Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Νέα θύελλα στο ασφαλιστικό - Ανασύνταξη τώρα!


Προετοιμάζουν το έδαφος
Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής Αλ. Μητρόπουλου για τις συντάξεις, προχτές Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ», πρέπει να σημάνουν καμπανάκι για εργαζόμενους και συνταξιούχους, καθώς ανοίγουν επικίνδυνα μονοπάτια.
Δεν ξέρουμε, αν τέτοιου είδους τοποθετήσεις εντάσσονται σε ένα σχέδιο προετοιμασίας του εδάφους, για στροφή 180 μοιρών και εγκατάλειψης όλων όσα έστω και στα λόγια διακήρυσσε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, βρισκόμαστε μπροστά σε μια σαφή μετατόπιση, που βέβαια δεν είναι η μοναδική. 
Από την προεκλογική υπόσχεση για αύξηση των συντάξεων, έστω σταδιακή και σε βάθος χρόνου, τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, πήγαμε στη μη παραπέρα μείωση των συντάξεων, ενώ τώρα -με τις δηλώσεις Μητρόπουλου- οδεύουμε στο «ενδεχόμενο» και μείωσης των συντάξεων. 
Και κάνει εντύπωση ότι οι αρμόδιοι υπουργοί, που δε χάνουν χρόνο να τοποθετούνται επί παντός του επιστητού και σε καθημερινή βάση, δε βρήκαν να πούνε ούτε λέξη για τις τοποθετήσεις αυτές.
***
Το σίγουρο είναι ότι αυτές και ανάλογες παρεμβάσεις αντικειμενικά, και ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες, διαμορφώνουν και ανατροφοδοτούν το κλίμα εκβιασμού σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων από το οποίο ξεχειλίζει η ειδησεογραφία όλων των τελευταίων ημερών.
Είναι η μετεξέλιξη της πολιτικής των μειωμένων προσδοκιών που συστηματικά καλλιεργήθηκε προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και που σήμερα, υποβοηθουσών και των γενικότερων εξελίξεων, επιχειρείται να μετατραπεί σε έναν απροκάλυπτο εκβιασμό απέναντι στους εργαζόμενους, να αποδεχτούν τα πάντα, αρκεί η κατάσταση να μη χειροτερέψει περαιτέρω.
Από εδώ και το απόφθεγμα του κυβερνητικού βουλευτή ότι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα πρέπει να δεχτούν ως «επιτυχία» τη μη επιπλέον μείωση του βιοτικού τους επίπεδου, των συντάξεων και των μισθών τους. 
Κατά συνέπεια, να αποδεχτούν και να επιβιώνουν με ό,τι έχουν, να μην ελπίζουν σε κάτι καλύτερο και κυρίως να μην διεκδικήσουν ό,τι τους έχουν αφαιρέσει. Πρόκειται για μια ύπουλη και επικίνδυνη προπαγάνδα, η οποία δεν πρέπει να περάσει.
Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, για μια φορά ακόμη, ότι το Ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα «οικονομικό» θέμα, όπως πολλές φορές θέλουν να το παρουσιάζουν, επιστρατεύοντας πότε τις θεωρίες περί «δημογραφικού», πότε το πρόβλημα της «βιωσιμότητας», πότε κάνοντας σημαία τις διάφορες «παθογένειές του», αλλά ένα πεδίο σκληρής ταξικής αναμέτρησης.
  • Ήταν και είναι ένα ζήτημα κατεξοχήν πολιτικό, που ανάλογα με την πολιτική που εφαρμόζεται, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν.
  • Πολιτικό είναι το ζήτημα των αποθεματικών, που λεηλατήθηκαν εσκεμμένα απ' όλες τις κυβερνήσεις για να χρηματοδοτηθεί η καπιταλιστική μεταπολεμική ανάπτυξη και που σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει στο χέρι και τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμά τους, για να εξασφαλίσει τη «ρευστότητα» που έχει ανάγκη το καπιταλιστικό κράτος.
  • Πολιτικό είναι το ζήτημα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που πλέον στέλνει τη νέα γενιά να δουλεύει μέχρι τα 70 χρόνια, όπως ορίζει η κοινή ευρωενωσιακή στρατηγική για τις συντάξεις, για όλα τα κράτη - μέλη, έχουν ή δεν έχουν μνημόνια.
  • Πολιτικό είναι το ζήτημα της κρατικής χρηματοδότησης των Ταμείων, που επίσης μειώνεται σε όλα τα κράτη - μέλη, όπως το ίδιο γίνεται παντού και με τις εργοδοτικές εισφορές.
***
Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει τα οξυμένα προβλήματα στο Ασφαλιστικό ως ένα ζήτημα οικονομικής «ρευστότητας» του συστήματος, τα οποία κληρονόμησε και τώρα πρέπει να διαχειριστεί μέσα σε σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό.
Κάποιος τα δημιούργησε και κάποια τάξη -η αστική- ωφελήθηκε τα μέγιστα, από την άσκηση αυτής της πολιτικής την ώρα που οι ασφαλισμένοι μετρούσαν μόνο απώλειες.
Η στοχοποίηση τώρα και πάλι των συντάξεων, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που άφηνε στο απυρόβλητο όλες τις μεγάλες ανατροπές που επιβλήθηκαν στην Κοινωνική Ασφάλιση όλα τα προηγούμενα χρόνια και περιόριζε την «αριστερή» πολιτική του σε κάποια μερεμέτια, δείχνουν ότι και αυτός έχει επιλέξει την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Παρά τα παχιά λόγια, η στρατηγική που έρχεται να υπηρετήσει και στο Ασφαλιστικό δεν διαφέρει από την προηγούμενη που με συνέπεια υπηρέτησαν οι κυβερνήσεις του μνημονίου.
Οι αντιφάσεις που προκύπτουν από την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής που έχει τη σφραγίδα και της ΕΕ, αλλά και του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και όλων των ευαγών οργανισμών των διεθνών μονοπωλίων, την ίδια ώρα που στο πόπολο επιμένει να πουλάει την «αριστερή» ρητορική του, δεν πρέπει να μπερδεύει τους εργαζόμενους.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα θύελλα για την Κοινωνική Ασφάλιση και ως εκ τούτου εργαζόμενοι και συνδικάτα πρέπει άμεσα να πάρουν τα μέτρα τους.
Γ. Ζαχ.
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.