Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Ανοίχτε τα μάτια σας, τ' αφτιά σας, το μυαλό σας. Μιλάει ο Δημήτρης Κουτσούμπας! (2 VIDEO)


Στο τέλος της διαπραγμάτευσης ο λαός θα βρίσκεται στη γωνία, αν δεν οργανώσει την αντεπίθεσή του

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή για «για τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης» (VIDEO)

Και η  Δευτερολογία του

Δημοσίευση: Δευ, 30/03/2015 - 23:16
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 30/03/2015 - 23:21
Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, στη συζήτηση - «εξπρές» για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους και την επέκταση της δανειακής σύμβασης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, είπε τα εξής:
«Ο λαός μας πολύ σοφά λέει "η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται". Και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο κατάργησης των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, αφού προεκλογικά είχε κάνει σημαία την κατάργησή τους, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό μας.
Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά εδώ και πάνω από 40 μέρες, δεν έχει γίνει η απαραίτητη σύγκλιση της Βουλής, όχι απλά για μια τυπική, φαστ τρακ συζήτηση - ενημέρωση, αλλά για ουσιαστική συμμετοχή και τοποθέτηση όλων των κομμάτων και των βουλευτών για το αν μας βρίσκει σύμφωνους αυτή η νέα συμφωνία - δέσμευση που υπέγραψε η κυβέρνηση και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να πάει και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Βέβαια, μπορούμε να εξηγήσουμε τη στάση σας και γιατί επαναλαμβάνετε, ακόμα πιο αμήχανα, ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι από εσάς στις διάφορες συγκυβερνήσεις.
Ξέρετε ότι το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να σηκώσετε το χέρι και να ψηφίσετε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την παράταση της συμφωνίας- μνημονίου. Το "ναι σε όλα" των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα συναντιόταν σε αυτή την περίπτωση με το "ναι σε όλα" των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ.
Γι αυτό και αποφεύγετε μια τέτοια συζήτηση και ψηφοφορία στη βουλή, όπως "ο διάολος το λιβάνι".
Αλήθειες και ψέματα της «σκληρής και περήφανης διαπραγμάτευσης»

