Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΗΠΑ: Κρατική βία και ταξικός πόλεμος ‒ Νεκρός άνδρας από τα πυρά αστυνομικού στην Ουάσινγκτον ‒ Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών σε διαδήλωση στο Ferguson (3 VIDEO - φωτό)

Ουάσινγκτον: Νεκρός άνδρας από τα πυρά αστυνομικού
Ένας άνδρας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού στο μετρό της Ουάσινγκτον.
Το θύμα βρισκόταν μέσα σε σήραγγα στον σταθμό. Αγνωστες μέχρι στιγμής οι συνθήκες.Μία αστυνομικός της αστυνομίας του υπόγειου σιδηροδρόμου των ΗΠΑ πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν άγνωστο άνδρα μέσα σε σήραγγα κοντά στον σταθμό του μετρό της Ουάσινγκτον Potomac Avenue χθες το βράδυ, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ο άνδρας αυτός δεν είχε άδεια για να βρίσκεται εκεί, μεταξύ των σταθμών Potomac Avenue και Stadium-Armory, σύμφωνα με εκπρόσωπο του μετρό και δεν έχει γίνει γνωστό για ποιόν λόγο βρισκόταν εκεί και τι συνέβη όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί.
Οι αρχές είπαν ότι δεν είναι σαφές αν οπλοφορούσε ή αν προκάλεσε τους αστυνομικούς.
Τον άνδρα εντόπισε μέσα στη σήραγγα ο οδηγός ενός συρμού του υπόγειου σιδηροδρόμου-είπε ο εκπρόσωπος του μετρό Νταν Στέσελ- ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε τις αρχές.
thetoc

Πυρ κατά αστυνομικών σε διαδήλωση στο Ferguson
Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών, έξω από το αστυνομικό τμήμα στο Φέργκιουσον. Ο ένας φέρει τραύμα στο πρόσωπο και ο άλλος στον ώμο.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε το αστυνομικό τμήμα, με twitter.

Φωτογράφος του Reuters που ήταν στο σημείο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα στο Φέργκιουσον, ανέφερε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί.
Λίγες δεκάδες διαδηλωτές βρίσκονταν στο σημείο και οι οποίοι μετά το άκουσμα των πυροβολισμών άρχισαν να φεύγουν. Κάποιος φέρεται να φώναξε, «Χτυπούν έναν αστυνομικό», είπε ο φωτογράφος. 
Χθες, παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας Τόμας Τζάκσον, στο Φέργκιουσον του Μιζούρι μετά την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία ήταν ιδιαίτερα επικριτική σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης στο περιστατικό της δολοφονίας ενός μαύρου άοπλου εφήβου από λευκό αστυνομικό.
Η παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας, αποτελεί το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά παραιτήσεων μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης την 4η Μαρτίου.

Οι αρχική φωτό, οι δυο προηγούμενες φωτό, αυτές που ακολουθούν και τα βίντεο από: nooz

Bίντεο με τους πυροβολισμούς



Έκτακτο δελτίο του CNN 



Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των πολιτών, η αστυνομία έκανε πολλές προσαγωγές.
 



 Διαδηλώσεις μετά την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.