Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σύνοδος Κορυφής: Ολοκληρώνεται αύριο ‒ Σουλτς: Οι 18 έχουν άδικο και ο ένας έχει δίκιο; ‒ Τουσκ: Καθυστερούν μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας ‒ Ολάντ: Πρέπει να υπάρξει λύση, Αλέξη ‒ Μέρκελ: Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο Eurogroup ‒ Ντράγκι: Καμιά απόφαση στην 7μερή για αύξηση του ορίου εντόκων

Σήμερα πρέπει να υπάρξει λύση Αλέξη

Αύριο ολοκληρώνεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ
Δημοσίευση: Πέμ, 19/03/2015 - 22:39
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 19/03/2015 - 22:44
Αύριο ολοκληρώνονται στις Βρυξέλλες οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. που άρχισαν σήμερα. 

Ανοίγοντας τις εργασίες ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ εξέφρασε την άποψη ότι η ευρωπαϊκή οικονομία παρουσιάζει βελτίωση ευνοούμενη από παράγοντες όπως η πτώση των τιμών του πετρελαίου, η ώθηση στις εξαγωγές λόγω αδύναμου ευρώ, το «ζεστό» χρήμα που μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων αλλά και με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ θα κατευθυνθεί στοχευμένα στη στήριξη της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας σε κράτη - μέλη.
Ο Ντ. Τουσκ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι  
καθυστερούν «μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας», προϊδεάζοντας για νέες ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και για τον κίνδυνο ξανακυλίσματος σε κρίση, υποστηρίζοντας ότι για την αποτροπή του απαιτούνται «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», με τις οποίες «διασφαλίζουμε ότι αυτό θα είναι μια μακροπρόθεσμη βελτίωση, όχι μια σύντομη ρωγμή του φωτός».
Ο Αλ. Τσίπρας με τον Μ. Σούλτς κατα την προσέλευση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Στο επίκεντρο των εργασιών βρέθηκε η «ενεργειακή ένωση» της ΕΕ, με τον Ντ. Τουσκ να σημειώνει πως
η Ενέργεια «είναι, όπως ήταν πάντα, στην καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος» καθώς οι επιχειρηματικοί όμιλοι «χρειάζονται επειγόντως έναν ενεργειακό εφοδιασμό που να είναι ασφαλής, οικονομικά προσιτός και βιώσιμος». «Η νέα ενεργειακή μας ένωση θα μεταρρυθμίσει και θα αναδιοργανώσει την ενεργειακή μας πολιτική ώστε να γίνει θεμέλια λίθος μιας νέας ευρωπαϊκής οικονομίας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μονομιάς. Ετσι, σήμερα το απόγευμα, θα ήθελα να επικεντρωθούμε στην ασφάλεια του εφοδιασμού ως ένα πρώτο βήμα», ανέφερε.
Το Συμβούλιο συζήτησε επίσης για την πορεία της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στη Ρίγα το Μάη. 