Κύριοι της κυβέρνησης
Ο ελληνικός λαός καλό είναι να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει, να αρχίζει να ξεχωρίζει τα ψέματα από τις αλήθειες, τα διαφημιστικά τρικ και τις απάτες από τη γνήσια ενημέρωση και άποψη. Στην ουσία πρέπει να ξέρει και να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
ΠΡΩΤΟΝ:
Προσπαθείτε να παρουσιάσετε ως σκληρή και υπερήφανη μια διαπραγμάτευση που περιέχει ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, αεροδρομίων, λιμανιών, δημοσίων επιχειρήσεων, νέο φοροκυνηγητό σε λαϊκά στρώματα και φοροαπαλλαγές για τους ομίλους, αλλαγές συντελεστών ΦΠΑ, επανεξέταση εξαιρέσεων από τις γενικές διατάξεις του συνταξιοδοτικού συστήματος και άλλα σχετικά.
Προσπαθείτε να αποκρύψετε, πίσω από τα παραπλανητικά συνθήματά σας για το τέλος της λιτότητας, για αντιυφεσιακά μέτρα που θα φέρουν τάχα ευημερία για όλους, ότι στην πραγματικότητα δεσμεύεστε να προχωρήσετε στον γνωστό αντιλαϊκό δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και της «απελευθέρωσης» τομέων στρατηγικής σημασίας.
Μας παρουσιάζετε ως νέα τάχα φιλολαϊκή μορφή ιδιωτικοποίησης, τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, λες και δεν έχουμε αρκετή πείρα στην Ελλάδα από τις ΣΔΙΤ και τις Συμβάσεις παραχώρησης.
Προβάλετε ως δήθεν μεγάλη μάχη τις επιφυλάξεις σας να αυξηθούν και άλλο τα όρια συνταξιοδότησης και κρύβετε, ότι έχετε ήδη αποδεχτεί τη μεγάλη αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και προωθείτε τα αντικίνητρα σε κάθε πρόωρη συνταξιοδότηση.
Καλείτε το λαό να είναι περήφανος που θα δουλεύει ως τα βαθιά γεράματα για να πάρει μια σύνταξη πείνας.
Κάνατε ήδη με τα πρόσφατα μέτρα εσωτερικού δανεισμού το επόμενο βήμα για τη νέα ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
Είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε νέες αυξήσεις των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων, την ώρα που ανακοινώνετε νέες κρατικές δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα από τις ΗΠΑ.
Μας καλείτε να δώσουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, την ώρα που διατηρείτε τις προκλητικές φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους εφοπλιστές.
Αυτό που διαπραγματεύεστε πραγματικά είναι μια σχετική χαλάρωση της σημερινής περιοριστικής πολιτικής, για να διασφαλίσετε περισσότερο κρατικό χρήμα για τους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους.
Η υπερήφανη διαπραγμάτευσή σας αφορά συμφέροντα της άρχουσας τάξης που επιδιώκετε να υπηρετήσετε ως κυβέρνηση, όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οπως κι αν καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση, ο λαός θα βρεθεί στη γωνία, χαμένος, αν δεν οργανώσει έγκαιρα την αντεπίθεσή του.
Οδηγούν το λαό σε νέες περιπέτειες για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
Προσπαθείτε να παρουσιάσετε ως πολυδιάστατη και συμφέρουσα εξωτερική πολιτική τα ταξίδια σας και τις συναντήσεις σας, αποκρύβοντας ότι προσπαθείτε να ισορροπήσετε και μάλιστα επικίνδυνα ανάμεσα σε οξυμένες αντιθέσεις και ανταγωνισμούς ισχυρών παικτών, μέσα στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα.
Προσπαθείτε να φανείτε αρεστοί και χρήσιμοι σε όλους, Ευρωπαίους και Αμερικανούς, Ρώσους και Κινέζους, αποκρύβοντας από το λαό ότι όλα αυτά τα κάνετε ακριβώς γιατί έχουν σχέση με την μοιρασιά της πίτας των αγορών, κάτι το οποίο υπηρετεί και προσβλέπει το μεγάλο κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, χωρίς τίποτε σημαντικό να έχει σε τελευταία ανάλυση να κερδίσει ο λαός.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι εκτός από τη γνωστή διαπάλη μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ, σήμερα ρόλο παίζουν ακόμα περισσότερο και άλλοι παράγοντες, όπως η διαπάλη ΗΠΑ- Γερμανίας για την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη.
Οι ΗΠΑ έχουν στόχο τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία καθώς και την αποδυνάμωση της σχέσης Γερμανίας-Ρωσίας και μέσα από την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι έχουμε σε εξέλιξη την υλοποίηση των νέων ατλαντικών σχεδίων επέμβασης στην ευρύτερη περιοχή, στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, με μοχλό το ισλαμικό κράτος, τους τζιχαντιστές, με στόχο τον έλεγχο των αγορών, των εξελίξεων, και την περιοχή άμεσα από τις ΗΠΑ.
Προσπαθείτε να φανείτε αρεστοί και χρήσιμοι σε αμερικάνους και ευρωπαίους, τονίζοντας ότι είστε διαθέσιμοι για συμμετοχή σε επεμβάσεις στην περιοχή με πρόσχημα την υπεράσπιση δήθεν των χριστιανικών πληθυσμών, αποκρύβοντας όμως από το λαό ότι τέτοιες δηλώσεις σας και ενέργειες περικλείουν άμεσους κινδύνους μεγάλης εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τους οποίους μόνο θύματα θα θρηνήσει ο λαός και τα παιδιά του.
Η υλοποίηση των αξιώσεων των καπιταλιστών και των κατευθύνσεων της ΕΕ θα συνεχιστεί

