Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Από τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας στα δουλεμπορικά... κοτέτσια της Αχαΐας

Μετανάστες από τη Ρουμανία ήταν φυλακισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σίτισης.
Δύο συλλήψεις και ένα κρυφό χρηματοκιβώτιο με 1,5 εκατομμύρια ευρώ
 
Εικόνες ντροπής από το κολαστήριο Χαλανδρίτσα

Μετανάστες από τη Ρουμανία ήταν φυλακισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σίτισης, σε παράπλευρα... κελιά μεγάλης πτηνοτροφικής μονάδας σε περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου.
Ο 51χρονος ιδιοκτήτης και ο 41χρονος Ρουμάνος με ένα πιστόλι και μία καραμπίνα στα χέρια, ήταν διαρκώς πάνω από το κεφάλι τους και δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν τον αέρα ακόμη και κοντά στα πόδια τους για να... χορεύουν!
Εξανάγκαζαν τους εννέα Ρουμάνους να δουλεύουν περίπου 15 ώρες την ημέρα για ελάχιστο φαγητό και χρήματα.
Με αυτά τα απειλητικά μέσα και καθημερινή χρήση βίας είχαν κάμψει τις όποιες αντιστάσεις τους, και δούλευαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.
Δύο από τους μετανάστες κατάφεραν να ξεφύγουν, να απευθυνθούν στην πρεσβεία τους καταγγέλλοντας τα όσα δραματικά έζησαν τους τελευταίους μήνες.
Σχεδόν άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και χθες το πρωί οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και ο επιστάτης, ενώ ελευθερώθηκαν επτά «δούλοι»!
Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν και κατασχέθηκε περίπου... 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δύο πυροβόλα όπλα και διάφορα άλλα έγγραφα της επιχείρησης.
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.