Ο Ντ. Τουσκ επανέλαβε τη δέσμευση απέναντι στις έξι χώρες που συμμετέχουν για βοήθεια προσαρμοσμένη στις ανάγκες των οικονομιών τους.
«Κάθε χώρα είναι μοναδική, σε διαφορετικά στάδια, με διαφορετικές ανάγκες. Ετσι, η μελλοντική βοήθειά μας πρέπει να είναι πιο προσαρμοσμένη για κάθε επιμέρους περίπτωση», είπε μεταξύ άλλων.
Η κατάσταση στην Ουκρανία και τα παραπέρα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας απασχόλησαν επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Οπως υποστήριξε ο πρόεδρός του,
«ένας από τους καλύτερους τρόπους στήριξης της Ουκρανίας θα είναι να διατηρήσουμε την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία μέχρι να δούμε μια πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Αυτό θα πρέπει να καταλήξει στην επανάκτηση απ' την Ουκρανία του ελέγχου των συνόρων της».
Αύριο αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στη Λιβύη. Ο Ντ. Τουσκ εξέφρασε την ανησυχία της ΕΕ για
«την αυξημένη τρομοκρατική δραστηριότητα εκεί, όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων σωστά, πρέπει να υπάρχει μια πολιτική λύση χωρίς καθυστέρηση και κυβέρνηση στη Λιβύη εθνικής ενότητας».
Ακόμα, θα συζητηθούν οι προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από κράτη - μέλη. Τέλος, θα συζητηθεί η «Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ).
Για την Ελλάδα
Μέρκελ: Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο Eurogroup
Όσο αφορά την Ελλάδα, κυριαρχούν τα παζάρια ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους εταίρους της για την εφαρμογή της αντιλαϊκής συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη, στο φόντο των οξυμένων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος.
Ο πρωθυπουργός, υπερασπίζεται την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη και κατηγορεί τα «τεχνικά» κλιμάκια ότι παραβιάζουν αυτήν τη συμφωνία, με το να ζητάνε την εφαρμογή μέτρων που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Βέβαια, η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη δεν καταργεί κανένα αντιλαϊκό μέτρο και παράλληλα προβλέπει την εφαρμογή νέων αναδιαρθρώσεων προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο,
δήλωσε ότι η ΕΕ χρειάζεται γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες που να σέβονται και τη δημοκρατία και τις συνθήκες, «ώστε να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και να προχωρήσουμε προς την ανάπτυξη».
Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σημείωσε
«Μην περιμένετε μια λύση, μην περιμένετε σοβαρή εξέλιξη» για την υπόθεση της Ελλάδας. Επανέλαβε ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν είναι το κατάλληλο όργανο για να λάβει αποφάσεις. «Οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup και έτσι θα παραμείνει», τόνισε.
Σουλτς: Οι 18 έχουν άδικο και ο ένας έχει δίκιο;
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, 
τόνισε την ανάγκη να δράσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις Βρυξέλλες και ανάμεσά τους κι εγώ που θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση κι ειδικά τον ελληνικό λαό, όμως χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση».
«Τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να τηρήσει τη συμφωνία που έγινε» τόνισε για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. «Η Ευρώπη θα πρέπει να θέσει στη διάθεση των Ελλήνων τα οικονομικά μέσα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Βέλγιο:
«Είμαι θυμωμένος που διεξάγεται μίνι σύνοδος χωρίς εμάς» ανέφερε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, άποψη που συμμερίζονται και άλλοι ηγέτες κρατών για την επταμερή συνάντηση. «Η κυβέρνηση του Βελγίου δεν εξουσιοδότησε τη Γαλλία ή τη Γερμανία να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα εκ μέρους της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βέλγος πρωθυπουργός.  
non paper
  
Σύμφωνα με non paper της κυβέρνησης, για τα όσα λέγονται στην Σύνοδο ο Μάρτιν Σουλτς στην ομιλία του, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πρέπει να βρούμε κονδύλια. Είναι πολύ λογικό τόνισε που η Ελλάδα πέρασε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.
Οι πληροφορίες σημειώνουν ότι ο Αλ. Τσίπρας, σημείωσε ότι υπάρχει αντίθεση, ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο, στο οποίο αναζητείται λύση και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες. 
Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και εξήγησε ότι είναι αυτή η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ής Φλεβάρη να προχωρήσει.
Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόφαση για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων για την Ελλάδα στην 7μερή μίνι Σύνοδο Κορυφής, ξεκαθαρίζει στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI. 
Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και η Ελλάδα να βρει τρόπους συνεννόησης με το Eurogroup.
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση για την Ελλάδα με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Οι κυβερνητικές διαρροές επισημαίνουν ότι κατά την τοποθέτησή του ο Αλ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι ζήτησε τη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και εκτίμησε ότι η βραδινή συνάντηση έχει και χαρακτήρα προκαταρτικής συζήτησης προκειμένου να ανιχνευθούν κοινοί τόποι και διαφωνίες. Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει όλο το σώμα την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.