ΤΡΙΤΟΝ:
Προσπαθείτε δύο μήνες τώρα να δώσετε την μάχη των ανέξοδων και επιφανειακών συμβολισμών χωρίς ουσία, για προπαγανδιστικούς λόγους, που τελικά είναι- καταντάνε, σκέτη διαφημιστική απάτη.
Δεν ξέρετε ότι υπάρχει και η λαϊκή ρήση: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα...;
Ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρει καθόλου πώς θα ονομάσετε τα μνημόνια, για τους δικούς σας λόγους.
Ούτε πώς θα λέτε την τρόικα. Αλλωστε από την αρχή της κρίσης, εδώ και 5 χρόνια, ήμασταν το μόνο Κόμμα που λέγαμε ότι μπορεί να βρεθούν πολλά ονόματα γι αυτήν. Και τα βρήκατε. Τρεις θεσμοί, Brussels groupκλπ. Την ίδια δουλειά κάνουν άλλωστε όλοι τους, όπως έκανε και η τρόικα με άλλους τώρα διαχειριστές.
Και μιας και το έφερε η κουβέντα, να σας θυμίσουμε ότι εμείς από την αρχή είχαμε αντιταχθεί στον κάλπικο διαχωρισμό μνημόνιο - αντιμνημόνιο, αντιμνημονιακές - μνημονιακές δυνάμεις. Είχαμε αποκαλύψει ότι τους ψεύτικους αυτούς διαχωρισμούς τους χρησιμοποιείτε για κρύψετε από το λαό τους πραγματικούς λόγους και αιτίες που φέρνουν μνημόνια, όλες τις επαίσχυντες αυτές συμφωνίες.
Και αυτοί οι λόγοι και οι αιτίες δεν έπαψαν να υπάρχουν επειδή βγήκατε εσείς στην κυβέρνηση. Και δεν είναι άλλοι από το ότι τα μνημόνια είναι μόνιμες αξιώσεις του ΣΕΒ και πάγιες κατευθύνσεις της ΕΕ γι αυτό και τα αντιλαϊκά μέτρα τους υλοποιούνται παντού στην ΕΕ και εκεί που έχουν μνημόνια και εκεί που δεν έχουν.
Και ακριβώς, η υλοποίηση αυτών των αξιώσεων των καπιταλιστών και των κατευθύνσεων της ΕΕ, θα συνεχιστεί, με επιμέρους ίσως διαφορές στα μίγματα, χωρίς να αλλάζει η ουσία, και την επόμενη περίοδο.
Δεν υπάρχει «νωρίς» για μια ζωή ανθρώπινη και αξιοπρεπή

Κύριοι της κυβέρνησης
Ακολουθείτε εδώ και δύο μήνες τη γνωστή συνταγή, από τη μια καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων και προσδοκιών και από την άλλη αξιοποιείτε το εμπόριο φόβου, ανασφάλειας, τρομοκρατίας.
Ηδη πήραμε μια γεύση με τα κουτσουρεμένα κι αυτά μέτρα της απόλυτης εξαθλίωσης. Το δήθεν ανθρωπιστικό νομοσχέδιο έγινε νόμος, για να θωρακίσει τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που έρχεται στο μέλλον. Με το νόμο φτωχός ο λαός, νόμιμα εκμεταλλευόμενος, εξαθλιωμένος.
Μας λέτε συνεχώς ότι είναι ακόμη νωρίς!
Δεν υπάρχει νωρίς ή αργότερα για μια ζωή ανθρώπινη και αξιοπρεπή. Η θα είναι ανθρώπινη ή θα είναι άθλια, απάνθρωπη.
Μέση φτώχεια, μέση πείνα, μέση υγεία, μέση μόρφωση, μέση ζωή δεν υπάρχει.
Η ζωή ή υπάρχει ή δεν υπάρχει! Η ζωή είναι σαν ένα θεατρικό έργο που παίζεται για μια φορά, χωρίς μάλιστα καμία πρόβα και χωρίς επανάληψη!
Και το ΚΚΕ δεν παίζει με το λαό. Ούτε προβάρει κουστούμια, ούτε γραβάτες, ούτε μιντιακά χαμόγελα αυτοϊκανοποίησης, ούτε πολύ περισσότερο εξαπατά το λαό.
Και από το βήμα της βουλής σας λέμε: Οι δηλώσεις τέλειωσαν! Οι κωλοτούμπες τέλειωσαν! Σήμερα κυβερνάτε και υπογράφετε νόμους.
Είστε πλέον εταίρος στην εργαλειοθήκη της εξουσίας της αστικής τάξης. Γίνατε κυβέρνηση. Είστε υπόλογοι απέναντι στο λαό και όχι στο ΚΚΕ.
Εμείς δεν θα σας ευχηθούμε όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και άλλοι, να πετύχετε. Ολοι αυτοί σας λένε να πετύχετε γιατί είστε στην ίδια γραμμή πλεύσης από την άποψη της υπεράσπισης της εξουσίας των μονοπωλίων.
Κυρίες και κύριοι
Η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ στήριξαν τη συμφωνία - γέφυρα των 4 μηνών, είναι στη γραμμή της επίτευξης πάση θυσία συμβιβασμού με τους εταίρους, για επίτευξη νέας συμφωνίας, όπως κι αν ονομαστεί κλπ. Και σε αυτό τείνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνησή σας.
Αλλα κόμματα, όπως δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, άλλοι ανεγκέφαλοι, η ΧΑ επίσης, μιλάνε για έξοδο από το ευρώ, για επιστροφή στη δραχμή, σε άλλο νόμισμα, στα πλαίσια φυσικά του καπιταλισμού και της καπιταλιστικής του Ενωσης, της ΕΕ, της επιλογής ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.
Εσείς, κύριοι της συγκυβέρνησης, ακροβατείτε ανάμεσα στις δύο αυτές εκδοχές και τις ονομάζετε μάλιστα και τις δύο αριστερές.
Και συμβιβασμό και νέα συμφωνία επιδιώκετε, αφού άλλωστε αυτό αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, θέλουν και οι εταίροι και οι ΗΠΑ και ισχυρά τμήματα της αστικής τάξης της χώρας.
Και κάποια στελέχη σας, υπουργοί σας, φλερτάρουν με την ιδέα μια κάποιας έστω αποσταθεροποίησης της ευρωζώνης, ακόμα και εξόδου από το ευρώ, πάντα φυσικά στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου εξέλιξης, του ίδιου δηλαδή που μας έφερε έως εδώ, σε αυτή τη μεγάλη και βαθιά οικονομική κρίση.
Η πρόταση του ΚΚΕ στον αντίποδα όλων των εκδοχών της αστικής διαχείρισης

