Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνη: Είμαι η συνέχεια του κράτους ‒ Η ΔΕΗ δεν ξεχνά οργανώνεται νικά


Η ΔΕΗ καλεί ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες να πληρώσουν το ξεχασμένο χαράτσι
του Θάνου Τσίρου
Με ημερομηνία Μαρτίου θα βεβαιώσει –εκτός συνταρακτικού απροόπτου- η εφορία τα χρέη από το… ξεχασμένο χαράτσι της ΔΕΗ, κάτι που σημαίνει ότι περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες που θα παραλάβουν το «ραβασάκι» θα πρέπει έως το τέλος Απριλίου να επιλέξουν έναν από τους δύο δρόμους: ή να πληρώσουν, ή να ρυθμίσουν.
Η οφειλή, προέρχεται από το 2013 και ακούει στον τίτλο ΕΕΤΑ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων). Είναι ο φόρος που αντικατέστησε –μόνο κατ’ όνομα- το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιεφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) γνωστότερο στο ευρύ κοινό ως χαράτσι της ΔΕΗ. Κατά τη διάρκεια πληρωμής του φόρου –πληρωνόταν ανά δίμηνο μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ- από το φθινόπωρο του 2013 μέχρι και τον Απρίλιο του 2014, συσσωρεύτηκαν οφειλές της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ. Το περασμένο καλοκαίρι, η ΔΕΗ έστειλε ΑΦΜ, αριθμούς παροχών και ποσά οφειλών στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο με τη σειρά του έκανε… εννέα μήνες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία της βεβαίωσης.
Φαίνεται ότι θα το πράξει εντός των ημερών κάτι που σημαίνει ότι ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες –πολλοί εκ των οποίων άδικα καθώς θα φορτωθούν εσφαλμένους χειρισμούς των ενοικιαστών- θα βαφτιστούν αυτομάτως οφειλέτες.
Το θετικό στοιχείο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν το χαράτσι στην ώρα του, είναι ότι η οφειλή θα μπορέσει να ενσωματωθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα χρέη τα οποία έχουν αποτυπωθεί στα βιβλία της εφορίας και προέρχονται από φορολογικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, να μπορούν να εντάσσονται στη ρύθμιση ακόμη και αν η οφειλή δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι  το χαράτσι, θα μπορεί να αποπληρωθεί σε δόσεις των 20 ευρώ.
Μέσα από τη διαδικασία της ρύθμισης, θα επιχειρήσει το υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από τα απλήρωτα ποσά του περυσινού ΕΝΦΙΑ. Οι συγκεκριμένες οφειλές είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου κάτι που σημαίνει ότι εντάσσονται αυτοδικαίως στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Το υπόλοιπο που έχουν αφήσει οι ιδιοκτήτες, φέρεται να ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι το δημόσιο βεβαίωσε πέρυσι περί τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου που έληξε η διαδικασία, είχαν εισπραχθεί περίπου 2,6 δις. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.