Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ζαν Ζαν Βαρουφώ: Οι προεκλογικές μας παπάρες ή Ζήσε μαύρε μου, γιατί άλλα γαϊδούρια φάγανε το κλίμα εμπιστοσύνης

Βαρουφάκης: Πιθανή αναστολή κάποιων προεκλογικών υποσχέσεων
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών υποσχέσεων ώστε να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ιταλία ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Συγκεκριμένα ο υπουργός οικονομικών αναφερόμενος στην καλή θέληση της Αθήνας για συμβιβασμό είπε:
«Αν αυτό σημαίνει ότι για τους επόμενους λίγους μήνες των διαπραγματεύσεων, αναστείλουμε ή καθυστερήσουμε την εφαρμογή των (προεκλογικών) υποσχέσεών μας, θα το κάνουμε ακριβώς προκειμένου να δημιουργήσουμε κλίμα εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας».
Συμφωνία έως τις 20 Απριλίου
Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών έως τις 20 Απριλίου σχετικά με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία θα βρεθούν σε συνεργασία με την Ευρώπη.
Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά στήριξη από χώρες εκτός Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.
Πιάνο πιάνο!
Ευελιξία από ΕΚΤ
Προσέθεσε ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει όλα τα απαραίτητα βήματα και ότι θα αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της. 
«Θα ήταν χρήσιμο εάν η ΕΚΤ έδειχνε τώρα την ίδια ευελιξία όπως έκανε το καλοκαίρι του 2012 για την Ελλάδα», σημείωσε.
Τόνισε ακόμη ότι «το να παραβιάζεις μονομερώς τους κανόνες είναι ένα θέμα και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το πράξει. Το να βοηθάς, όμως, στο να εξελιχθούν οι κανόνες είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».
«Unfair κριτική» από Γερμανία και Ολλανδία
Αναφερόμενος στο θέμα συγκεκριμένων χωρών της Ευρωζώνης, δήλωσε ότι
«υπάρχει «άδικη» (unfair) κριτική ενάντια σε χώρες όπως Γερμανία και Ολλανδία ότι πλήρωσαν πολύ λίγα. Η δική μου κριτική είναι αντίθετη, θεωρώ ότι πλήρωσαν πάρα πολλά».

Σε ό,τι αφορά την κρίση και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε επανέλαβε πως «προτιμήσαμε να τοποθετήσουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Προτιμήσαμε να φορτωθούμε δάνεια και όχι να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση».

Διευκρίνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε να προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών ή συντάξεων για τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και όχι για το σύνολο της μεσαίας τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.