Στον αντίποδα και των 2 αυτών εκδοχών βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ.
Γι αυτό και λέμε από την πρώτη μέρα:
- Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία - γέφυρα που προετοιμάζει νέες μεγάλες μακροχρόνιες δεσμεύσεις.
- Γι αυτό λέμε κατάργηση εδώ και τώρα όλων των μνημονίων, και των εφαρμοστικών τους νόμων.
- Γι αυτό λέμε πάλη για ανάκτηση των απωλειών ξεκινώντας από συγκεκριμένα άμεσα μέτρα πραγματικής ανακούφισης του λαού.
- Γι αυτό λέμε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
- Γι αυτό και η διαφορά μας είναι η μέρα με τη νύχτα, με όσους προβάλουν την γραμμή εξόδου από το ευρώ ξεκομμένα, αποσπασμένα, χωρίς να λένε τι θα γίνει, χωρίς να δίνουν απάντηση και λύση στο πρόβλημα της εξουσίας.
Του ποιος δηλαδή θα κατέχει δηλαδή τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ, για να σχεδιάσει κεντρικά, επιστημονικά την οικονομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να αξιοποιείται πλήρως ο πλούτος που υπάρχει στην χώρα, να κατανείμει τους πόρους και το εργατικό δυναμικό ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι και όλες, να έχει ως βάση την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που θα οδηγούν στην ευημερία του λαού και του τόπου.
Κι αυτός που «να πάρει πρέπει την εξουσία» όπως έλεγε και ο Μπρεχτ, δεν είναι άλλος κατά την άποψή μας, από την ίδια την εργατική τάξη, το λαό, οικοδομώντας μια νέα, ριζικά διαφορετική κοινωνία.
Αλλιώς και με άλλο νόμισμα, το σύστημα θα εξακολουθεί να παραδέρνει στις κρίσεις του, το αστικό κράτος θα εξακολουθεί να αναπαράγει τη σαπίλα και τη διαφθορά, η χώρα να μένει αλυσοδεμένη σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, σε αδιέξοδα και μια από τα ίδια για το λαό και τη νεολαία.
Το Κόμμα μας έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Είχαμε καταθέσει και τροπολογίες για την άμεση ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών. Η κυβερνητική πλειοψηφία όμως την πρόταση νόμου αυτή, ουσιαστικά τη σαμποτάρει. Ουσιαστικά την καθυστερεί δηλαδή. Έχει άλλες προτεραιότητες βλέπετε...

Και αντί να φέρει στη βουλή για ψήφιση τέτοια νομοσχέδια που πραγματικά ανακουφίζουν το λαό και ανοίγουν άλλο δρόμο, ασχολούνται όλοι τους, από τον Πρωθυπουργό, μέχρι τους υπουργούς οικονομικών και βάλε, να δίνουν σε καθημερινή βάση συνεντεύξεις σε Ελλάδα και όλη την υφήλιο.

