Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Άσε τη μεταπτυχιακή αποστασιοποίηση, ρε Νάντια, και μετάφρασε στα γερμανικά το μικροποσό του ΜΙΣΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ! Να σε καταλαβαίνουν κι αυτοί που δεν μπορούν, όταν τους ζητάς να πληρώσουν! ‒ Σταθερά εΝάντια στον λαό!


Σαν αντικρίζω τα πρόσωπά τους που σαπίζουν
Μου περνάει η πείνα
Μπ. Μπρεχτ
(Μετάφραση: Νάντια Βαλαβάνη)

«Το 2011 έκανε εμβάσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο»
«Οι δημοσιογράφοι σημείωσαν ότι, όταν η κ. Βαλαβάνη είχε ερωτηθεί για αυτό, είχε απαντήσει πως πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από την πώληση ξενοδοχείου».


Ν. Βαλαβάνη: Όλη η περιουσία μου είναι στη χώρα
του Θάνου Τσίρου | 11 Μαρ. 15 (18:03) | upd: 11 Μαρ. 15 (18:40)
«Όλη η κινητή και ακίνητη προσωπική και οικογενειακή περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα ενώ ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στο εξωτερικό περιέχει ένα ποσό μικρό, λιγότερο από το κόστος του πρώτου εξαμήνου ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία».
Αυτό αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, το όνομα της οποίας ενεπλάκη τις προηγούμενες ημέρες στους πολιτικούς που έβγαλαν χρήματά τους στο εξωτερικό.
Ολόκληρη η δήλωση της έχει ως εξής:
«Με αφορμή την έρευνα αναζήτησης των πόθεν έσχες του πρώην Υπουργού Οικονομικών, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ ως κόμμα, με καλούν και πάλι "να δώσω εξηγήσεις". Η επιλογή μου να μην απαντήσω φαίνεται ότι ερμηνεύτηκε ως «αδυναμία» και αποθράσυνε περισσότερο. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν -στην καλύτερη περίπτωση- το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μου έχει ζητήσει να "φέρω τώρα τα λεφτά πίσω στη χώρα".
Θα δηλώσω, λοιπόν, για τελευταία φορά, ό,τι είχα ήδη πει όταν ξεκίνησε αυτή η επίθεση ένα χρόνο πριν: Όπως φαίνεται κι από τις δηλώσεις μου "πόθεν έσχες" στη Βουλή, όλη η κινητή κι ακίνητη προσωπική και οικογενειακή περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στο εξωτερικό, περιέχει ένα ποσό μικρό, λιγότερο από το κόστος του πρώτου εξάμηνου ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία. Μήπως κάποιοι θα έπρεπε να ελέγχουν πιο προσεκτικά τις πηγές τους;»
Τι δήλωσε στο Πόθεν Εσχες για τις καταθέσεις στο εξωτερικό
Στο Πόθεν Εσχες του 2013 για την οικονομική χρήση του 2012 η κ. Βαλαβάνη δήλωσε σε ότι αφορά τις καταθέσεις της ότι διατηρούσε στην HSBC τέσσερις λογαριασμούς.
Ο πρώτος σε ευρώ είχε  75.342.
Οι τρεις άλλοι σε αγγλικές λίρες με ποσά 107.890, 170.980 και 85.000. 

(Ήτοι 363,870 Λίρες στερλίνες -GBP = 517,805,19 €)

_______________
Από Μποτίλια:
Και περισσότερα:
Επισημάνσεις, τίτλος, λοιπά: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.