Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Εμπλουτίζεται» διαρκώς η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου


«Εμπλουτίζεται» διαρκώς η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου
Δημοσίευση: Τρί, 31/03/2015 - 11:43
Με την προσθήκη όλο και περισσότερων μέτρων συνεχίζονται τα παζάρια ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για την κατάρτιση της λίστας μεταρρυθμίσεων.
Ο αρχικός κατάλογος που κατέθεσε η συγκυβέρνηση προβλέπει μέτρα ύψους 3,2 δισ. ευρώ έως 4 δισ. ευρώ, με αιχμή
 • τις ιδιωτικοποιήσεις,
 • τη διατήρηση χαρατσιών,
 • την κατάργηση φοροελαφρύνσεων και
 • τις μειώσεις δαπανών.
[Βλέπε και Μποτίλια: ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Θεσμοί: Στον αέρα η διαπραγμάτευση ‒ Μέρκελ: Να βγάζει νόημα η λίστα ‒ Μέτρα 3,7 δισ. (στα χαρτιά, βέβαια, αφού το μέλλον έχει πίσω την ουρά)]
Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών έχει επεξεργαστεί και δεύτερη λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεδριάσει σύντομα το Eurogroup.
«Εκτιμάμε, θέλουμε και υπάρχουν οι προϋποθέσεις ότι θα γίνει άμεσα συνεδρίαση του Eurogroup» δήλωσε στον «ΑΝΤ1». Επίσης ανέφερε ότι αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει το Euro Working Group προκειμένου να ενημερωθεί από τους «θεσμούς» για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο «Mega», εκτίμησε ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία «αύριο ή μεθαύριο». 
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «οι συζητήσεις στο ''Brussels Group'' συνεχίζονται σε καλό κλίμα και αναγνωρίζεται -και από τις δύο πλευρές- ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης»
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση είναι «απροετοίμαστη» ή ότι υπάρχουν «τριβές» μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα».
Σύμφωνα με την κυβέρνηση,
«η ελληνική πλευρά έχει τεκμηριωμένες θέσεις τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες και προσθέτει ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες».
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το πως παρουσιάζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι φανερό ότι η διαπραγμάτευση βασίζεται στην τακτική της «αξιολόγησης» του μνημονίου που ακολουθήθηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Άλλωστε οι όποιες επιμέρους αλλαγές στο μείγμα, θα συνοδεύονται από ισοδύναμα μέτρα.
Η πρώτη λίστα
 • Η συγκυβέρνηση δημιουργεί σκόπιμα «θολούρα» σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, προκαλώντας εύλογα υποψίες ότι το συγκεκριμένο χαράτσι θα διατηρηθεί είτε ατόφιο είτε με παραλλαγμένη μορφή.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει «ως έχει», 
 • πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι θα αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας «άμεσα»,
 • ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε ότι η αντικατάστασή του θα γίνει «λίγο αργότερα».
 • Η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Μάλιστα η λίστα μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει την κατάργηση φοροελαφρύνσεων.
 • Οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν με εισπρακτικό στόχο την άντληση 1,5 δισ. ευρώ. Προβλέπεται η εκχώρηση του ΟΛΠ, των περιφερειακών αεροδρομίων και του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος (ΟΔΙΕ).
Η λίστα μεταρρυθμίσεων προβλέπει έσοδα 750 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των καταθέσεων στο εξωτερικό.
 • Πρόκειται για προκλητικές ρυθμίσεις φορολογικής αμνήστευσης για τους «έχοντες και κατέχοντες», προκειμένου, έναντι συμβολικού φόρου, να επανεισαγάγουν στις ελληνικές τράπεζες κεφάλαια που φυγάδευσαν σε τράπεζες του εξωτερικού.
 • Από τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν στόχο να αποπληρωθούν τα «μνημονιακά» και άλλα χαράτσια, εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν 600 εκατ. ευρώ.
Επίσης προβλέπεται να εισπραχθούν
 • 270 εκατ. ευρώ από τα κίνητρα συλλογής αποδείξεων,
 • 350 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στο ΦΠΑ,
 • 250 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και τα τσιγάρα και
 • 350 εκατ. ευρώ από τους διαγωνισμούς για τις άδειες τηλεόρασης.
Με στόχο να διασφαλιστούν οι τράπεζες, τα «κόκκινα» δάνεια θα συγκεντρωθούν σε έναν οργανισμό τύπου «κακής τράπεζας», με την αξιοποίηση των αποθεματικών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η αρχική λίστα περιλαμβάνει την επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα κάτω και από τα όρια της επίσημης φτώχειας.
 • Στο στόχαστρο έχουν τεθεί οι πρόωρες συντάξεις, με «ανοικτό» το πεδίο που θα εφαρμοστεί το μέτρο, ενώ υπό συζήτηση είναι και η αύξηση του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.