Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Ν/σ «ληξιπρόθεσμες οφειλές»: Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ (VIDEO)

Η δευτερολογία του Θανάση Παφίλη

Ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - Ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 20/03/2015 - 23:11
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 21/03/2015 - 07:37
Ψηφίστηκε το βράδυ της Παρασκευής επί της αρχής και στο σύνολό του από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχει στόχο να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία μέσω της είσπραξης των «μνημονιακών» και άλλων χαρατσιών.

Το Ποτάμι ψήφισε παρών μιλώντας για προχειρότητα των ρυθμίσεων.

Η Χρυσή Αυγή, ενώ στις Επιτροπές και στην διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, είχε ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου τελικά την τελευταία στιγμή, ψήφισε παρών. 
Το ΚΚΕ δήλωσε ξεκάθαρα ότι καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο ενώ καταψήφισε και τη διαδικασία του κατεπείγοντος.(Βλέπε τα «καλορίζικα» του Παφίλη στις «Ομιλίες»).
Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία για τέσσερα άρθρα (16, 17, 21 και 24) που ζήτησε η ΝΔ περισσότερο για λόγους εντυπώσεων. Το ΚΚΕ ψήφισε παρών για τα τρία πρώτα και κατά για το 24.
Όπως ανέδειξαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, πρόκειται για νομοθετική ρύθμιση καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα.
  • Η κυβέρνηση με αυτό επιδιώκει να εισπράξει στο ακέραιο από τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά όλα τα χρέη που τους φόρτωσαν οι μνημονιακοί και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι. Νομιμοποιεί, δηλαδή, πλήρως όλα τα αβάσταχτα χαράτσια, τη φοροεπιδρομή, που επιβλήθηκαν σε βάρος του λαού από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, που σε συνδυασμό με την πολιτική δραστικής μείωσης μισθών, συντάξεων, γενικότερα του λαϊκού εισοδήματος, τον έχουν «στεγνώσει».
Η τροπολογία του ΚΚΕ
Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, με στόχο την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών που οδηγήθηκαν στην υπερχρέωση, εξαιτίας των αντεργατικών - αντιλαϊκών επιλογών που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόρριψη, έφτασε να διαστρεβλώσει άρθρα της τροπολογίας ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους. 

Όπως ανέφερε, σε δεύτερη φάση η κυβέρνηση θα νομοθετήσει τη συγκρότηση επιτροπών στις οποίες θα απευθύνονται όσοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των χρεών τους ούτε με τις νέες ρυθμίσεις. 

Αυτές θα εξετάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογα θα καθορίζουν νέα ρύθμιση. 

Μάλιστα αποφάνθηκε ότι σε αυτό το σημείο δηλαδή τις επιτροπές «συναντιόμαστε με τη σεισάχθεια του ΚΚΕ»!

  • Ο Ν. Καραθανασόπουλος απάντησε ότι πουθενά το ΚΚΕ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Αντίθετα λέει κούρεμα όλων των οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών που προήλθαν από τα χαράτσια και την φοροληστεία των εφαρμοστικών νόμων.
    (Βλέπε στις «Ομιλίες»).
Στα ενδιαφέροντα της συνεδρίασης ήταν η απειλή της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη για ελέγχους της Εφορίας σε όσους δεν μπουν στη ρύθμιση: 
«Όσοι δεν θα μπουν -ενώ μπορούν να μπουν στην ρύθμιση- αυτοί να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα από αυτούς θα περάσει η εφορία», είπε συγκεκριμένα.
Δευτερολογία Θ. Παφίλη
Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στηλίτευσε την απόρριψη -από την κυβέρνηση- της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ  για τη ρύθμιση των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
Απαντώντας στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, η οποία νωρίτερα επιχείρησε να κατηγορήσει το ΚΚΕ ότι συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και για την άρνηση της κυβέρνησης να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ μιλάει πολιτικά και κάνει πολιτική κριτική (Βίντεο επάνω).
Στο τέλος της συζήτησης πήρε το λόγο ξανά και ο  Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής για την κοινωνική ασφάλιση, τονίζοντας ότι είναι στην κατεύθυνση των προηγούμενων πολιτικών για την απαλλαγή της εργοδοσίας από το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος», γι' αυτό και σταματά η εγγύηση του κράτους γι' αυτή:
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.