Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Jeffrey of Africa: Από τη θεραπεία των Βολιβιανών στη γιατρειά των Ελλήνων ή Από την Αντζελίνα στον Γιάνη

Τι συνδέει τον Βαρουφάκη με τον «καθηγητή του σοκ
| upd:
 Θαμώνας στα συμπόσια της Σύμης, σύμβουλος του Παπανδρέου, ο οικονομολόγος που εφάρμοσε τη συνταγή του σοκ σε Βολιβία, Ρωσία και Πολωνία και εθεάθη στις Βρυξέλλες
Ήταν τακτικός θαμώνας στα συμπόσια της Σύμης... Ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέφρι Σακς, γνωστός ως ο καθηγητής της «συνταγής του σοκ», που προσέφερε απλόχερα τις υπηρεσίες του στον Γιώργο Παπανδρέου το 2011, επέστρεψε.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής ο θεωρητικός καθηγητής του Columbia βρισκόταν μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο χθεσινό Eurogroup.
Λιγότερο γνωστός στο ελληνικό κοινό από τον Πολ Κρούγκμαν, μένει στην ίδια γειτονιά στη Νέα Υόρκη με τον Κρούγκμαν και τον Τζόζεφ Στίγκλιτς. Τι κοινό έχουν οι τρεις; Το ευρώ δεν είναι η αδυναμία τους.
Ο Σακς, έχει χαρακτηριστεί από τους Los Angeles Times, ως ο «Ιντιάνα Τζόουνς» των οικονομικών,  και από το περιοδικό TIME  ως ένας από τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη.
Αυτό όμως που θεωρήθηκε ορόσημο στην καριέρα του ήταν η περίοδος που ήταν σύμβουλος των κυβερνήσεων της Πολωνίας και της Ρωσίας κατά τη μετάβαση των οικονομιών των δύο αυτών χωρών από τον λεγόμενο «υπαρκτό σοσιαλισμό», στην οικονομία της αγοράς. 
Ξεκίνησε βέβαια από αλλού, την Βολιβία.
Τα Ημερολόγια της Αντζελίνα και του Τζέφρυ στην Αφρική
Νέα Υόρκη 2005. Με Αντζελίνα Τζολί και Ντρου Μπάριμορ. Από την παρουσίαση της ταινίας. Άντε, και στα δικά μας Γιάνη!
Ο Τζέφρι Σακς έχει διατελέσει σύμβουλός της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Χαρακτηρίστηκε το παιδί θαύμα της οικονομικής επιστήμης κατά τη δεκαετία του 80' αλλά και στις αρχές του 90’.
Ιανουάριος του 2007. Ομιλία του Σακς σε σχολείο της Ουγκάντα. Σήμερα βρήκε μια νέα Ουγκάντα. Για να μάθει το παιδί σου γράμματα
Μόλις στα 29 του χρόνια -το 1983-, ο Τζέφρι Σακς έγινε τακτικός καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο Harvard.
Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνούς Ανάπτυξης, το οποίο συντόνιζε προγράμματα σταθεροποίησης για χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης , αλλά και της Λατινικής Αμερικής.
Από την Βολιβία στη Ρωσία
Η πρώτη αποστολή του ήταν στη Βολιβία το 1985. Πρότεινε μια θεραπεία σοκ ως το μόνο γιατρικό για την κρίση υπερπληθωρισμού της χώρας.
JEFFREY OF AFRICA. Ο Διεθνής της Μιζέριας, σε σχολείο στο Μάλι
Τι πρότεινε; Αύξηση τιμών, κατάργηση δασμών για τις εισαγωγές, μια σειρά από δημοσιονομικές περικοπές, καθώς και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, ενώ πρότεινε ακόμα και τη σύνδεση του τοπικού νομίσματος με το δολάριο. 
Η θεραπεία φαινομενικά πέτυχε, με τον πληθωρισμό να φτάνει το 11% αλλά τα εισοδήματα των ήδη φτωχών βολιβιανών κατρακύλησαν ακόμη περισσότερο.
Με τον μεγιστάνα, επιχειρηματία και επενδυτή Ρίτσαρντ Μπράνσον (Virgin Group -πάνω από 400 εταιρείες)
Ακολούθησε η Πολωνία... που έπρεπε να μετατραπεί από σοσιαλιστική οικονομία, σε φιλελεύθερη. 
Μαζί με τον Ντέιβιντ Λίπτον του ΔΝΤ, ο Σακς σχεδίασε τις μεταρρυθμίσεις που θα μετασχημάτιζαν την πολωνική οικονομία και θα έφερναν οικονομική βοήθεια για την αποπληρωμή του χρέους. Και σε αυτή την περίπτωση οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν στην πρώτη γραμμή.
Με τον Μπόνο
Το 1991 ο Σακς ανέλαβε σύμβουλος του Μπόρις Γιέλτσιν  με στόχο τον μετασχηματισμό της οικονομίας στα πρότυπα της Πολωνίας. Ο ίδιος υποσχέθηκε τότε βοήθεια από το εξωτερικό για να αντιμετωπιστεί το χρέος, χρησιμοποιώντας μάλιστα τις διασυνδέσεις του.
Και με τη Μαντόνα
Το σχέδιο του για τη ρωσική οικονομία περιελάμβανε απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων, άμεσες αποκρατικοποιήσεις και μεγάλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Και μπορεί το σχέδιο να εφαρμόστηκε, ωστόσο η οικονομική βοήθεια που έταξε δεν ήρθε ποτέ.
Φόρος όχι επί των ανθρώπων, αλλά για τους ανθρώπους
Έτσι το λέμε τώρα!
Ο Φόρος του Ρομπέν των Δασών (2010)
Το 2012 ο Τζέφρι Σακς προσφέρθηκε... εθελοντικά να αναλάβει θέση συμβούλου στο υπουργείο Οικονομικών, επί Γιάννη Στουρνάρα. Η προσφορά του απορρίφθηκε.
Και τον Σλαβόι, ρε παιδιά, θα τον αφήσετε αναξιοποίητο;
Ένα χρόνο μετά δήλωνε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει μόνο από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, αλλά να ακολουθήσει τη δική της στρατηγική με βασικό χαρακτηριστικό την ανάπτυξη των εξαγωγών.
Από εδώ ψωνίζουν ακραία φτώχεια ο Γιάνης, η Θεανώ, η Ράνια και τ' άλλα τα παιδιά. 
«Μηχανική της ελεύθερης αγοράς», ή «Θεραπεία του Σοκ», ή Βαρουφάκεια «Οικονομική Μηχανική» και «Μηχανική του Χρέους». Ο Σακς. Ο σωτήρας του Τρίτου Κόσμου. Η φωνή του προοδευτισμού. Η προώθηση της λύσης για την ακραία φτώχεια μέσω της Millennium Villages Project.
Ο ίδιος είχε επισημάνει την σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνδυασμό με μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των ελληνικών δανείων.«συνταγής του σοκ»
Σήμερα συμβουλεύει τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Κόκκινες επισημάνσεις, πρόσθετες φωτό, σύνδεσμοι, λοιπά: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.