα αποθεματικά των ταμείων» (πάλι) ‒ Λήγουν άλλες δύο δόσεις προς το ΔΝΤ

Το ελληνικό κράτος κατέβαλε την πρώτη δόση προς το ΔΝΤ
Προς 3ο μνημόνιο ολοταχώς: 310 στο ΔΝΤ με «αξιοποίηση» αποθεματικών και φοροαφαίμαξη

Αυτά πρέπει να πληρώσει το Δημόσιο έως τα τέλη Μαρτίου
Το Eurogroup, το email των 7 σημείων, το «κυνήγι» για την κάλυψη 4,4 δισ. ευρώ και οι διαβεβαιώσεις από το γραφείο του πρωθυπουργού
του Θάνου Τσίρου | 09 Μαρ. 15 (08:21) | upd: 09 Μαρ. 15 (08:23)
Εξαιρετικά περιορισμένες είναι, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι πιθανότητες το σημερινό Eurogroup να δώσει κάποια λύση στα έντονα χρηματοδοτικά προβλήματα της χώρας.
Έτσι, αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική εξέλιξη (οι Βρυξέλλες φέρονται να κρίνουν ως μη επαρκές το περιεχόμενο του email των επτά σημείων που απέστειλε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών και να ζητούν πρόσθετα μέτρα), από την Τρίτη ξεκινάει και πάλι το «κυνήγι» για τον εντοπισμό πηγών ρευστότητας που θα καλύψουν τις ανάγκες ύψους τουλάχιστον 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα.
Το πρώτο «ραντεβού» δίδεται για την Τετάρτη ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη μια ακόμη έκδοση εντόκου γραμματίου.
Το γραφείο του πρωθυπουργού από την Παρασκευή έχει διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει ομαλή ροή και στις δύο υπόλοιπες εκδόσεις που υπάρχουν μέσα στον Μάρτιο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απολύτως διαχειρίσιμη.
Η διαβεβαίωση συνεπάγεται ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, θα εξασφαλιστούν περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ είτε μέσα από έντοκα γραμμάτια είτε από το σπάσιμο και άλλων «κουμπαράδων» φορέων της γενικής κυβέρνησης.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου χρέους, την Τετάρτη θα γίνει νέα έκδοση έντοκου γραμματίου τρίμηνης διάρκειας με στόχο την άντληση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
Μαζί με τις μη ανταγωνιστικές προσφορές που θα υποβληθούν την Πέμπτη, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να συγκεντρωθούν 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να αποπληρωθούν έντοκα 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Με δεδομένο ότι η ΕΚΤ έχει σφίξει τελείως τα λουριά της ρευστότητας, είναι ένα ερώτημα το πώς (και ποιος) θα καλύψει την έκδοση.
Την ίδια ημέρα, λήγει μια ακόμη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους περίπου 336 εκατ. ευρώ χωρίς τους τόκους.
Η μεθεπόμενη εβδομάδα, θα είναι ασφυκτική. Λήγουν δύο δόσεις προς το ΔΝΤ (560 και 336 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα) και έντοκα γραμμάτια 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ληφθούν και άλλες αποφάσεις για αξιοποίηση των διαθεσίμων που έχουν φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Τα έσοδα

Από το σκέλος των δημοσίων εσόδων, η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει πολλά καθώς ακόμη και αν αποδώσει η έκτακτη ρύθμιση του Μαρτίου, τα έσοδα θα πρέπει να κατευθυνθούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος το οποίο μόνο για τον Μάρτιο προγραμματίζεται στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.
Αν στο ποσό αυτό προστεθεί και το ένα δισεκατομμύριο πρωτογενούς ελλείμματος που σχηματίστηκε κατά το πρώτο δίμηνο, τότε στο τέλος Μαρτίου, τα έσοδα θα υπολείπονται των δαπανών κατά τρία δισεκατομμύρια ευρώ, ροκανίζοντας και τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. 
Υπό αυτό το πλαίσιο, αναμένονται έκτακτα μέτρα όπως:
  • Ενεργοποίηση κάθε πιθανής πηγής εσόδων πέραν της έκτακτης ρύθμισης του Μαρτίου.
  • Ήδη αναζητούνται λίστες με έσοδα τα οποία μπορούν να βεβαιωθούν άμεσα ώστε να πληρωθούν μέσα στον Απρίλιο.
  • Πάγωμα των επιστροφών φόρου και
  • περιορισμό στην καταβολή επιδομάτων αλλά
  • και δαπανών που δεν είναι απολύτως αναγκαίες. 
THETOC
Επίσης από Μποτίλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.