Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Σκηνικό για νέα μέτρα ‒ Κοινός αντιλαϊκός τόπος οι μεταρρυθμίσεις σεβασμός των κανόνων της ΕΕ ‒ Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες, να είναι σε ετοιμότητα

Στη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ την ερχόμενη Δευτέρα - με ενδιάμεσο σταθμό τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος της βδομάδας - μεταφέρεται το επίκεντρο των αντιλαϊκών παζαριών της συγκυβέρνησης
Έτοιμοι για νέα μέτρα
Σκηνικό προετοιμασίας του λαού όχι μόνο για αναστολή των ψίχουλων στην «ακραία φτώχεια», που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και για νέα αντιλαϊκά μέτρα, στήνεται τις τελευταίες μέρες.
Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.
*
Κοινός αντιλαϊκός τόπος οι μεταρρυθμίσεις και ο σεβασμός των κανόνων της ΕΕ
Ότι υπάρχουν «πολλά κοινά σημεία συνεννόησης» με τους εταίρους για την προώθηση μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής -που θα διανοίγει δυνατότητες παραπέρα κρατικής στήριξης στην αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας- και για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης -το μοίρασμα δηλαδή ορισμένων ψιχίων στην ακραία φτώχεια- υποστηρίζει ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του, χτες, στο «Εθνος».
Εντούτοις, επισημαίνει κα ι 
«ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες στη διαρκή διαπραγμάτευση» εφόσον «υπάρχουν αδιάλλακτες φωνές μέσα στην Ευρώπη», δηλαδή «φωνές» που δεν υιοθετούν την αξίωση για αλλαγές στο μείγμα διαχείρισης την οποία προβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου.
Ο πρωθυπουργός διευκρινίζει ακόμα ότι όπως η κυβέρνησή του σέβεται την  
«αρχή της συνέχειας των κρατών που επιβάλλει οι κανόνες να τηρούνται» (δηλαδή, οι αντιλαϊκοί κανόνες της λυκοσυμμαχίας), έτσι και η ΕΕ πρέπει να σεβαστεί την «εκπεφρασμένη βούληση του εκλογικού σώματος», στο οποίο προβάλλει την αξίωση της αστικής τάξης για μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητάς της.
Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτηρίζει τη διαμάχη
«στρατηγική πολιτική αντίθεση» και επιμένει ότι «δρόμος επιστροφής στο μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει», αναφερόμενος φυσικά στα εμπόδια που η μνημονιακή πολιτική έθεσε στη δυνατότητα στήριξης απ' τον κρατικό κορβανά των επιχειρηματικών ομίλων. 
Γιατί κατά τ' άλλα τα βάρη που τα μνημόνια φόρτωσαν στο λαό δεν αμφισβητούνται καν απ' την κυβέρνηση.
Χαμένος ο λαός και στον «κοινό τόπο» τους και στη «ρήξη» τους
Παραδέχεται ότι
«δεν είμαστε σε θέση να πείσουμε για όλες μας τις θέσεις τους εταίρους», καθώς «αυτό θα προϋπέθετε εντελώς διαφορετικούς συσχετισμούς δύναμης», ωστόσο τους διαμηνύει πως «μπορούμε όμως να βρούμε έναν κοινό τόπο πάνω στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε προτείνει στους θεσμούς, τη διοικητική ανασυγκρότηση, τη φορολογική μεταρρύθμιση, την καταπολέμηση της διαφθοράς. Σε αυτά υπάρχει συμφωνία ήδη».
Εντούτοις, δεν αποκλείει τη ρήξη εάν και εφόσον το επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πετώντας ωστόσο το «μπαλάκι» στους εταίρους: 
«Από κει και πέρα δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν δυνάμεις που θα ήθελαν τη ρήξη για να εξυπηρετηθεί η συνέχιση της λιτότητας και γι' αυτόν τον λόγο δημιουργούν εμπόδια στην υλοποίηση της απόφασης της 20ής Φεβρουαρίου. Παίζουν όμως με το μέλλον της Ευρώπης και θέτουν σε κίνδυνο μια προσπάθεια δεκαετιών, την ίδια την προσπάθεια της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Αυτό αισιοδοξώ ότι δεν θα το επιτρέψουν οι σώφρονες πολιτικές δυνάμεις».
Κάνει, μάλιστα, λόγο για «εναλλακτικό σχέδιο» εφόσον οι συζητήσεις ναυαγήσουν, ενώ επαναλαμβάνει τα περί «απειλών» που δέχεται η κυβέρνηση.
«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα στη μέγκενη κανενός εκβιασμού. Οπως έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζει αλλά και δεν εκβιάζεται. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με αστείρευτες δυνατότητες. Το ελληνικό ζήτημα έγινε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, ακριβώς επειδή η Ελλάδα έχει τεράστια γεωπολιτική δυναμική (...) Δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε εναλλακτικά σχέδια γιατί το ζήτημα θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής ή εν ανάγκη και στην ίδια τη Σύνοδο Κορυφής», αναφέρει.
Ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να υπεκφύγει ως προς τον αντίκτυπο που έχει η πολιτική της κυβέρνησής του στο λαό,
υποστηρίζοντας ότι αυτός έδωσε εντολή «για διαπραγμάτευση» και του αρκεί να βλέπει ότι «για πρώτη φορά μια κυβέρνηση βρίσκει το σθένος να διαπραγματευτεί». 
Μάλιστα, προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες για το αντιλαϊκό περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, ισχυριζόμενος ότι
«δεν υπήρχε κανείς που να θεωρεί βέβαια ότι αυτή η διαπραγμάτευση θα ήταν μια εύκολη υπόθεση και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά».
Συντηρεί δε ορισμένες αυταπάτες, υποστηρίζοντας ότι δεν θα αναιρέσουν υποσχέσεις (αναφέρεται βεβαίως στα μέτρα που απευθύνονται στην εξαθλίωση) απλά
«ο τρόπος με τον οποίο θα κατανεμηθούν οι παρεμβάσεις μας στον χρόνο εξαρτάται σε κάποιον βαθμό και από την πορεία της διαπραγμάτευσης»!
  • Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό χτες απ' το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας χτες με την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, προσκλήθηκε να επισκεφτεί τη Γερμανία, τη Δευτέρα 23 Μάρτη και ανταποκρίθηκε θετικά.
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.