Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Εσωτερικά ιδανεικά και προωθητικοί συμβιβασμοί ή Ο Βαρουφακισμός ανώτατο στάδιο του ΚΟΜΟνισμού

ΣΥΡΙΖΑ δεν μου θέλατε; Φάτε τη τώρα!

 Τα βαφτίσια και τα γ@$#σια

«Δεν γνωρίζω για τρύπα δύο δισ. ευρώ»
 «Θα ήθελα να μην είχε γίνει αυτή η φωτογράφηση, το μετανιώνω. Η αισθητική αυτών των φωτογραφιών δεν μου αρέσει. Ήταν καλό το κείμενο που συνόδευε τη φωτογράφηση και έκανε πολύ καλό για την Ελλάδα στη Γαλλία»

Από τούδε και εις το εξής, μόνο σέλφι.
*

Αυτός γιατί πέφτει απ' τα σύννεφα; Δεν του έχουν πει τίποτα για την παγίδα;


Στην πιο κρίσιμη και οριακή φάση των συζητήσεων με τους «θεσμούς» αποκαλύπτονται μία προς μία οι «μαύρες τρύπες» και οι παγίδες που έστησε φεύγοντας η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.
*
Μαξίμου: Η ελληνική κυβέρνηση στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα.

*

Παπαδημούλης: Οι δανειστές «φρενάρουν» τις 100 δόσεις. Θέλουν «να ρίξουν την κυβέρνηση»

*

 Τι ανησυχείς ρε παιδί μου; Δεν ακούς τον Σκουρλέτη που λέει ότι περιμένετε να αλλάξει η φορά των πραγμάτων και ότι είσαστε αποφασισμένοι να κάνετε προωθητικούς συμβιβασμούς (στο 34:00);

Αν ήταν να σας ρίξουν δεν θα βλέπατε εξουσία ούτε με το κανοκυάλι

*

Λαπαβίτσας: Δελτίο στα τρόφιμα, στα φάρμακα, και μετάβαση στη δραχμή 

Εντός ΕΕ πάντα. Μην ξεχνιόμαστε. Τσάμπα ΚΟΜΟνισμό θα κάνουμε, γαμώτη...
_______________________________

Συγκυβέρνηση: Προχωράνε τα μέτρα εσωτερικού δανεισμού και η είσπραξη των χαρατσιών

Δημοσίευση: Δευ, 16/03/2015 - 09:34
Με την είσπραξη των φορολογικών χαρατσιών και τη λεηλασία των αποθεματικών των φορέων του Δημοσίου αποπληρώνει τα δάνεια προς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα παζάρια με τους εταίρους της για την ενίσχυση της ρευστότητας του ελληνικού κράτους, γεγονός που έχει ως «προαπαιτούμενο» τη συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. 
Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να «τονώσει» τα κρατικά ταμεία από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις αλλά και από τη δήλωση εισοδημάτων παρελθόντων ετών χωρίς πρόστιμα.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την καταβολή μισθών και συντάξεων. 
Ωστόσο, ήδη έχει αναστείλει την πληρωμή μιας σειράς υποχρεώσεων του κράτους προς τα λαϊκά στρώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν
  • οι βαμβακοπαραγωγοί που ακόμη δεν έχουν πληρωθεί 151 εκ. ευρώ από τις κοινοτικές ενισχύσεις, ενώ
  • πρόσφατα λεηλατήθηκαν τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων).
Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει τροπολογία για την παράδοση των κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων και όλων τωνφορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να πληρωθούν τα δάνεια προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλίας για να δοθεί «πολιτική λύση» στο πρόβλημα της ρευστότητας του ελληνικού κράτους, στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.
Σε συνέντευξη στο «Έθνος», υποστήριξε πως «ούτε για αστείο» δεν πρέπει να ακούγεται ότι υπάρχει κίνδυνος για τους μισθούς, τις συντάξεις και τις καταθέσεις. «Προφανώς και έχουμε εναλλακτικό σχέδιο», είπε, ερωτώμενος τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι εταίροι της δεν ξεσφίξουν τη θηλιά της χρηματοδότησης.
«Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε εναλλακτικά σχέδια, γιατί το ζήτημα θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής ή εν ανάγκη και στην ίδια τη Σύνοδο Κορυφής», πρόσθεσε.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε λιγότερο κατηγορηματικός για τους μισθούς και τις συντάξεις, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο για να τους διασφαλίσει.
«Αυτό το συγκινητικό ενδιαφέρον για τα οικονομικά μας είναι ευπρόσδεκτο. Στην ελληνική κυβέρνηση κάνουμε το καλύτερο για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πιστωτές μας θα πάρουν τα χρήματά τους και ταυτόχρονα ότι και οι συνταξιούχοι μας, οι συνεργάτες μας θα πάρουν έγκαιρα τα χρήματά τους. Το ηθικό μας καθήκον είναι να κρατήσουμε την Ευρωζώνη ενωμένη. Και για αυτό επενδύουμε οι υπουργοί Οικονομικών τόσο χρόνο μαζί με τους θεσμούς, ώστε να διασφαλίσουμε ότι μικρά, ασήμαντα, προβλήματα ρευστότητας δε θα διαλύσουν την Ευρώπη», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό κανάλι «ARD».
Ο Γ. Βαρουφάκης για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε στην καλύτερη των περιπτώσεων η κυβέρνηση θα διαχειριστεί την πιο ακραία φτώχεια και δε θα προσφέρει καμία ανακούφιση στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.  
«Κάθε υπόσχεση που έχουμε δώσει απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Δε θα κάνουμε τίποτα το οποίο θα μετέτρεπε το πρωτογενές πλεόνασμά μας σε έλλειμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.