Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ: Να δυναμώσει η αλληλεγγύη κόντρα στις επεμβάσεις των ΗΠΑ ‒ Εκπρόσωπος του βορειοαμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού ο Ομπάμα

ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Κάλεσμα να δυναμώσει η αλληλεγγύη κόντρα στις επεμβάσεις των ΗΠΑ
Την πολιτική της επέμβασης από την πλευρά των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας καταγγέλλει το ΚΚ Βενεζουέλας με ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ.

Σε αυτήν σημειώνει ότι «η στάση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαιώνει το ρόλο του ως εκπροσώπου των πολυεθνικών και του ιμπεριαλισμού, βορειοαμερικάνικου και ευρωπαϊκού, που εμφάνισε μια προκλητική διακήρυξη με την οποία κατηγορεί τη Βενεζουέλα ως "ασύμβατη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ". Για το ΚΚ Βενεζουέλας, αυτή η διακήρυξη είναι μια επιθετική, υπεροπτική και προβοκατόρικη απάντηση του ιμπεριαλισμού για την υπεράσπιση των λακέδων τους στη χώρα, στη στάση υπεράσπισης της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας που εφαρμόζει η μπολιβαριανή κυβέρνηση με πρόεδρο τον Ν. Μαδούρο».
Και συνεχίζει: «Είναι μια απάντηση στις συνεχόμενες ήττες που γνωρίζουν οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις της αντίδρασης από την μπολιβαριανή κυβέρνηση, την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους της πόλης και της υπαίθρου».
Το ΚΚ Βενεζουέλας μπροστά στις ιμπεριαλιστικές απειλές, μπροστά στην επιθετικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, απευθύνει κάλεσμα «στον βενεζουελάνικο λαό να δυναμώσει την πλατιά πατριωτική ενότητά του, την μπολιβαριανή ενότητα λαού και στρατού, για να συντρίψει κάθε ενέργεια του ιμπεριαλισμού κατά του και της διαδικασίας αλλαγών που έχει ξεκινήσει. Επίσης, καλεί το διεθνές κίνημα για την ειρήνη, το διεθνές λαϊκό επαναστατικό κίνημα, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα όλου του κόσμου να δυναμώσουν την ενεργητική αλληλεγγύη τους προς την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας κόντρα στις επεμβάσεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.