Όχι μόνο για να παραμυθιάζουν τον κόσμο, όπως λένε ορισμένοι, αλλά και για να επιτίθενται στο ΚΚΕ, επειδή λέει δεν στηρίζει τις αντιλαϊκές αποφάσεις τους και τα νέα μνημόνια, τις νέες συμφωνίες που διαπραγματεύονται σκληρά. Αποκαλούν το ΚΚΕ ως ανιστόρητο. Ένα Κόμμα, που έχει δώσει τα καλύτερα παιδιά του στον αγώνα για την επικράτηση των πιο προοδευτικών ιδεών για το καλό του λαού και της πατρίδας.

Τους κατανοούμε. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι σας ενοχλεί. Σας ενοχλεί το γεγονός ότι το ΚΚΕ μένει σταθερός αντίπαλος του ευρωατλαντισμού, όλων εκείνων τους οποίους εσείς σήμερα δίνετε γη και ύδωρ. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε δυναμικά, αποφασιστικά και από το βήμα της Βουλής και στους δρόμους με το λαϊκό κίνημα μέχρι να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και την πατρίδα μας».
***

 Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό από τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του

Η δευτερολογία του  Δημήτρη Κουτσούμπα

Στη δευτερολογία του (δεύτερο βίντεο) ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας είπε:

«Τόσες ώρες εδώ μέσα δεν μας φωτίσατε, εμάς τουλάχιστον, πιστεύω δεν φωτίσατε και τον ελληνικό λαό, κύριοι της κυβέρνησης, κύριε πρωθυπουργέ, ουσιαστικά, για το τι θα κάνετε για τη διαπραγμάτευση, τι ακριβώς έχετε κάνει μέχρι τα τώρα και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που θέσαμε και εισηγητικά.

Αντίθετα, γίναμε μάρτυρες μιας γνωστής δικομματικής διαμάχης σε νέα φυσικά εκδοχή - από τα παλιά έρχεται και αυτή - με νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου, και βεβαίως κι απ' τη μεριά σας με φραστικές επιθέσεις προς την αξιωματική αντιπολίτευση και η αξιωματική αντιπολίτευση με χειρισμούς για τον κανονισμό και άλλα σχετικά, προκειμένου κατά τη γνώμη μας, και το λέμε ειλικρινά, να κρύψετε την ουσιαστική συμφωνία για τους δρόμους αυτής της διαπραγμάτευσης, για τη συμφωνία - γέφυρα, την τετράμηνη, που είναι παράταση του υπάρχοντος μνημονίου που είχε ψηφίσει η προηγούμενη συγκυβέρνηση και βεβαίως το γεγονός της άρνησής σας να γίνει ουσιαστική σήμερα συζήτηση στη Βουλή και βεβαίως να τεθεί, να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές και να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να ξέρει και ο ελληνικός λαός τι ακριβώς πρεσβεύει ο καθένας εδώ μέσα και ως πολιτικό κόμμα το καθένα συλλογικά και ατομικά ο κάθε βουλευτής.
Και βεβαίως πιστεύουμε ότι γι' αυτό δεν τη φέρνετε, διότι εκεί θα ψήφιζαν αυτή τη συμφωνία και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτές άλλων κομμάτων.

Σας λέμε καθαρά ότι μάταια προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω απ' το δάχτυλό σας, αλλάζοντας τα ονόματα του μνημονίου, της τρόικας. Δεν αλλάζει το αντιλαϊκό περιεχόμενο, ο αντιλαϊκός χαρακτήρας αυτής της συμφωνίας που υπογράψατε και εξακολουθείτε να αρνείστε να τη φέρετε για ψήφιση στη Βουλή.

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δεν αφορά τις ανάγκες του λαού

Όσοι έτρεφαν αυταπάτες για τα προεκλογικά σας συνθήματα, όσοι πίστεψαν ότι θα σκίσετε πραγματικά τα μνημόνια και θα βαράτε και τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές μπορούν και πρέπει να βγάλουν τώρα συμπεράσματα. Δεν αναφέρομαι στους αγαπητούς κυρίους και κυρίες αυτής της αίθουσας, αλλά στον ελληνικό λαό. Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησής σας με τους δανειστές δεν αφορά την ικανοποίηση πραγματικών αναγκών του λαού. Οι «κόκκινες γραμμές» σας δεν αφορούν ούτε το στοιχειώδες, την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών της λαϊκής οικογένειας που μάτωσε την περίοδο της κρίσης. Προσπαθείτε να παρουσιάσετε τις επιμέρους διαφορές και ενστάσεις σας για το ποιο θα είναι το μείγμα διαχείρισης του χρέους, περιοριστικό, επεκτατικό, μείξη αυτών των δύο, δεν έχει τόση σημασία, ως μείζον θέμα, το οποίο δήθεν θα φέρει αυτόματα και φιλολαϊκές αποφάσεις και μέτρα.

