Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

«Ανθρωπιστική κρίση»: 4 τροπολογίες του ΚΚΕ ‒ Μανωλάκου: Η συγκυβέρνηση φωτίζει την απόλυτη φτώχεια για συγκάλυψη των απωλειών της - Τα έχει βρει με τις εποπτείες - Δίνει φιλί ζωής στη σαπίλα του καπιταλισμού - Η ακραία φτώχεια θα αυξηθεί (2 VIDEO)

Η τοποθέτηση της ειδικής αγορήτριας του ΚΚΕ
(ακολουθεί η δευτερολογία της)

ΚΟ του ΚΚΕ: Κατέθεσε τέσσερις τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την «ανθρωπιστική κρίση»
Δημοσίευση: Παρ, 13/03/2015 - 15:19
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε σήμερα Παρασκευή τέσσερις Τροπολογίες - Προσθήκες στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις».
Οι τροπολογίες αφορούν:
1) Διαγραφή οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)
2) Παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)
3) Παροχή ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)
4) Διαγραφή χρεών των σχολικών επιτροπών και των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση). (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Η Διαμάντως Μανωλάκου στη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για την «ανθρωπιστική κρίση» (VIDEO)
Η δευτερολογία της Δ. Μανωλάκου
Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει τους προβολείς στα φαινόμενα της απόλυτης φτώχειας για να συγκαλύψει τις τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί η τεράστια πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, υπογράμμισε η Διαμάντω Μανωλάκου, ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση, για τέταρτη μέρα, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
Η ακραία φτώχεια θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί, τόνισε η Δ. Μανωλάκου, ενώ και με τη νέα συμφωνία ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει αφού η πολιτική της συγκυβέρνησης δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ΕΕ και το κεφάλαιο.
«Τα έχετε βρει με τις εποπτείες και με τους μηχανισμούς ελέγχου κάνοντας απλά βαφτίσια στα ονόματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δίνετε φιλί ζωής στη σαπίλα του καπιταλισμού. Είστε νέα συγκυβέρνηση, αλλά δεν είστε το νέο που συγκρούεται με το παλιό. Είστε η συνέχεια του παλιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.