Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Στρατηγείο Λάρισας: Η «EUFOR» φεύγει, η «EUMAM» έρχεται, η αστική τάξη «επί σκοπόν»!

Διαμάντια, Χρυσός, Ουράνιο, Ξυλεία
ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 
Παράτες ενώ η επέμβαση στην Αφρική συνεχίζεται
Η επίσημη τελετή περάτωσης της επιχείρησης της ΕΕ «EUFOR RCA» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (KAΔ) γίνεται τη Δευτέρα 23/3 στη Λάρισα, όπου εδράζεται και το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ).
Η «EUFOR RCA» συστάθηκε μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10 Φλεβάρη 2014 και τα πρώτα ευρωενωσιακά στρατεύματα αφίχθησαν στην πρωτεύουσα της ΚΑΔ, Μπανγκί, την 1η Απρίλη 2014. 

Από διημερίδα στο στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα σχετικά με την υποστήριξη της ιμπεριαλιστικής επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιες στρατιωτικές πηγές του ΕΣΕΕΕ
«η σταθεροποίηση της κατάστασης ασφαλείας στο Μπανγκί, επέτρεψε στις υπόλοιπες Διεθνείς Δυνάμεις, της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών MINUSCA και της Γαλλικής Δύναμης SANGARIS, να επιχειρήσουν απερίσπαστα σε όλη την έκταση της χώρας, εκτός της πρωτεύουσας, έχοντας τα "νώτα" τους καλυμμένα».
Η ανάπτυξη των δυνάμεων αυτών έγινε σε μια χώρα με κρίσιμη γεωστρατηγική θέση στην καρδιά της αφρικανικής ηπείρου, πλούσια σε ορυκτά, και με την επίκληση εμφύλιων σπαραγμών που το προηγούμενο διάστημα οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν.
Σε ό,τι αφορά ειδικά την «EUFOR RCA», που έδρασε ως φρουρά και χωροφύλακας της πρωτεύουσας, περιελάμβανε ανάπτυξη σημαντικής στρατιωτικής δύναμης επί εδάφους και συντονίστηκε από το στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα.
Δομή που, μετά χαράς, «παραχώρησε» (στην πραγματικότητα το επεδίωξε συστηματικά) η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η οποία συνέχισε «κανονικά» τη λειτουργία της και επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού και αυτή επιδιώκει τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της εγχώριας αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή μέσω και της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας», της υποστήριξης ιμπεριαλιστικών αποστολών.

Σε αυτή τη βάση, επιτελάρχης στο ΕΣΕΕΕ ορίστηκε Ελληνας ταξίαρχος, ενώ ταυτόχρονα αποσπάστηκαν εκεί δεκάδες στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς υποστήριξη της επιχείρισης.
Η «EUFOR» φεύγει, η «EUMAM» έρχεται...
O Ταξίαρχος Dominique Laugel. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (LNC) - Στις 19/1/2015, οι 28 της ΕΕ συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια νέα αποστολή ασφάλειας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ) ως συνέχεια της ειρηνευτικής επιχείρησης που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Η Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Συμβουλευτική Αποστολή (EUMAM RCA),έχει στόχο να υποστηρίξει τις προσπάθειες που αναλαμβάνονται από τις αρχές του Μπανγκούι να προετοιμάσει τη μεταρρύθμιση του τομέα ασφάλειας, ιδίως όσον αφορά τη διαχείριση των ενόπλων δυνάμεων, της Κεντρικής Αφρικής (FACA).
Το τελευταίο διάστημα, τα στρατιωτικά αποσπάσματα της ΕΕ που τους προηγούμενες μήνες, στο πλαίσιο της «EUFOR RCA», είχαν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα της ΚΑΔ, Μπανγκί, αποσύρθηκαν πίσω στις χώρες τους.

Ωστόσο, τα ανώτατα ευρωενωσιακά όργανα (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κομισιόν) αποφάσισαν, προς παγίωση της ευρωενωσιακής στρατιωτικής παρουσίας στην ΚΑΔ, τη σύσταση και αποστολή στην ΚΑΔ ευρωενωσιακής «Στρατιωτικής Συμβουλευτικής Αποστολής»EU Military Advisory Mission in the Central African Republic, EUMAM RCA»).
Με αντικείμενο επισήμως την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του στρατού της ΚΑΔ, η «EUMAM RCA» θα διαρκέσει 12 μήνες, αρχίζοντας από τη στιγμή της επίτευξης πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας 60 «εμπειρογνωμόνων» της ΕΕ που θα αναπτυχθούν στην ΚΑΔ υπό τις διαταγές Γάλλου ταξιάρχου.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Από Μποτίλια: Μπανγκί (30),  Αφρική (45)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.