Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

ΔΕΗ Κεφαλονιάς: Νέο εργατικό ατύχημα στην Κεφαλονιά και ‒ ΔΕΗ Κοζάνης: 12 δικογραφίες στη Βουλή για ατυχήματα μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Αθ. Βαρδαλή και Ελ. Γερασιμίδου - 7 νεκροί από τον Μάρτιο του 2014


Κεφαλονιά: Νέο εργατικό ατύχημα εργαζόμενου της ΔΕΗ – Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου
 Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Κεφαλονιά, σε συνεργείο της ΔΕΗ. Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλάβης με γερανοφόρο όχημα. Το ατύχημα από καθαρή τύχη είχε σαν συνέπεια μόνο τον ελαφρύ τραυματισμό του εργαζόμενου και δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία.
Το Εργατικό Κέντρο Καφαλονιάς – Λευκάδας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το δεύτερο εργατικό ατύχημα που είχε εργαζόμενος τεχνικός της ΔΕΗ Α.Ε.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του:
«Η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη μέτρων υγιεινής- ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η έλλειψη προσωπικού και οι εργολαβοποιήσεις είναι οι βασικές αιτίες για τα εργατικά ατυχήματα στην ιδιωτικοποιημένη πλέον ΔΕΗ. Τα πλαίσια της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, η μεγιστοποίηση του κέρδους σε βάρος του κόστους εργασίας αποτελούν το έδαφος για τα παραπάνω.
Το ΕΚΚΙ απαιτεί από τη Διευθύντρια της περιοχής της Κεφαλονιάς να δώσει άμεσα τη σχετική έκθεση του τεχνικού ασφαλείας για την πλήρη αποσαφήνιση των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος , την οποία αρνήθηκε κατά την παρέμβαση του Προέδρου και μέλους του ΔΣ του Ε.Κ.Κ.Ι.
Η προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών των εργατικών ατυχημάτων στη ΔΕΗ Α.Ε. από την εργοδοσία της εταιρίας, τόσο τοπικά, όσο και πανελλαδικά συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη προσπάθεια της εργοδοσίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για επιβολή σιγής νεκροταφείου και φίμωσης της φωνής των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, όπως και με τη λογική της κοινωνικής συναίνεσης και της κοινωνικής υποταγής που προσπαθούν να επιβάλλουν στους εργαζόμενους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους
  • Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στην καταγγελία του Σωματείου Χειριστών περί ανάκλησης των αδειών χειριστή μηχανήματος έργου στους εργαζόμενους τόσο στη ΔΕΗ, όσο και στο Δήμο.
  • Την επαρκή εκπαίδευση και την πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού (άδεια χειριστή μηχανήματος έργου κ.ά.)».
12 Δικογραφίες για εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.