Όλα αυτά τα πάρε - δώσε, τα σούρτα - φέρτα και του κυρίου πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης, που παρακολουθεί με πάρα πολλά ερωτήματα ο ελληνικός λαός σήμερα, βεβαίως έχουν να κάνουν με την ίδια τη διαδικασία της αλλαγής αυτού του μείγματος και το γεγονός ότι είναι πιο πολύπλοκη και περίπλοκη αυτή η διαδικασία σήμερα σε σχέση με παλιότερα. Γιατί τώρα η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, μια σειρά χρόνια, και βέβαια αυτό προσπάθησε να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αφού αυτή είναι η διαδικασία εντός των τειχών της ΕΕ.

Η ΕΚΤ καθορίζει την ενιαία νομισματική πολιτική των κρατών - μελών, το Γιούρογκρουπ κανονίζει τους ενιαίους δημοσιονομικούς στόχους για τα κράτη - μέλη, για όλα τα κράτη - μέλη και για την Ελλάδα φυσικά. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι και αλυσοδεμένη με τα δάνεια, το μεγάλο χρέος κ.λπ., και βεβαίως δεν έχει και ρευστό.

Αυτή είναι όλη η ιστορία για να είμαστε ειλικρινείς όλοι μεταξύ μας. Ετσι εξηγείται και αυτό που λέμε εμείς και αυτό που κρύβετε εσείς, ενώ το υλοποιείτε στην πράξη, ότι τα πάντα θα πρέπει να έχουν την έγκριση του Γιούρογκρουπ και θα πρέπει να συνοδεύεται αυτή η έγκριση από συγκεκριμένες συμφωνίες εξυπηρέτησης του δανείου, δηλαδή με μνημόνιο, άσχετα πώς το ονομάζει ο καθένας.

Ο λαός που πλήρωσε την καπιταλιστική κρίση, καλείται να πληρώσει και την ανάπτυξη

Μάταια λοιπόν προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους εργαζόμενους με χιλιοειπωμένα συνθήματα για τέλος της λιτότητας, υφεσιακών μέτρων κ.ά. Τα μέτρα που λαμβάνονται και θα ληφθούν είναι για να δοθεί ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη - γιατί αυτή είναι και έτσι λέγεται, όσο και αν μας λέτε ότι χρησιμοποιούμε ξύλινη γλώσσα -, για να προσελκύσετε επενδύσεις μονοπωλιακών ομίλων. Είναι μέτρα που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες σε όφελος των κερδών των λίγων. Τα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν την κρίση, θα κληθούν και πάλι να ξαναπληρώσουν. Δεν υπάρχει καπιταλιστική ανάπτυξη χωρίς ξεζούμισμα των εργαζομένων, χωρίς αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης, χωρίς να γίνεται φθηνότερη η εργατική δύναμη, χωρίς ανεργία, που τη χρησιμοποιούν γι' αυτούς που δουλεύουν, για να ρίχνουν πιο κάτω τα μεροκάματα, χωρίς ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Αυτό αποδεικνύει η πείρα σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, η πείρα των ΗΠΑ, η πείρα της Ιαπωνίας που ακολούθησαν και επεκτατική πολιτική, θιασώτες της οποίας είστε και εσείς. (2ο video)

Οι αστικές τάξεις και οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας διαπραγματεύονται μεταξύ τους φυσικά και αυτές, πολύ σκληρά σε ορισμένα ζητήματα, αλλά είναι ενωμένες όταν πρόκειται να προχωρήσουν τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις τους, τις αναδιαρθρώσεις, για να θωρακίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων τους.
Ο λαός μας θα πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του απέναντι στους πραγματικούς αντιπάλους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό μας από την προετοιμασία για σύγκρουση, για ρήξη και με την ΕΕ και με το κεφάλαιο και με την εξουσία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.