Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Μέρκελ: Να τα πούμε, αλλά η αξιολόγηση... αξιολόγηση! ‒ Κομισιόν: Ποια ανθρωπιστική κρίση; ‒ Δραγασάκης: Παρακάλια στα τσακάλια ‒ Και η θανάσιμη μοναξιά του Παπαδημούλη

Μέρκελ: Θα κάνω το παν για να πετύχουμε πρόοδο στη συνάντηση με τον Τσίπρα
Αποφασισμένη να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες που θα έχει με τον έλληνα πρωθυπορυγό την ερχόμενη Δευτέρα, εμφανίζεται η γερμανίδα καγκελάριος.
Σύμφωνα με το Reuters η Αγκελα Μέρκελ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, είπε ότι δεν θα αφήσει «ούτε μια πέτρα στην θέση της» προκειμένου να πετύχει πρόοδο στις συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα στην καγκελαρία.

Η ουσία είναι ΑΛΛΗ, Γαβρίλη!
«Μια συνάντηση ουσίας και όχι μια συνάντηση επικοινωνιακή, μόνο για να βγουν κάποιες φωτογραφίες στο Βερολίνο»
Η Μέρκελ απέκλεισε κάθε πιθανότητα πολιτικής συμφωνίας αναφέροντας ότι η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα αντικαταστήσει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
Η καγκελάριος δήλωσε ότι είναι καθήκον της Γερμανίας να μεσολαβήσει στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της ευρωζώνης.
thetoc


Κομισιόν: Μονομερής ενέργεια το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει αύριο Τετάρτη το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και να καταθέσει ίσως και απόψε και το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, το μήνυμα των θεσμών στην Αθήνα είναι ότι ότι θα εκληφθούν ως μονομερείς ενέργειες.
Τι λέει η επιστολή Κοστέλο
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του Channel 4 Paul Mason επικαλείται επιστολή του Ντέκλαν Κοστέλο με την οποία ζητείται να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.
«Σας προτρέπουμε έντονα να προβείτε στις αρμόζουσες πολιτικές διαβουλεύσεις πρώτα», αναφέρει, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια σταθερή κατεύθυνση στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. «Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και είναι ανάγκη να γίνει ένα συνεκτικό και περιεκτικό πακέτο. Διαφορετικά θα προχωράτε μονομερώς και με ένα αποσπασματικό τρόπο που δεν είναι συμβατός με τις δεσμεύσεις που έγιναν, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, σύμφωνα με τον Paul Mason.
Νίκος Βούτσης: Άτοπες οι αιτιάσεις των θεσμών
Τις ενστάσεις των Θεσμών επί των νομοσχεδίων επιβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή και ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης επισημαίνοντας ωστόσο πως είναι άτοπες.«Βοηθήστε μας να βγούμε από το μαρτύριο του Σισύφου»
«Δεν υφίσταται κανένα θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου» ανέφερε και επέμεινε πως οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης συνιστούν τον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση στους εταίρους. 
«Βοηθήστε μας να βγούμε από το μαρτύριο του Σισύφου»
«Το αποτέλεσμα είναι πως η χώρα βρίσκεται σε μια θέση σαν και αυτήν του Σίσυφου, ενός ανθρώπου που είναι καταδικασμένος να κουβαλάει μια πέτρα στην κορυφή ενός λόφου μόνο και μόνο για να τη δει να κατρακυλάει και πάλι προς τα κάτω.
Οι Έλληνες εφάρμοσαν μέτρα λιτότητας και έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. Πολλοί από το 60% των νέων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας θα κατηγοριοποιηθούν μια μέρα ως μακροχρόνια άνεργοι. Κινδυνεύουμε να καταδικάσουμε μια ολόκληρη γενιά σε ένα μέλλον χωρίς ελπίδα.
Για να το αποφύγουμε αυτό, αυτό που ζητάμε από τους εταίρους μας στην ευρωζώνη είναι να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα ως ισότιμο μέλος και να μας βοηθήσουν να βγούμε από αυτό το μαρτύριο του Σίσυφου.»

Ο Τσίπρας θα μιλήσει την Τετάρτη στη Βουλή
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικά στελέχη ο πρωθυπουργός σκοπεύει να μιλήσει την Τετάρτη στην Ολομέλεια στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση. 
Την Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, για το οποίο θα ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς,
Σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάθεση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ μεταφέρεται για αργότερα.Παπαδημούλης: «Είμαστε μόνοι και στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ»

Η ευρωπαϊκή μοναξιά του Παπαδημούλη

"Ας μιλήσουμε με ρεαλισμό. Σήμερα είμαστε μόνοι μας. Και στους 19 της Ευρωζώνης και στους 29 της ΕΕ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.