Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Τσίπρας - Μέρκελ: Έχουμε κοινωνική συαίνεση, θα ολοκληρώσουμε την προσαρμογή ‒ Κουτσούμπας: Χαμόγελα ικανοποίησης στο μεγάλο κεφάλαιο (VIDEO)

Είδες τώρα για να 'σαι καλό παιδί;...
 
Συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ: Συμφώνησαν για συνέχιση και διεύρυνση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων
Δημοσίευση: Δευ, 23/03/2015 - 21:16
Για τη συνέχιση των αντιλαϊκών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και την καπιταλιστική ανάκαμψη συμφώνησαν σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο.
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ
Δημοσίευση: Δευ, 23/03/2015 - 14:28

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σημερινή συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ, απάντησε:
«Κάθε συνάντηση, κάθε συμβιβασμός που γίνεται το τελευταίο διάστημα στα κέντρα της ΕΕ με τους τροϊκανούς εταίρους, όπως και σήμερα με την κ. Μέρκελ, σκορπά χαμόγελα ικανοποίησης στο μεγάλο κεφάλαιο, την ίδια στιγμή που ο λαός μας στενάζει κάτω απ’ τα βάρη της οικονομικής κρίσης, με τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους που εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη ισχύ και με τις νέες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση και που πάντα την πληρώνει και θα εξακολουθεί να την πληρώνει ο ελληνικός λαός».
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντηση και οι δύο υπογράμμισαν την πίστη τους στους κανόνες της ΕΕ και τα μέτρα των μνημονίων. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τα μνημονιακά μέτρα που ήδη ελήφθησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως «πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή» και σημείωσε ότι η κυβέρνησή του θέλει να τα ολοκληρώσει. Είπε συγκεκριμένα:

Μα είστε ένας άγγελος!
Ω, με σκλαβώνεις, Αλέξη...
«Είναι λάθος να λέμε ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι ξένοι, φταίνε κάποιοι άλλοι, δε φταίμε εμείς καθόλου γι' αυτό. Υπάρχουν... και ενδογενείς αιτίες που συνέβαλαν να μπει η Ελλάδα στην κρίση, τα πέντε χρόνια του προγράμματος δε βοήθησαν να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αιτίες... άρα το συμπέρασμα που πρέπει βγει είναι ότι δεν πρέπει να γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε, αλλά να αλλάξουμε μείγμα πολιτικής για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παθογένειες και κοινός στόχος πρέπει να είναι η υλοποίηση μεγάλων κι αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα... κοινός στόχος είναι ότι αλλάζοντας τις προτεραιότητες της πολιτικής και έχοντας συναίνεση κοινωνική στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, μπορούμε να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής που θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση!».
Βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο, αγόρι μου...
Σε ερώτηση για τα προβλήματα ρευστότητας στην Ελλάδα, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι αυτά είναι γνωστά, η κυβέρνησή του τα κληρονόμησε καθώς «προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ολοκλήρωσαν αξιολογήσεις σε προγράμματα στα οποία είχαν δεσμευτεί».
Αν και έγινε καθαρή η προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας επέκτασης του μνημονίου του Γιούρογκρουπ, η Α. Μέρκελ έθεσε επιτακτικά το θέμα της τήρησής της, δείχνοντας το Γιούρογκρουπ ως τον αρμόδιο «θεσμό» για να λάβει τις αποφάσεις, εφόσον αξιολογήσει τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης. 
Τώρα πια θα βλεπόμαστε συχνότερα
«Προϋπόθεση για παραπέρα βήματα είναι η συμφωνία που κάναμε στις 20 Φλεβάρη. Θα ήθελα η Ελλάδα από οικονομικής πλευράς να βγει απ' το τέλμα... αυτό σημαίνει μεταρρυθμίσεις, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς...», ανέφερε μεταξύ άλλων η Α. Μέρκελ, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αποτιμήσει δράσεις όπως της task forse και να αποφασίσει αν θα συνεχιστούν, ενώ υπέδειξε την έρευνα και την τεχνολογία σαν πεδία «συνεργασίας» στο μέλλον, πεδία δηλαδή που ενδιαφέρουν τους επιχειρηματικούς ομίλους της Γερμανίας.
Αναφερόμενος στο κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις, ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε «πρωτίστως ηθικό» και σημείωσε ότι «πρέπει να εργαστούμε για να το αντιμετωπίσουμε». 
Αφού μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάσχεσης περιουσίας του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα, η Άγκελα Μέρκελ έσπευσε να προσπεράσει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.