Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ραχήλ Μακρή: Ισούς Χριστός νικά... ή Αν ο Σωκράτης είχε πιει κόκα κόλα


Η Ραχήλ Μακρή... διδάσκει τη χριστιανική πίστη
Η Ραχήλ Μακρή με ανάρτησή της στο Facebook θίγει θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική περιουσία, αναφέρεται στη διδασκαλία του Ιησού και στις «αρχες του Χριστιανισμού» για να καταλήξει στον Καποδίστρια, τον Κολοκοτρώνη και την Μπουμπουλίνα.
Η ανάρτηση αναλυτικά
Ωραία… Κι αν τεθεί θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας;
Δεν έχει σχέση ο Ιησούς Χριστός με την περιουσία. Μπορεί να το χρησιμοποιούν αλλά είναι παραποίηση, γιατί δίδαξε την αγάπη προς όλους χωρίς καμία διάκριση και όχι τον προσηλυτισμό. Η χριστιανική θρησκεία βασίζεται στην αγάπη και στο ελάτε όσοι πιστέψετε. Δεν ανάγκασε κανέναν ο Ιησούς Χριστός. Ωστόσο, κάποια πράγματα που έχει υιοθετήσει για άλλους λόγους η εκκλησία δεν εκφράζουν απόλυτα τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Για παράδειγμα ο ελληνικός λαός πηγαίνει στην εκκλησία και λέει είμαι Χριστιανός. Είσαι Χριστιανός αλλά όταν μιλάς για τους παράνομους μετανάστες ή για τους ΣΥΡΙζαίους ας πούμε λες είναι άθεοι. Αυτό αμέσως σε κάνει να μην είσαι Χριστιανός. Γιατί αποκλείεται να πιστεύεις στις αρχές του Χριστιανισμού που είναι να σέβεσαι τον άλλον και να αγαπάς αλλήλους… Βέβαια έχω κι άλλα πρότυπα. Τον Καποδίστρια. Αν δεν είχε δολοφονηθεί η Ελλάδα θα ήταν σε άλλα επίπεδα. Δε θα ήμασταν σε αυτό το χάλι. Τον τιμούν στην Ελβετία κι εδώ τον έχουν απαξιωμένο. Θαύμαζα επίσης τον Κολοκοτρώνη, την Μπουμπουλίνα, όλους τους επαναστάτες της εποχής, οι οποίοι πολέμησαν με τόση ανιδιοτέλεια για την πατρίδα και τα ιδανικά τους. Γενικά μου αρέσει πολύ να διαβάζω Ιστορία και όχι μόνο.

Σύνδεσμοι, τίτλος, λοιπά: Μποτίλια Στον Άνεμο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.